WordPress Gelişmiş Flash Galeri sistemi 0

WordPress için yapılmış belkide en iyi flash galeri sistemi budur. İçerisinde başlıca 11 tane farklı galeri sistemi bulunuyor. Birde her galeri sisteminin farklı çalışır halleri var ben 11 tanesinide sizlere göstericem diğerlerini kendiniz incelersiniz artık 🙂

http://i1126.photobucket.com/albums/l618/rooteto/AirionFlashGallery.jpg

1 Flash Gallery WordPress Plugins

Eklentiyi indir: 1 Flash Gallery

Eklenti sitesi: 1Plugin

Eklentinin linklerini koyduğumuza göre şimdi gelelim eklentiyi tanıtmaya aslında tanıtma faslını kısada tutup sizi web sitesine yönlendirebilirdim ancak özel bir eklenti olduğu için üstünde duruyorum.

Kurulumu basit normal eklenti kurulumu ile aynı geriye kalan ise eklentiyi panelden kullanmak. Türkçe olduğu içinde sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.

Ables Banner Slider

Ables banner’ın 2 farklı şekli var ben hep ilk olanı tanıtacağım. Linkler üzerine gelindiğinde ufak resim çıkması şık durmuş ancak birazcık sade.

http://i1126.photobucket.com/albums/l618/rooteto/AblesBannerSlider.jpg

Page Flip Book

Bir kitabı veya bir dergiyi burada rahatlıkla tanıtabilirsiniz. Sayfaları çevir çevir oku 🙂 Page Flip’in 3 farklı sistemi bulunuyor. Bunlarıda eklenti sitesinden inceleyebilirsiniz.

http://i1126.photobucket.com/albums/l618/rooteto/PageFlipBook.jpg

Nilus Image Gallery

Resimlerin üzerine gelindiği zaman isminin çıkması biraz daha soluk durması iyi durmuş. Buda ilk baştaki gibi sade bir şekil yapılmış. Ama güzel 🙂 3 farklı şekli var ve ben 2.Sine bayıldım…

http://i1126.photobucket.com/albums/l618/rooteto/NilusImageGallery.jpg

Postma Flash Gallery

Çift tıkladığında resmi açmaya başlıyor tek tıklamayla resimleri değiştiriyor buda 1 eklentide bir çok flash galerinin bulunmasının güzelliklerinden. 2 çeşiti bulunuyor postma flash galerinin.

http://i1126.photobucket.com/albums/l618/rooteto/PostmaFlashGallery.jpg

Pazin Flash Gallery

Belkide en egzantriği bu çünkü resimler üst üste gelmiş durumda ve istediğinizi seçip kenara atabiliyorsunuz. Sürükleyip atın kenara diğerine bakın veya farklı şeylerde yapabilirsiniz.

http://i1126.photobucket.com/albums/l618/rooteto/PazinFlashGallery.jpg

Acosta Photo Gallery

Bu galeride ise klasör klasör inceleme yapabiliyorsunuz. Her klasöre birden fazla resim ekleyip hepsini görebiliyor ayrıca klasörlerde gezebiliyorsunuz. 2 farklı çeşiti olduğunuda unutmayın.

http://i1126.photobucket.com/albums/l618/rooteto/AcostaPhotoGallery.jpg

Kranjk Photo Gallery

Kranjk foto galeriside güzel yapılmış 2 farklı çeşiti var bu sefer ilk çeşitini beğendim. incelendiğinde güzel olduğunu fark edebiliyorsunuz.

http://i1126.photobucket.com/albums/l618/rooteto/KranjkPhotoGallery.jpg

Nusl Image Gallery

Çark olarak düşünülmüş üst üste gelen fotoğraflardan alttakine tıkladığında çark gibi dönerek resme geliyor ve çift tıkladığınızda resim açılıyor.

http://i1126.photobucket.com/albums/l618/rooteto/NuslImageGallery.jpg

Airion Flash Gallery

Windows 7 veya Windows 8 alt sekmeleri gibi düşünebilirsiniz. Resimler biraz daha büyük ancak üzerine gelindiğinde ufak bir resimle daha resim büyütülüyor. Tıkladığınızda resimi açıyor.

http://i1126.photobucket.com/albums/l618/rooteto/AirionFlashGallery.jpg

Arai Flash Slideshow

2. çeşitini bir çok haber sitesi benzerini kullanıyor. güzel bir çalışma.

http://i1126.photobucket.com/albums/l618/rooteto/AraiFlashSlideshow.jpg

Pax Flash Gallery

Nilus’a benzer birşey yapılmış güzel düşünülmüş. Tek çeşit olan bu galeri sisteminde aşağı indikçe sayfalarca aşağı inebiliyor. Bunun özelliğide bu.

http://i1126.photobucket.com/albums/l618/rooteto/PaxFlashGallery.jpg

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

WordPress 4.4+ ile Gelen Embed Script Dosyası Nasıl Kapatılır? – wp-embed.min.js 0

embed script kapatma

WordPress 4.4+ sürümünden sonra gelen yeni bir özellik var. O özellik daha önceden sosyal medya hesapları için eklenmişti. Panelde yazı yazarken sosyal medya hesaplarından bir yazı (post) linki eklediğiniz de direk o içeriği sayfaya ekliyordu. Twitter, youtube gibi aktif siteleri kullanmışsınızdir.

Bu yeni özellik de WordPress’in yazılarını böyle paylaşabiliyor olmanız. Özelliği kapatmak mantıklı olmayabilir ama wp-embed.min.js dosyasını kapatıp, kendi main.js dosyamıza eklememiz daha mantıklı.

Kaynak koduna girdiğiniz de sayfanın en altında bulunuyor.

İlerleyen zamanlarda WordPress’i optimize etmek için gerekli işlemleri sıralayıp onlarla ilgili de ayrıca seri bir makale yazmak istiyorum bu da ufaktan bir başlangıç olsun 🙂

Alttaki kodu function.php dosyamızın içerisine yerleştiriyoruz. Admin hariç bu dosyayı kimse çekmiyor. Ama tabi dediğim gibi bunun içerisindekini de main.js dosyanıza yada custom.js dosyanıza eklemeniz gerekiyor. Öyle direk kaldırmakla olmaz 🙂

// rooteto.com - wp-embed.min.js disable
function rooteto_wp_embed_and_jquery() {
	if (!is_admin()) {
		wp_deregister_script('wp-embed');
	}
}
add_action('init', 'rooteto_wp_embed_and_jquery');

WordPress Gzip konusunu da mutlaka incelemenizi tavsiye ederim.

Android için En iyi Müzik Çalar Uygulamaları 0

Android için En iyi Müzik Çalar Uygulamaları

Android telefonunuzda bulunan dahili müzik uygulaması sizi memnun etmiyorsa ve En iyi Android müzik uygulamasına sahip olmak isytiyorsanız önereceğimiz bir kaç uygulamayı yükleyerek deneyebilirsiniz.

Android telefonlarda yüklü olarak gelen müzik uygulamaları bekleneni veremediği için akıllı telefon kullanıcıları alternetif uygulamalar yüklüyor. Google play store‘dan rastgele yükleyeceğiniz müzik uygulamalarının çoğuna fazla özelliği bulunmayan müzik uygulamalarıdır. Google Playstore’daki en iyi müzik uygulamlarını sizler için sıraladık. Google Playstore müzik uygulamalarını Android telefonunuza rahatlıkla yükleyebileceğiniz uygulamalardır.

Poweramp

Google Playstore mağazasında en popüler uygulama olan Poweramp uygulaması en iyi müzik oynatma uygulamasıdır diyebiliriz. Poweramp mp3, mp4, ogg, wma, flac, wav, ape, wv, tta, mpc, aiff gibi ses dosyalarını en iyi şekilde hatasız olarak oynatır. Tiz ve Bass‘ları en iyi şekilde ayarlayarak müzik çalma esnasında sizi rahatsız etmez. 4 farklı widget bulunan Poweramp müzik oynatma uygulaması ücretli olmasına karşın 2 hafta boyunca ücretsiz kullanım hakkı sunuyor.

grey

Poweramp’ı 2 hafta boyunca denedikten sonra beğenirseniz 4.50 TL karşılığında satın alabilirsiniz.

Poweramp İndir

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Akıllı Telefon ve Tabletlerde Pil Ömrünü Uzatma Yöntemleri

JetAudio Music Player

Benimde kullandığım favori müzik uygulamam olan JetAudio music player satın alınabilecek en iyisi diyebilirim. JetAudio wav, .mp3, ogg, flac, m4a, mpc, tta, wv, ape, mod, spx, wma gibi ses dosyalarını hatta daha fazlasını destekliyor. 32 tane farklı ekolayzır 7 farklı widget’i bulunuyor. Müzikleri sanatçılara, albümlere, şarkılara, çalma listelerine, türlere ve klasörlere ayırarak daha rahat müzik dinlemenizi sağlar.

grey

JetAudio ücretsiz bir kullanım sunarken gelişmiş özelliklerini kullanabilmek için 10.77 TL‘ye satın almanız gerekiyor.

JetAudio İndir

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: MixRadio ile Zevkinize Göre Müzik Çalın

MusixMatch

Diğer müzik oynatma uygulamalarından farkı şarkı sözlerini ekranda gösterebiliyor. Bazı şarkıların sözleri olmadığı zaman internet üzerinden şarkı sözlerini indirerek şarkı ile beraber dinlemenizi sağlar. Tüm ses dosyalarını destekleyen Musixmatch uygulaması tüm ses dosyalarını desteklemesi ve herhangi bir ortamdaki çalan müziğide bulabilme özelliğine sahiptir.

grey

Her hangi bir ücret talep etmeyen Musixmatch uygulaması tamamen ücretsizdir.

Musixmatch İndir

Aimp

Gösterişli olmayan sadece hızlı bir şekilde müzik dinleme ve oynatma uygulamasıdır. Bilgisayardaki windows programı kadar hızlı olan Aimp Mp3, Mp4 ve Flac gibi popüler ses dosyalarının yanında tüm ses dosyalarını desteklemektedir. Tamamen ücretsiz olan müzik oynatma uygulaması Aimp hızlı ve basittir.

grey

Tamamen ücretsiz olan Aimp uygulamasını hemen indirebilirsiniz.

Aimp İndir

Most Popular Topics

Editor Picks