Kısaca: crossdomain isimli xml dosyasi sitenin anadizininde bulunur ve bir flash uygulamadaki veri izinlerini ayarlamak için kullanilir.
client.org.tr gibi alan adı üzerinde bulunan bir flash uygulaması, başka bir alan adı üzerinde bulunan bir konum ile haberleşmek istediğinde (örneğin flash sunucusu olsun : rooteto.com ), flash 9 bunu güvenlik politikası nedeniyle kısıtlıyor. Bunun için, başvurulan alan adı (rooteto.org) üzerindeki kök dizin içerisinde crossdomain.xml isminde bir dosya oluşturulmalı ve istemci uygulamamızın bulunduğu alan adı bu dosya içerisinde belirtilmelidir.
crossdomain.xml
Örneğin :
<!--?xml version="1.0"?--> <cross-domain-policy> <site-control permitted-cross-domain-policies="all"> <allow-access-from domain="client.org.tr"> </allow-access-from></site-control></cross-domain-policy>
Bu işlemi yaptığımız zaman flash uygulamamız, istekte bulunulan sunucuda crossdomain.xml’i arayacak ve izin verildi ise bu sunucu ile veri haberleşmesi yapabilecektir.
Başka bir konumda bulunan crossdomain.xml dosyasını belirtmek istiyor isek, actionscript koduna şöyle bir satır eklememiz gereklidir :
Security.loadPolicyFile(“http://baskadomain.org/crossdomain.xml”);
Not : Eğer istemci uygulamasından bir red5 sunucusuna bağlanmak isteniyorsa; $red5-home/webapps/root/ yolunda hâlihazırda bir crossdomain.xml dosyası bulunuyor. Sadece bu dosyaya yukarıdaki gibi belirtilen satır eklemek yeterlidir.
Crossdomain.xml türkçe ve yabancı kaynaklar
Flash 9 için crossdomain.xml yapılandırması
Hosting a PHP proxy and enabling Flash app to talk cross-domain