WordPress Eklentilerinden en çok kullanılan eklentilerden biriside bu eklenti. Web sitenizdeki linklerin çıkışını takip etmek istiyorsanız bunu kullanmanız gerekiyor. Örneğin Reklam linkini ekleyip reklamlara ne kadar tıklandı izleyebilirsiniz 🙂 Şimdi eklentiyi inceleyelim.
Eklenti Web sitenize koyduğunuz linklere kendi linkinizi verip çıkış linklerini takip etmenize yarıyor.
Örneğin: rooteto.com Siteme inetmar.com’un linkini ekledim ve kaç kez tıklandığını görmek için bu eklentiye ekleyip görebiliyorum.
Eğer istersem log tutmayıp yani kaç kez tıklandığını görmeyip kendi linkime çevirebilirim. WebSitesinde başka sitelerin linkini direkt vermek istemeyen bir çok kişi var 🙂
Tavsiyem reklam linki olarak kullanın ve kaç kez tıklandığını inceleyin.
Demo: http://demo.rooteto.com/go/root/ -> https://rooteto.com/ olay budur…
Merhaba Arkadaşlar, Bu yazımda sizlere WordPress‘in en çok kullanılan slider eklentilerinden bahsedicem inşallah. Tek satır kod kullanmadan kullanabileceğiniz SEO uyumlu, responsive yani esnek tasarıma ve kolay kullanımlı eklentiler. Aralarında en çok Master Slider’i tavsiye ettiğimi söylemek istiyorum gerçekten diğerlerine göre daha güzel.
Eklentileri en çok indirilene göre ekledim. Sizde buna göre karar verip birini indirebilirsiniz. Gidip paralı revolution slider kullanmayın bi açık çıktı kullanıcılarını hep rahatsız etti böyle ücretsiz eklentileride deneyin gayet başarılılar 🙂
Meta Slider
Meta Slider, WordPress’in en çok indirilen slayt eklentilerinin başında geliyor. Tema içerisinde, Flex Slider 2, Nivo Slider, Responsive Slides ve Coin Slider eklenmiş. Buda slaytın 4 farklı çeşidi ve birbirinden farklı efektleri olduğu anlamına gelir. SEO Optimizasyonunun olduğunu ve responsive olduğunu gördüm açıklama kısmında. Slayt’a video eklenmesi de ekstra güzel olmuş.
Eklenti kendi özel alanını oluşturup (post_type) yönetim panelinde “Slider” alanı oluşturuyor. WordPress düzenleyici kullanarak ta ekleme özelliği getirmişler ama ben onu pek kullanıcıların kullanıcağını sanmıyorum. Genede güzel özellikleri var sade bir eklenti ama çok populer 🙂
Responsive yani esnek tasarım olan bu eklentide dikkatimi çeken tek şey “Soliloquy” Bu ismi çok aradığını düşünmüyorum. Daha kısa, sade ve anlaşılır bir isim bulabilirlermiş. Ama genede populer olmuşlar. Resim yüklerken sürükle bırak yöntemi kullanılması kullanımı kolaylaştırır bence o kısmı iyi düşünmüşler.
Sıradan kullanıcılar için düşünülmüş ve sadeleştirilen bu eklenti oldukça fazla özelliğe sahip ama 1 ekranda bir çok resim girip, sıralama değiştirebilir ve bir çok ayarı tek sayfadan değiştirebilirsiniz.
Belkide aralarında önerebileceğim en iyisi bu. Ama master slider’in bu WordPress versiyonu ücretsiz olanı. Ücretli versiyonu gerçekten çok iyi eğer satın alabilirseni onu kullanmanızı tavsiye ederim. Bu halide güzel ama paralı sürümü gerçekten çok iyi.
İçerikleriniz için güzel galeriler oluşturabileceğiniz bir slayt. Örneğin tanıttığınız bir ürünün 10 fotoğrafını ekleyip resimleri ve açıklamalarıyla birlikte sunabilirsiniz kullanıcılarınıza.
Firefox web tarayıcınız üzerinden Facebook sohbetlerinizi kolayca yapmak istiyorsanız firefox eklentisini kesinlikle denemeniz gerekiyor.
Firefox internet tarayıcısına yükleyeceğiniz messenger panel eklentisi ile artık arkadaşlarınızdan gelen mesajları hızlıca cevaplayabilirsiniz. İndirdiğiniz messenger panel eklentisini Firefox’a hızlıca entegre ederek kolayca mesaj gönderebilir ve alabilirsiniz. Messenger Panel eklentisi ile açılan pencereyi istediğiniz yere taşıyabilir yada “esc” tuşu ile kolayca kapatabilirsiniz. Firefox eklenti çubuğundaki düğmeyi istediğiniz yere taşıyarak hızlıca erşebilirsiniz. WhatsApp Panel eklentisi gibi Firefox Messenger eklentiside tamamen ücretsiz olarak indirebilirsiniz.