WordPress Sitenize “Yukarı Çık” Butonu Ekleyin. 0

Web sitelerini daha kullanışlı hale getirmek için Webmaster‘lar sitelerde bazı ek özellikler kullanırlar. Bunlardan biriside “Yukarı Çık” butonudur.

Hiç kod bilmeyen birisi için bunu eklemek eziyettir. İşte WordPress burada devreye giriyor binlerce eklentisi içerisinden bu eklentiyi bulup ekleyebilirsiniz.

Diğer eklentileride inceledim bazıları çok sade bazıları ise çok karışık bu eklenti diğerlerine göre daha sade ve işlevli gibi geldi bana 🙂 Eklentiyi kurup aktifleştirmeniz yeterli oluyor geri kalan ayarları yönetim panelinde yapabiliyorsunuz.

Eklentinin Türkçe desteğide mevcut.

Eklenti sayfası: Smooth Scroll Up

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

WordPress 4.4+ ile Gelen Embed Script Dosyası Nasıl Kapatılır? – wp-embed.min.js 0

embed script kapatma

WordPress 4.4+ sürümünden sonra gelen yeni bir özellik var. O özellik daha önceden sosyal medya hesapları için eklenmişti. Panelde yazı yazarken sosyal medya hesaplarından bir yazı (post) linki eklediğiniz de direk o içeriği sayfaya ekliyordu. Twitter, youtube gibi aktif siteleri kullanmışsınızdir.

Bu yeni özellik de WordPress’in yazılarını böyle paylaşabiliyor olmanız. Özelliği kapatmak mantıklı olmayabilir ama wp-embed.min.js dosyasını kapatıp, kendi main.js dosyamıza eklememiz daha mantıklı.

Kaynak koduna girdiğiniz de sayfanın en altında bulunuyor.

İlerleyen zamanlarda WordPress’i optimize etmek için gerekli işlemleri sıralayıp onlarla ilgili de ayrıca seri bir makale yazmak istiyorum bu da ufaktan bir başlangıç olsun 🙂

Alttaki kodu function.php dosyamızın içerisine yerleştiriyoruz. Admin hariç bu dosyayı kimse çekmiyor. Ama tabi dediğim gibi bunun içerisindekini de main.js dosyanıza yada custom.js dosyanıza eklemeniz gerekiyor. Öyle direk kaldırmakla olmaz 🙂

// rooteto.com - wp-embed.min.js disable
function rooteto_wp_embed_and_jquery() {
	if (!is_admin()) {
		wp_deregister_script('wp-embed');
	}
}
add_action('init', 'rooteto_wp_embed_and_jquery');

WordPress Gzip konusunu da mutlaka incelemenizi tavsiye ederim.

Adobe Reader: En iyi PDF Okuyucu 0

Adobe tarafından geliştirilen Adobe Reader programı tüm PDF dosyalarını açarak görüntüleyebilmenizi sağlar.

Adobe Reader En iyi PDF okuyucusu tüm PDF dökümanlarını okumanızı sağlayan harika bir yazılımdır. 1993 yılında ilk çıktığında pek bilinmesede geçen zaman içinde en çok kullanılan program oldu. Adobe reader programı ile PDF dökümanı olan proje, ödev, CV, rapor, dergi dökümanları ve belgeler gibi PDF dosya dökümanlarını açabilirsiniz. Adobe Reader ile PDF dökümanlarını güvenli şekilde açarak notlar ve yer işaretleri ekleyebilirsiniz.

grey

Adobe Reader en çok Windows işletim sistemi üzerinde kullanılsada Mac ve Linux sistemlerde de ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Adobe reader programı PDF dökümanları içindeki video, ses, resim, çizimleri görütüleyebilirsiniz. Adobe Reader sadece görüntülemek için değil dökümanları yazıcınızdan da çıkartabilmenizi sağlıyor. Yani PDF dosyalarınızdan kolayca çıktı alabilirsiniz. Online dergi okumak isteyenler içinde en iyi çözüm olan Adobe Reader programı CAD desteğine de sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: USB Bellekler için Virüs Temizleme Programı: UsbFix

grey

CAD desteğinin yanı sıra şifreli dosyalarıda görüntüleyebilmenizi sağlıyor. Türkçe dil desteğiyle ve tamamen ücretsiz olması ile hemen hemen tüm bilgisayarlarda olan Adobe Reader programını hemen indirebilirsiniz.

Adobe Reader PDF Okuyuc

Most Popular Topics

Editor Picks