Yeni çıkan bu eklenti File manager görevi yani dosya yöneticisi görevi yapıyor. Eklentinin resmindende anlayacaksınız. Kısaca basit FTP programı diyebiliriz.
WordPress 4.4+ sürümünden sonra gelen yeni bir özellik var. O özellik daha önceden sosyal medya hesapları için eklenmişti. Panelde yazı yazarken sosyal medya hesaplarından bir yazı (post) linki eklediğiniz de direk o içeriği sayfaya ekliyordu. Twitter, youtube gibi aktif siteleri kullanmışsınızdir.
Bu yeni özellik de WordPress’in yazılarını böyle paylaşabiliyor olmanız. Özelliği kapatmak mantıklı olmayabilir ama wp-embed.min.js dosyasını kapatıp, kendi main.js dosyamıza eklememiz daha mantıklı.
Kaynak koduna girdiğiniz de sayfanın en altında bulunuyor.
İlerleyen zamanlarda WordPress’i optimize etmek için gerekli işlemleri sıralayıp onlarla ilgili de ayrıca seri bir makale yazmak istiyorum bu da ufaktan bir başlangıç olsun 🙂
Alttaki kodu function.php dosyamızın içerisine yerleştiriyoruz. Admin hariç bu dosyayı kimse çekmiyor. Ama tabi dediğim gibi bunun içerisindekini de main.js dosyanıza yada custom.js dosyanıza eklemeniz gerekiyor. Öyle direk kaldırmakla olmaz 🙂
// rooteto.com - wp-embed.min.js disable
function rooteto_wp_embed_and_jquery() {
if (!is_admin()) {
wp_deregister_script('wp-embed');
}
}
add_action('init', 'rooteto_wp_embed_and_jquery');
WordPress Gzip konusunu da mutlaka incelemenizi tavsiye ederim.
Merhaba Arkadaşlar, Bu yazımda sizlere WordPress‘in en çok kullanılan slider eklentilerinden bahsedicem inşallah. Tek satır kod kullanmadan kullanabileceğiniz SEO uyumlu, responsive yani esnek tasarıma ve kolay kullanımlı eklentiler. Aralarında en çok Master Slider’i tavsiye ettiğimi söylemek istiyorum gerçekten diğerlerine göre daha güzel.
Eklentileri en çok indirilene göre ekledim. Sizde buna göre karar verip birini indirebilirsiniz. Gidip paralı revolution slider kullanmayın bi açık çıktı kullanıcılarını hep rahatsız etti böyle ücretsiz eklentileride deneyin gayet başarılılar 🙂
Meta Slider
Meta Slider, WordPress’in en çok indirilen slayt eklentilerinin başında geliyor. Tema içerisinde, Flex Slider 2, Nivo Slider, Responsive Slides ve Coin Slider eklenmiş. Buda slaytın 4 farklı çeşidi ve birbirinden farklı efektleri olduğu anlamına gelir. SEO Optimizasyonunun olduğunu ve responsive olduğunu gördüm açıklama kısmında. Slayt’a video eklenmesi de ekstra güzel olmuş.
Eklenti kendi özel alanını oluşturup (post_type) yönetim panelinde “Slider” alanı oluşturuyor. WordPress düzenleyici kullanarak ta ekleme özelliği getirmişler ama ben onu pek kullanıcıların kullanıcağını sanmıyorum. Genede güzel özellikleri var sade bir eklenti ama çok populer 🙂
Responsive yani esnek tasarım olan bu eklentide dikkatimi çeken tek şey “Soliloquy” Bu ismi çok aradığını düşünmüyorum. Daha kısa, sade ve anlaşılır bir isim bulabilirlermiş. Ama genede populer olmuşlar. Resim yüklerken sürükle bırak yöntemi kullanılması kullanımı kolaylaştırır bence o kısmı iyi düşünmüşler.
Sıradan kullanıcılar için düşünülmüş ve sadeleştirilen bu eklenti oldukça fazla özelliğe sahip ama 1 ekranda bir çok resim girip, sıralama değiştirebilir ve bir çok ayarı tek sayfadan değiştirebilirsiniz.
Belkide aralarında önerebileceğim en iyisi bu. Ama master slider’in bu WordPress versiyonu ücretsiz olanı. Ücretli versiyonu gerçekten çok iyi eğer satın alabilirseni onu kullanmanızı tavsiye ederim. Bu halide güzel ama paralı sürümü gerçekten çok iyi.
İçerikleriniz için güzel galeriler oluşturabileceğiniz bir slayt. Örneğin tanıttığınız bir ürünün 10 fotoğrafını ekleyip resimleri ve açıklamalarıyla birlikte sunabilirsiniz kullanıcılarınıza.