Hazırda Beklet Modu Nedir? Nasıl Çalışır? 0

hazirda beklet modu

Merhaba arkadaşlar bu yazımızda sizlere Hazırda Beklet modunun ne işe yaradığını ve nasıl çalıştığını açıklayacağım. Hazırda beklet modu nedir? Nasıl çalışır?.

Bilgisayarımızı sıklıkla kullanıyorsanız ve arada bir dinlenirken veya başka bir işiniz çıktığında bilgisayarınızı muhtemelen kapatmıyorsunuz. Aslında bir çok insan PC başından kalkarken bilgisayarını kapatmıyor. Elektrik faturanızın daha az gelmesini istiyorsanız hemen Hazırda beklet modunu kullanın.

Uyku Modu Nedir?

Uyku modu PC’nizin güç tuşuna bastığında ve laptop’unuzun kapağını kapattığınızda devreye giriyor. PC’nizi uyku moduna aldığınızda RAM haricinde herşeyin elektriği kesilecektir. Açık pencereleriniz, programlar, ayarlar Ram üzerine kaydedilir. Ram’in elektriği kesilmediği için veriler ram üzerinde duracaktır. Tekrar uyku modundan çıktığınızda tüm ayarlar ve pencereler geri gelir ve bilgisayarınız kaldığınız yerden kullanabilirsiniz. Ancak bu durumda da PC’niz elektrik harcayacaktır.

Bilgisayarınızı bir adım ileri taşıyarak elektrik tüketmeden kaldığınız yerden devam etmek istiyorsanız Hazırda beklet modu işinizi görecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Tek Tıkla Büyük Boyutlu Dosyalar Gönderebileceğiniz 15 Web Sitesi

Hazırda Beklet Modu Nedir?

Hazırda beklet modu ise yine tüm ayarlarınızı, pencerelerinizi ve açık programlarınızı Ram yerini Hard Diske yazmaktadır. Ram’in elektriği gittiğinde verilerde silinecektir Ancak Hard diskin elektriği gitse dahi veriler silinmez. Böylelikle bilgisayarınızı hazırda beklet modu ile kapattığınızda ve tekrar açtığınızda kaldığınız yerden devam edeceksiniz.

Hazırda Beklet Modu Nasıl Etkinleştirilir?

Bilgisayarınızı kapatırken bu seçenek etkin olmadığı için görünmez. Hazırda beklet modunu etkinleştirmek için aşağıdaki adımları izleyin.

  • Denetim Masasına girin.
  • Güç seçeneklerine girin.
  • Sol tarafta “Güç düğmelerinin yapacaklarını seçin” sekmesine tıklayın.
  • Karşınıza çıkan pencerenin üst tarafında mavi yazı ile yazılmış “Şu anda kullanılmayan ayarları değiştir”e tıklayın.
  • Altta açılan seçeneklerden “Hazırda Beklet” modunun karşısındaki kutucuğu işaretleyin.
  • Son olarak En alttan Değişiklikleri kaydet‘e basarak ayarlarımızı kaydediyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Windows 10 Otomatik Güncellemeler Nasıl Kapatılır?

grey

Hazırda beklet modunu test etmek için Windows 10 veya 8 işletim sistemindeki başlat menüsüne sağ tıklayalım. Karşımıza çıkan pencerede Bilgisayarımı veya oturumu kapat seçeneğine gelin ve sağda Hazırda beklet modunu göreceksiniz. Hemen test etmek için tıklayın PC’niz kapandıktan sonr açın ve tüm ayarlarınız gelecektir.

NOT: Bu ayarda iken bilgisayarınız 3-4 saniye daha geç açılabilir o da diskin üzerine yazılan ayarların açılması sırasında oluyor. Eğer SSD‘niz var ise bu yavaşlığı hissetmezsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

IOPS Nedir? Ne İşe Yarar? 0

Bir diskin saniyede maksimum okuma ve yazma sayısına IOPS denir. Özellikle SSD’lerin yaygınlaşması ile ortaya çıkan bu IOPS değeri diskin gerçek okuma ve yazma hızlarını belirler.

IOPS Ne işe Yarar?

IOPS değerinin yüksek olması okuma ve yazma işlemlerinin daha hızlı olmasını sağlar. IOPS’un yüksek olması bilgisayarınızın açılışında, programların yükleme ve açılış hızları, oyunları yüklenmesinde, açılış hızlarında ve bölüm aralarının daha hızlı geçmesini sağlar.

Not: Eğer bir SSD almayı düşünüyorsanız ve sadece 550mb okuma ve 450 gibi yazma değerlerine bakmayın alacağınız SSD’nin üretici firmasının sitesine girerek IOPS değerlerine bakarak almanızı tavsiye ediyorum.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bilgisayarınızı Hızlandırmak için Hangi SSD Alınmalı

Pocket Nedir? Nasıl Kullanılır? 0

Bu yazımızda sizlere Pocket nedir?, Nasıl kullanılır? ve kimlerin işine daha çok yarayacağını yazacağım. Poket’in ingilizce kelime olarak Cep anlamına gelmektedir.

Pocket Nedir?

Pocket’in kısaca tanımını yapmak gerekirse internette beğendiğimiz makaleleri kaydetmemize ve daha sonra çevrim dışı bile okumamıza yardımcı oluyor. Pocket sistemi Android, İOS uygulamaları ve web tarayıcılarında eklentiler ile birlikte çalışıyor. İnternette gezinirken bir yazı beğendiniz ve kaydetmek istiyorsunuz. Beğendiğiniz yazıları Pocket hesabınıza göndererek daha sonra okumanıza yardımcı oluyor. Kaydettiğiniz makaleleri internetiniz olmasa bile çevrim dışı olarak okumanıza olanak sağlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone ve iPad’e Android Cihazlardan Dosya Aktarma Uygulaması

grey

Pocket Nasıl Kullanılır?

Pocket uygulamasını kullanmak için ilk önce altta verdiği bağlantılardan akıllı telefonunuza uygulamayı ve web tarayıcınıza Pocket eklentisini kurmanıza gerekmektedir. Bu işlemleri yaptıktan sonra isterseniz üye olup devam edebilir isterseniz de Google hesabınızla giriş yaparak devam edebilirsiniz. Web tarayıcınıza yükleyip giriş yaptıktan sonra tarayıcınızın sağ üst tarafına Pocket iconu gelecektir. Bundan sonraki işle daha kolay artık İnternette beğendiğiniz bir sayfaya girin ve sağ üstteki pocket ikonuna tıklayın. Artık o makale veya sayfayı istediğiniz yerde telefonunuzda dahi olmak üzere çevrim dışı olarak görüntüleyebilirsiniz. Android ve İOS telefonunuzla da beğendiğiniz makaleleri kaydederek Pocket hesabınızla istediğiniz yerde okuyabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Yeşil Dedektör Uygulaması ile “Dumansız Hava Sahası”nı İhlal Edenleri Şikayet Edin

Pocket İndir

Android

İOS-iPhone

Chrome

Opera

Most Popular Topics

Editor Picks