WordPress kategorilerinin bir anda kaybolmasını düzeltme 0

Uzun zaman sonra yeni bir yazı yazmak benim adıma çok güzel birşey 🙂 Dün sitelerimden bir tanesine otomatik güncelleme yaptım pek yaptığım bir iş değildir ama yaptım işte sonra bakın neler geldi başıma…

Güncelleme yaptıktan sonra…

– Güncelledim yanlız şöylede birşey var sadece güncellemeden önce veritabanının yedeğini aldım bir kenara…
– Daha sonra sistem otomatik son sürümü indirdi güncellemeyi yaptı siteye girdim site gayet sorunsuz bir şekilde devam ediyordu.
– Oh dedim sorunsuz atlattık otomatik güncellemeler daima sorun çıkarmıştır (bana) o yüzden manuel yapardım genelde işlerimi..
– Tabi arada kurtlar vadisini izliyorum reklama girdimi siteme bir bakiyim dedim sayfa yeniledim. Obaa “Kategoriler yok” yazısı çıktı karşıma
– Bakıyorum konular yerinde, etiketler duruyor, konulara giriyor ama genel kategorisindeymiş gibi görünüyor, panelden kategorilere tıklıyorum kategoriler yok, ama panelde başlangıç kısmında 80 kategori var yazıyor oda ayrı bir gariplik 🙂
– Şimdi düşündüm yedeğim elimde her türlü düzeltirim. Bakın .sql ile neler yaptım 🙂

– Panelden otomatik .sql dosyasını dump ettim yani yükledim. sorun devam ediyor.
– Bir önceki wp sürümünü indirip wp-includes klasörünü tekrar attım. site bozuldu son sürümü tekrar yükledim. sorun halen devam ediyor.
– MySQL’e girip database’yi sildim tekrar yükleyip tekrar yetki verdim. sorun devam ediyor.
– phpMyadmin’e girdim kategorileri bulup onarmayı düşündüm. Kategorileri veritabanında göstermiyor. sorun gene devam ediyor.
– Tabi bu arada zaman geçiyor su gibi 🙂 Birde ben sürekli her yaptığım işi sayfa yeniliyorum. Anlık durum kontrolü yapıyorum.
– Netten bakıyorum daha önceden sorunu yaşayanlara çok garip garip şeyler söylüyorlar herkez ayrı birşey söyleyince kafa iyice gitti 🙂
– Düşünüyorum kafa patlatıyorum siteyi komple silip tekrar yükleyip sıfır wp’ye aldığım yedeği yükleyip devam edicektimkiiiiiii kafa bastı bi anda…
– phpMyadmin’den .sql yedeğini yüklemeyi düşündüm. Tablolarım zaten phpMyadmin’de duruyor. üzerine attım yedeğimi sadece 2 tablo ekledi diğerleri olduğundan dolayı obaaa siteye bir girdim site düzeldi 🙂

Kategorileri geri getirmek

WordPress kategorileriniz gittiyse yapmanız gereken şey daha önceden aldığınız MySQL yedeğinizi phpMyadmin’den tekrar geri yüklemek. Denedim ve sorun gitti site düzeldi…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

WooCommerce Benzer Yazılar Sayısını Değiştirme 0

woocommerce benzer yazilar sayisi

Merhaba arkadaşlar, WooCommerce biliyorsunuz WordPress Eticaret eklentileri arasında en iyisi. Geçen gün bu eklentiyi kullandım ama benzer yazılarda 1 tane çıkıyordu biraz araştıriyim derken bu fonksiyonu buldum.

Temanızın fonksiyon dosyasına alttaki gibi uyarlarsanız benzer yazıların sayısını belirleyebilirsiniz.

Kodda ürün ve kolon sayısı belirliyorsunuz. Örneğin: 10 ürün, 3 kolon yapabiliyorsunuz bu seçenek tamamiyle size kalmış.

Örnek 1) 4 Ürün, 2 Kolon

// Woocommerce eticaret sistemi, benzer ürün sayısı - rooteto.com
 function woocommerce_output_related_products() {
 woocommerce_related_products(4,2);       // 4 ürün, 2 kolon
 }

https://3.bp.blogspot.com/-NAJsLI4L0OE/VMkvLGyvMsI/AAAAAAAAbmQ/V-uyxz4IG-k/s1600/woocommerce-benzer-yazilar-sayisi.jpg

Örnek 2) 4 Ürün, 4 Kolon

// Woocommerce eticaret sistemi, benzer ürün sayısı - rooteto.com
function woocommerce_output_related_products() {
woocommerce_related_products(4,4);   // 4 ürün, 4 kolon
}

https://4.bp.blogspot.com/-WBlh6I37dVI/VMkvKwvvfuI/AAAAAAAAbmM/2wPmiaqt09Y/s1600/woocommerce-benzer-yazilar-related.jpg

Kaynak: Change the Number of Woocommerce Related Products

WordPress Google reCAPTCHA Güvenlik Eklentisi 0

google recaptcha

Google kısa bir süre önce reCAPTCHA‘yı güncellediğini ve yeni bir özellik getirdiğini duyurdu. Karmaşık güvenlik kodları, karakterler ve zor görünen kodlardan bizi kurtarmak için “Ben Robot Değilim” özelliği getirdi.

Sistem teknik olarak nasıl çalışıyor bilmiyorum çok detaylı araştırmadım ama iyi görünüyor. Bir müşteriye kurduğum WordPress site giriş paneline sıkça giriş denemeleri oldu ve ben bu eklentiyi kurduktan sonra artık giriş denemeleri sona erdi. reCAPTCHA bazen onaylasada bazen güvenlik kodu sorabiliyor 🙂

Ama çok şık bir eklenti tavsiye ederim herkese. Ben güvenlik kodlarına “İnsalık Testi” yazdığımda müşteriler hep itiraz ediyordu böyle şeymi olur diye. Google “Ben robot değilim” yazdı bakalım önümüzdeki dönemlerde müşterilerden nasıl bir yorum alcaz. 🙂

Sistem nasıl çalışıyor? “Ben robot değilim” yazısının solundaki onay kutucuğuna tıklıyorsunuz ve robot değilseniz sistem size onay veriyor. Alttaki resimde bunu görebilirsiniz.

https://www.google.com/recaptcha/intro/images/hero-recaptcha-demo.gif

WordPress reCAPTCHA Eklentisi

Bu eklentiyi öncelikle WordPress sitemize kuruyoruz ve aktifleştiriyoruz.

WordPress Eklenti: No CAPTCHA reCAPTCHA

Daha sonra reCAPTCHA sayfasına tıklıyoruz. Alttaki resimdeki gibi alanları dolduruyoruz. Alan adınızı ve bu alan adları topluluğuna bir başlık atıyoruz.

https://1.bp.blogspot.com/-mfG-0mZiFEw/VLwP-3FEglI/AAAAAAAAbfs/7Cxh1d5muH0/s1600/google-recaptcha.jpg

Daha sonra Google bize Site key ve Secret key veriyor.

https://2.bp.blogspot.com/-VdLF8Euf5BQ/VLwP-sr2V9I/AAAAAAAAbfk/Q-_6z6Zgd6U/s1600/sitekey-secretkey.jpg

Bu resimdeki kodları WordPress eklentisindeki boş alanlara giriyoruz.

https://4.bp.blogspot.com/-A5NdJM9emNk/VLwP_bXnDqI/AAAAAAAAbfw/txiqeQT23zc/s1600/wordpress-recaptcha.jpg

Daha sonra kaydediyoruz ve eklentideki alttaki ayarları kontrol edip nerelerde bu sistemin çıkmasını istiyorsanız orayı aktif edip bırakıyorsunuz.

Artık daha güvenlisiniz… 🙂

Most Popular Topics

Editor Picks