cPanel yedek alma ve geri yükleme 0

Yedek alma yöntemi

cPanel girişinizi yapın.

İngilizce cPanelde “Files” kısmında “Backup” yazısına tıklayınız. Türkçe cPanelde “Dosyalar” kısmında “Yedekleme” kısmına tıklayınız.

backup x1 by you.

Alttaki resimdeki alan çıkıcak.

yedeksayfası x2 by you.

“Download a Home Directory Backup” tıkladığınız an Ana dizindeki tüm dosyalarınızı indirirsiniz.

“Download a MySQL Database Backup” tıkladığınızda SQL veritabanı yedeğinizi indirirsiniz. Birden fazla veritabanınız varsa sıralı olarak listelenir.

Resimde birde en üst kısımda şöyle yazıyor. “Full Backup” bu alan tam yedek alma kısmı

“Download or Generate a Full Web Site Backup” Tam yedek derken tüm Ana dizin ve SQL herşey içinde yani 🙂

Tam yedek alma sayfası

full yedek alım kısmı x3 by you.

Bu alanda “Home Directory” kısmını seçiyoruz. Alt tarafta yedek alındıktan sonra mail gönderme kısmı var mail adresinizi yazın yedek alındıktan hemen sonra mail gelicektir. Yedek www diziniyle aynı yerde bulunur. Yani FTP erişimi veya cPanel erişimi olmadan yedeği 2.bir şahıs indiremez içiniz rahat olsun. Resimde .tar.gz yazan yerde daha önceden aldığım bir yedek vardı adını sildim daha önceden aldığınız yedeklerde orada sıralanır ve oradanda yedeğinizi indirebilirsiniz.

cPanel Yedeği geri yükleme yöntemi

yedeksayfası x2 by you.

Bu resimde üst tarafta anlattığım gibi yedeğizi aldınız. Geri yüklerken SQL yedeğinizi örnek olarak alalım. SQL yedeğinizi “Restore a MySQL Database” kısmından seçip upload’a tıklayın yedeğinizi geri yükler. SQL büyüklüğüne göre sizi bekletir.

Eğer Ana dizin dosyalarınızı geri yüklemeniz gerekirse “Restore a Home Directory Backup” kısmından .tar.gz dosyanızı seçip upload’a tıklayın.

Backup kısmı bu kadar birde Backup Wizard’ı inceleyelim.

Backup Wizard

backup x1 by you.

Bu resimde “Backup Wizard” linkine tıklayın.

otomatik kısım geri alma ve yükleme x4 by you.

Bu kısımda soldaki bölüm yedek alma bölümü sağdaki bölüm ise yedek geri yükleme bölümü.

cPanel Yedek alma

Yedek alma bölümünü üstte anlattım ama buradanda alabilirsiniz.

yedek alma kısmı by you.
Sol kısımda tam yedek alma kısmı sağ kısımda Ana dizin, SQL ve Mail yedeklerinizi alabiliceğiniz kısım duruyor.

cPanel yedek geri yükleme

Restore yani geri yükleme alttaki resimdeki alan çıkıcak.

yedek geri yükleme kısmı by you.

Bu alanda “Home Directory” kısmını seçtiğinizde upload kısmı çıkar gözat’a tıklayıp yedeğinizi geri yüklersiniz.

Aslında Backup ve Backup Wizard aynı işe yarıyor. İkisinide anlattım ama olsun 🙂 Fazla bilgi göz çıkarmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Windows Gezgini’ni Kapatıp Yeniden Başlatma Windows Gezgini’ni Kapatıp Yeniden Başlatma için yorumlar kapalı

windows gezgini

Bilgisayarımızda herhangi bir işlem yaparken windows gezgini aniden takılma olursa ve bir işlem yapamıyorsanız windows gezginini kapatıp yeniden başlatmamız gerekiyor. Bu işlemi yapmanız için çok basit yöntemler bulunuyor. Windows gezgininiz donuyor ve sorunlar çıkartıyorsa bunun çözümünü yazımızda bulabilirsiniz.

1. Windows Gezgini Problemi Çözümü

İlk olarak görev çubuğundan windows gezginini kapatmamız gerekiyor. İlk önce Klavyeden Shift tuşuna basılı tutuyoruz ve görev çubuğuna sağ tıklayarak en alttan gezginden çık diyoruz. (Windows ve Windows 7’lerde başlat menüsünde herhangi bir yere sağ tıklayarakta aynı işlem yapılabilir.)

grey

Windows gezginini kapattıktan sonra tekrar başlatmamız gerekiyor. Klavyeden CTRL – Shift – ESC tuşlarına basılı tutuyoruz ve karşımıza görev yöneticisi geliyor. Burada en sol üstte Dosya menüsüne tıklayarak yeni görev çalıştır diyoruz. Karşımıza çıkan pencereye explorer.exe yazıp Enter diyerek windows gezginini tekrar başlatıyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR : Dosyaları Geri Dönüşüm Kutusuna Göndermeden Silme

grey

2. Windows Gezgini Yeniden Başlatma Yolu

Windows görev çubuğu dahil ekranda hiç bir şey yoksa ve ne yapacağınızı bilmiyosanız bir kaç işlemde windows gezginini geri getirebilirsiniz. İlk önce görev yöneticisini açmamız gerekiyor. CTRL – ALT – DELETE tuşlarına basılı tutarak karşımıza gelen mavi ekranda görev yöneticisini açıyoruz. Yada CTRL – SHİFT – ESC tuşlarına basarakta direk görev yöneticisini geri getirebilirsiniz. Görev yöneticisinde işlemler altında bulunan windows gezginine sağ tıklayarak Yeniden başlat diyoruz ve işlemi tamamlıyoruz.

grey

Dosyaları Geri Dönüşüm Kutusuna Göndermeden Silme Dosyaları Geri Dönüşüm Kutusuna Göndermeden Silme için yorumlar kapalı

dosyalari kalici silme

Windows sıkı sık çalışıyorsanız ve sildiğiniz dosyalarınız geri dönüşüm kutusuna gidiyor. Geri dönüşüm kutusu‘nda bulunan dosyalarınız diskinizde gereksiz şekilde yer kaplıyor diyorsanız işte tam size göre çözümler.

Dosyayı sildiğinizde otomatik olarak doğrudan çöp kutusuna gitmeden diskten silme yöntemi ve klavye kısayollarını gösterelim. Aslında çok basit ancak bazı kullanıcılar bu yöntemleri ve kısayolları bilmiyorlar. Bu basit yollar nelermiş bakalım.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Hard Diskten Silinen Dosyaları Geri Getirme Yöntemi

1. Yöntem

Sildiğiniz dosyaların diskinizde depolanmadan direk silmek için geri dönüşüm kutusuna sağ tıklayarak özellikler diyoruz. Karşımıza geri dönüşüm kutusunun özellikleri geliyor. Burada karşımıza gelen pencerenin üst tarafında bilgisayarımızdaki diskleri görüyoruz. Bilgisayarımızın sistem diskini (yerel disk)’mizi bir kere tıklayıp seçiyoruz. Seçtikten sonra alt tarafta (Dosyaları geri dönüşüm kutusuna taşıma. Dosyalar silindiğinde hemen kaldır) kutucuğunu işaretleyerek Tamam butonuna basarak işlemimizi gerçekleştiriyoruz. Sadece masaüstü ve sistem diskinizden silimesini istiyorsanız bu işlemi gerçekleştirin.

İstersek standart olarak seçili özel boyut kutucuğumuzdan istediğimiz boyutu ayarlayarak ne kadar yer kaplayacağını kendimiz belirleyebiliriz. Silme onay işlemi kutucuğumuzda herhangi bir dosyayı sildiğimizde silme onayını görmek istemiyorsanız kutucuğu kaldırabilirsiniz.

grey

Sağ tıklayıp özellikler dedikten sonra pencereyi kapatmadan diğer diskimizi seçerek tekrar dosyaları geri dönüşüm kutusuna taşıma seçeneğini işaretleyelim. Eğer başka bir diskimiz daha varsa aynı işlemi gerçekleştirebiliyoruz. Eğer diğer diskinizde sildiğiniz dosyaların geri gönüşüm kutusunda kalmasını istemiyorsanız özel boyut seçeneği işaretli kalsın.

grey

2. Yöntem

Sadece bazı istediğiniz dosyaları silmek istiyorsanız bu çözüm tam size göre klavyede shift tuşuna basılı tuuyoruz.

grey

Daha sonra silmek istediğimiz dosyaya sağ tıklıyarak sil diyoruz.

grey

Karşımıza dosyanın kalıcı olarak yani geri dönüşüm kutusuna atmadan direk silinsinmi diye soruyor. Burada sil diyerek dosyamızı siliyoruz. Shift – dosyaya sağ tıkla – sil – evet diyoruz işte bu kadar basit.

grey

3. Yöntem – Shift, Delete, Enter!

Tüm bunların klavye kısayolları ile hiç uğraşmadan istediğimiz dosyayı silmek için çok daha basit bir yöntem var. Silmek istediğimiz dosyayı seçerek sırası ile Shift – Delete – Enter tuşlarına basarak hızlı bir şekilde silebiliriz.

grey

Most Popular Topics

Editor Picks