WordPress Fatal error: Allowed memory Hatası çözümü 0

WordPress kullanıcıları bu problemle çok karışlaşmasa bile bu problemle karşılaştıklarında afallayabiliyorlar. Bu memory hatasını ilk defa gören hele panikliyor hiç problem yapmaya gerek yok çözümü çok basit.

https://4.bp.blogspot.com/-sxzuQnmbQL0/UNW8bRFv4pI/AAAAAAAANEg/yL9pZNKy2rU/s1600/wordpress-memory.jpg

Allowed memory php.ini problemi

Sabırsızca bekliyorsunuz nerde  bu problemin çözümü ama önce neyden kaynaklandığını öğrenin daha sonra halledersiniz. Bu hata sunucunuzdaki php.ini dosyasından kaynaklıdır. Maksimum kullanabileceğiniz ram’in üstüne çıktığınız için bu problemle karşılaşıyorsunuz. Blog’larda farklı makaleler görmüşsünüzdür wp-config.php’ye memory limit eklemeler gibi ama ben sürekli bu problemi farklı sitelerde yaşadığım için kesin çözümü biliyorum.

Şu şekilde yapıyorsunuz arkadaşlar;

wp-includes/ klasörü içerisinde default-constants.php‘nı bulun ve Notepad++ plus yada metin editörü ile düzenleyin. Alttaki gibiede yaoabilirsiniz yada daha hızlı bir mantık söyliyim 64M yerine 128M yazın, 40M yerine 64M yazın tamamdır. Alttakide aynı ama kodlarla uğraşmayın diye yazdım 🙂

Alttaki alanı bulun memory_limit’ler eklenen kısımlar.


	// set memory limits
	if ( !defined('WP_MEMORY_LIMIT') ) {
		if( is_multisite() ) {
			define('WP_MEMORY_LIMIT', '64M');
		} else {
			define('WP_MEMORY_LIMIT', '40M');
		}
	}

Burdaki ile değiştirin.


	// set memory limits
	if ( !defined('WP_MEMORY_LIMIT') ) {
		if( is_multisite() ) {
			define('WP_MEMORY_LIMIT', '128M');
		} else {
			define('WP_MEMORY_LIMIT', '64M');
		}
	}

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Windows 10 Ekran Çözünürlük Sorunu Çözümü 1

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10 tüm dünyada kullanıma sunuldu.

Microsoft Windows 10 güncellemesi yapan kullanıcılar çökme, donma ve düşük çözünürlük gibi sorunlarla karşılaşıyorlar. Genelde bu sorunu Nvidia ekran kartı kullanıcıları yaşıyor. Özellikle eski ekran kartı kullanıcıları ve çift monitör kullanan Nvidia kullanıcılarında sorun çıkıyor. Tüm Nvidia kullanıcılarında bu sorun oluşmasada bazı Nvidia kartlarda bu sorun oluşabiliyor. Bu sorunun nedeni ise Nvidia GeForce Experience sürücü ile Windows Güncelleme aracı arasındaki bir çakışmanın neden olduğu söyleniyor.

Düşük çözünürlük sorununun asıl çözümü ekran kartının güncel versiyonunu ve Windows 10 güncellemelerini yüklemektir. Tüm windows 10 güncellemeleri yüklü ise Nvidia ve AMD ekran kartı güncellemelerini alttaki resmi sayfalarından kontrol ederek yükleyemelisiniz.

Not: Eğer güncellemeler gelmediyse alttaki yazımıza bakarak sorunu geçici olarak çözebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Nvidia Ekran Kartları için Güncel Driver Nasıl İndirilir?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: AMD Ekran Kartları için Güncel Driver Nasıl İndirilir?

Windows 10 Ekran Çözünürlük Sorunu Çözümü

Geçici olarak bu sorunu çözebilirsiniz için ilk önce Windows 10 Görev çubuğundaki Başlat menüsüne tıklayalım. açılan başlat menüsündeki Ayarlar sekmesine tıklayalım.

grey

Karşımıza çıkan Ayarlar penceresinden Sistem Görüntü,bildirimler, uygulamalar ve güç ayarlarına tıklayalım.

grey

Sistem ayarlarında en üstteki Ekran sekmesinde en alttaki Gelişmiş Görüntü Ayarları‘na tıklayalım.

grey

Geşimiş görüntü ayarlarında bulunan Ekran çözünürlüğünü ayarlayabiliriz. Not:Eğer sorununuz çözülmediyse Nvidia’nın sürücü güncellemesini beklemeniz gerekiyor.

grey

En Popüler WordPress Slayt Eklentileri 0

populer slayt eklentilerii

Merhaba Arkadaşlar, Bu yazımda sizlere WordPress‘in en çok kullanılan slider eklentilerinden bahsedicem inşallah. Tek satır kod kullanmadan kullanabileceğiniz SEO uyumlu, responsive yani esnek tasarıma ve kolay kullanımlı eklentiler. Aralarında en çok Master Slider’i tavsiye ettiğimi söylemek istiyorum gerçekten diğerlerine göre daha güzel.

Eklentileri en çok indirilene göre ekledim. Sizde buna göre karar verip birini indirebilirsiniz. Gidip paralı revolution slider kullanmayın bi açık çıktı kullanıcılarını hep rahatsız etti böyle ücretsiz eklentileride deneyin gayet başarılılar 🙂

Meta Slider

Meta Slider, WordPress’in en çok indirilen slayt eklentilerinin başında geliyor. Tema içerisinde, Flex Slider 2, Nivo Slider, Responsive Slides ve Coin Slider eklenmiş. Buda slaytın 4 farklı çeşidi ve birbirinden farklı efektleri olduğu anlamına gelir. SEO Optimizasyonunun olduğunu ve responsive olduğunu gördüm açıklama kısmında. Slayt’a video eklenmesi de ekstra güzel olmuş.

https://4.bp.blogspot.com/-s_e3xil6SsE/VW7BIYlPoMI/AAAAAAAAb_Q/vkmB0r2soos/s1600/Meta%2BSlider-rooteto.png

Eklenti Sayfası

Easing Slider

Eklenti kendi özel alanını oluşturup (post_type) yönetim panelinde “Slider” alanı oluşturuyor. WordPress düzenleyici kullanarak ta ekleme özelliği getirmişler ama ben onu pek kullanıcıların kullanıcağını sanmıyorum. Genede güzel özellikleri var sade bir eklenti ama çok populer 🙂

https://3.bp.blogspot.com/-fjt-eu9ZNBE/VW7BGmKiDoI/AAAAAAAAb-8/EDK8_EShyUg/s1600/Easing%2BSlider-rooteto.jpg

Eklenti Sayfası

Responsive WordPress Slider – Soliloquy Lite

Responsive yani esnek tasarım olan bu eklentide dikkatimi çeken tek şey “Soliloquy” Bu ismi çok aradığını düşünmüyorum. Daha kısa, sade ve anlaşılır bir isim bulabilirlermiş. Ama genede populer olmuşlar. Resim yüklerken sürükle bırak yöntemi kullanılması kullanımı kolaylaştırır bence o kısmı iyi düşünmüşler.

https://3.bp.blogspot.com/-9dRz6_F1n2U/VW7BJVXstDI/AAAAAAAAb_k/gA6AglXM8po/s1600/Responsive%2BWordPress%2BSlider%2B-%2BSoliloquy%2BLite-rooteto.jpg

Eklenti Sayfası

Huge-IT Slider

Video ekleme, Widgetlere ekleme gibi önemli özellikler eklenmiş. Gayet kullanışlı ve hoş bir eklenti.

https://1.bp.blogspot.com/-jXkdzWlwHus/VW7BH5QIIKI/AAAAAAAAb_Y/DrxjuD0Z7Wc/s1600/Huge-IT%2BSlider%2B-rooteto.png

Eklenti Sayfası

Cyclone Slider 2

Sıradan kullanıcılar için düşünülmüş ve sadeleştirilen bu eklenti oldukça fazla özelliğe sahip ama 1 ekranda bir çok resim girip, sıralama değiştirebilir ve bir çok ayarı tek sayfadan değiştirebilirsiniz.

https://2.bp.blogspot.com/-BY7_Y4_g4gM/VW7BGUOBmrI/AAAAAAAAb_A/vk1-w7kvp6Q/s1600/Cyclone%2BSlider%2B2-rooteto.jpg

Eklenti Sayfası

Master Slider – Responsive Touch Slider

Belkide aralarında önerebileceğim en iyisi bu. Ama master slider’in bu WordPress versiyonu ücretsiz olanı. Ücretli versiyonu gerçekten çok iyi eğer satın alabilirseni onu kullanmanızı tavsiye ederim. Bu halide güzel ama paralı sürümü gerçekten çok iyi.

https://4.bp.blogspot.com/-Komv6aCGQBY/VW7BIWnbXGI/AAAAAAAAb_U/EHyMz5e7AOU/s1600/Master%2BSlider%2B-%2BResponsive%2BTouch%2BSlider-rooteto.png

Eklenti Sayfası

WOW Slider

Heryerde karşıma çıkan bu eklentinin bir çok değişik efekti var. Çok populer muhtemelen sizde slider arattığınızda hep buna denk geliyorsunuzdur 🙂

https://4.bp.blogspot.com/-vbwAVO1pLlc/VW7BLJRfXDI/AAAAAAAAb_0/Esir7nAjO_k/s1600/WOW%2BSlider-rooteto.jpg

Eklenti Sayfası

Smooth Slider

İçerikleriniz için güzel galeriler oluşturabileceğiniz bir slayt. Örneğin tanıttığınız bir ürünün 10 fotoğrafını ekleyip resimleri ve açıklamalarıyla birlikte sunabilirsiniz kullanıcılarınıza.

https://1.bp.blogspot.com/-LCccCJdNAAQ/VW7BK2jNWwI/AAAAAAAAb_w/x_f7BWoi-mY/s1600/Smooth%2BSlider-rooteto.png

Eklenti Sayfası

Smart Slider 2

https://4.bp.blogspot.com/-K3NaDoUkW_s/VW7BKS8GtsI/AAAAAAAAb_4/JJ1qdHpjr8M/s1600/Smart%2BSlider%2B2-rooteto.png

Eklenti Sayfası

Easy Image Slider

https://1.bp.blogspot.com/-UkA8oQZ7oVY/VW7BGQ5EuvI/AAAAAAAAb-4/H5R6mBbvsXo/s1600/Easy%2BImage%2BSlider-rooteto.png

Eklenti Sayfası

Most Popular Topics

Editor Picks