Haber sitesi AdSense optimizasyonu 0

Google AdSense ile web sitenizden para kazanabilirsiniz. Ancak optimizasyonu yapılmamış web sitelerinde Google AdSense’den para kazanmak biraz zordur. Eğer optimizasyonunu doğru yaparsanız para kazanmak kaçınılmaz olur 🙂

A. Haber Sitesi – Ana Sayfa

grey
  • Yerleşim hedeflemesi alabilmek için, büyük reklam birimini ekranın üst kısmına yerleştirin
  • Ana sayfanıza, en fazla 3 tane standart İçerik için AdSense reklamı yerleştirebilirsiniz. Sayfa düzeninize bağlı olarak, 728×90 büyük şerit veya 300×250 orta boy dikdörtgen reklam biçimi kullanmanızı öneririz.
  • Üst gezinme çubuğunun yanına Arama için Adsense arama kutusu yerleştirerek sitenizden ek gelir elde edebilirsiniz.

B. Haber Sitesi – Kategori Sayfası

grey
  • Yerleşim hedeflemesi alabilmek için, ekranın sol üst kısmına 728×90 büyük şerit ve 300×250 orta boy dikdörtgen reklam birimi yerleştirin.
  • Okumayı bitirdiklerinde kullanıcıların dikkatini çekmek için, sayfanın sağ alt köşesine 160×600 geniş dikey reklam birimi yerleştirin.
  • Üst gezinme çubuğunun yanına Arama için Adsense arama kutusu yerleştirerek sitenizden ek gelir elde edebilirsiniz.

C. Haber Sitesi – İçerik Sayfası

grey
  • Yerleşim hedefleme ve daha iyi entegrasyon için, içeriğe katıştırılmış 300×250 orta boy dikdörtgen kullanın.
  • Okumayı bitirdiklerinde kullanıcıların dikkatini çekmek için, makalenin altına 728×90 büyük şerit veya 468×60 şerit yerleştirin.
  • Yan gezinme çubuğunun altına 160×600 geniş dikey yerleştirin.
  • Başlığın altına ve makaleyle büyük şerit (728×90) arasına ya da makaleyle şerit (468×60) arasına iki adet 468×15 bağlantı birimi ekleyin.
  • Üst gezinme çubuğunun yanına Arama için Adsense arama kutusu yerleştirerek sitenizden ek gelir elde edebilirsiniz.

Kaynak: Tek Tıklamayla Optimize Edici

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Google Analytics 360 Suite: Kurumsal Firmalar için Çözüm Ürünleri 1

Google kurumsal firmalara yönelik Google Analytics 360 Suite tanıttı. 15 mart’ta tanıttığı Analytics 360 Suite Adwords ve Doubleclicks ile entegre edilebilen 6 ürün’den oluşmaktadır. Kurumsal firmalara yönelik bu ürünler firmalara ne gibi çözümler sunuyor yakından bakalım.

Google yeni entegre sistemi ile kurumsal firmalara farklı çözümler sunuyor. Bu ürünler sayesinde firmalar ürünlerini daha iyi pazarlama yapabilecekler. Google Analytics 360 Suite ile akıllı cihazlar ve sistemlerin performans analizlerini çıkartıyor. Çevrim içi ve çevrim dışı analizleri karşınıza çıkartan Analytics 360 Suite bir CRM gibi çalışmaktadır. Aklınıza gelebilecek tüm verileri karşınıza çıkartan Analytics 360 Suite ürünleri nelermiş inceleyelim.

Google Analytics 360 Suite

Google Analytics 360 Suite

1- Google Analytics 360 (GA Premium): Bu ürün daha öncede vardı ancak Google Analytics 360 Suite kurumsal çözüme dahil edildi. Reklamların pazarlamasını arttıran bu ürün müşteri verilerinin analizlerini ve ölçümlerini yaparak ölçüm merkezine sunarak firmayı bilgilendirmektedir. Bu sayede firma veriler doğrultusunda daha iyi pazarlama yapmaktadır.

2- Google Attribution (Adometry): Google Attribution özelliği reklam verenlerin pazarlama yatırımları ve bütçelerini sorgulayarak reklam vermek için daha güvenli bütçe oluşturabiliyorlar. Daha iyi reklam vermek için kullanılan bir özellikdir.

3- Google Audience Center: En iyi özelliklerden biri olan Audience center kullanan firmalar müşterilerinin reklam verirken hangi cihazdan ve hangi kanaldan giriş yapabileceğini analizini yapıyor. Ayrıca bu ürün 3. taraf veri sağlayıcılardan aldığı verileride elde ederek sizlere analizi sunuyor. Böylelikle müşterilerinize daha iyi vermelerini ve ürünlerini satmalarını sağlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Reklam Linkleri İçin Özel Parametreler Oluşturma, Analytics UTM Parametreleri

Google Analytics 360 Suite

4- Google Optimize: Reklam verme esnasında hem başka web sitelerinde hemde kendi sitesinde reklamın nasıl görüneceğini görebiliyor. Böylelikle daha iyi reklam vererek müşterilerinizi memnun edebilirsiniz.

5- Google Data Studio: Etkileşim raporlarını bir panoda gösterebilen bu ürün veri kaynaklarınıda birbirleriyle paylaşmasını sağlıyor. İstersenizde Google dökümanlarda da paylaşabilirsiniz.

6- Google Tag Manager: Tag manager yani etiket yöneticisi ile etiketleri daha derin ve detaylı şekilde inceleyebilirsiniz. Detaylı olarak site bilgilerinide alarak verilerin doğrulunu arttırabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: En İyi 35 WordPress SEO Eklentileri

Tüm bu ürünler şimdilik beta olarak Google Analytics Premium ve Adometry müşterilerine sunulacak. Google Analytics 360 Suite kurumsal firmalara çözüm odaklı bir araç olarak ön plana çıkıyor ve adından söz ettiriyor.

Geek ve Nerd Nedir? Kimlere Denir? 0

geek nerd

Merhaba arkadaşlar sizlere bu yazımızda Geek ve Nerd nedir? ve kimlere bu sıfat verilir bunları açıklayacağım.

Öncelikle bu terimler Amerikan kültürüne sahip gençleri sınıflandırılmasında kullanılan Geek ve Nerd gibi iki terim bulunuyor. Bu terimler aslında Türkçe’de Asosyal ve İnek olarak şeklinde yorumlanabilir. Bu iki sıfatı taşıyan insanlar genellikle ergenlik sürecinde yaşıtlarının ilgisini çekmeyecek şeylerde çok fazla bilgisi olan insanlardır. Aslında bu sıfatlar hakaret olarak söylenir. Peki Geek ve Nerd tam olarak nedir? kimlere denir? ve kökenleri nereden gelmiştir? bunlara bakalım.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR : Etkili Hikaye Anlatmak İçin Animasyonlu Harita Yolu

Geek Nedir?

Bu tip insanlar Asosyal olarak bilinsede zeki olarak bilinir. Kendileri Teknoloji ile alakalı her türlü konuda bilgi sahibi olaması yani teknoloji danışmanı, işlerinde başarılı, acayip insanlara denir. Genellikle Mac pc kullanırlar. Geek’in kökenine bakacak olursak eskiden sirkte çalışan yetenekli insanlara küçük düşürücü söylenirdi. sirk hayvanı gibi farklı anlamlarda taşırdı bu terim.

Nerd Nedir ?

Bu tip insanlar ise Geek’lerin aksine Mac yerine PC kullanırlar. Daha çok içine kapanık, genellikle mühendis, yazılım ve fantastik işlerle uğraşmayı seven insanlardır. Nerd ise Dr.seuss tarafından 1954’te bir makalede yazılmıştır.

Bu araştırma mastersinit.org tarafından hazırlanmıştır.

Most Popular Topics

Editor Picks