HTC Desire X fiyatiyla orta seviye, teknik özellikleriyle ise ileri seviye kullanicilara hitap eden desire x, entegre beats audio teknolojisi ile kulaklarimizin pasini siliyor. tasarim, ekran, fiyat ve işlemci performansi harika bir dörtlü olmuş.
MicroSIM kartla çalıştığı şu günlerde standart bir SIM kart girişine sahip Desire X, bizi memnun etti. Ancak yeni standartların belirlendiği SIM konusunda artık kendimizi yeniliklere alıştırmamız şart. Kendi adımıza, artık bir microSIM kart edinmekte fayda var. Konumuzdan sapmayalım; HTC Desire X daha önceki Desire modelinin devam filmi niteliğinde ve en az onun kadar (çıktığı zamana göre sahip olduğu özellikler bakımından) iyi bir model. HTC Desire C ve ondan da önce Desire S kullandığımız dönemdeki performansı ve en çok da ideal boyutları ile aklımızda yer etmişti. Desire X de onlar gibi; HTC’nin üst seviye cihazlarından biri. Gösterişli One serisinin hemen altında, bütçe dostu Wildfire S ya da Explorer gibi cihazların ise üzerinde konumlandırılıyor. Yüksek performans sunuyor. 1 GHz’lik çift çekirdekli işlemciye sahip Desire X, gelmiş geçmiş tüm Desire telefonların yüz akı. 4 GB’lık dahili belleği bulunan telefon klasik olarak 32 GB’a kadar SD kart desteği sunuyor. 4 inçlik ekranın çözünürlüğü 480×800 piksel. 768 MB’lık RAM’i bulunan telefonun Android Ice Cream Sandwich işletim sitemi üzerinde HTC Sense 4.1 arayüzü mevcut. Android’in ekürisi HTC Sense arayüzü, burada da tüm puanları toplamaya hazır.
İşlemcisinin çift çekirdekli ve 1 GHz hızında olması tabii ki Desire X’e çok şey katıyor. İşlemler arası geçişlerde gecikme yaşanmıyor. Sıfırdan başlatılan uygulamalarda keza herhangi bir gecikme yok. Bağlantı sorunsuz; Wi-Fi hotspot ve Wi-Fi Direct özellikleri de Desire X’te mevcut. İşlemcinin hızını tarif etmek için en iyi yol belki seri çekim yapabilen kamerasından bahsetmek olacaktır. 5 megapiksellik kamera, One X’in kamerasının sevdiğimiz tüm özeliklerine sahip. Hem efekt hem de çekim değerleri anlamında kişiselleştirilebilir pek çok seçenek ve ayar kullanıcısının hizmetine sunulmuş. LED flaşlı, f2.0 diyafram değerine sahip kamera oldukça hızlı. Deklanşör gecikmesi yaşatmadığı gibi çekim tuşuna (kamera için atanmış bir fiziksel tuş bulunmuyor) basılı tuttuğunuzda seri çekim yapmaya başlıyor. Saniyede 2,5 kare çekim yapabilen Desire X, onlarca kareyi üst üste çektikten sonra verileri karta (ya da kendi hafızasına) yazmak için sizi bir saniye kadar bekletip en iyi kareyi seçmenize yardımcı oluyor. Aralarından en iyisini seçtikten sonra kalanları tek harekette silebilirsiniz. Otomatik çekim modunun yanı sıra HDR ve panorama çekim de gerçekleştirebiliyorsunuz ve video kaydı esnasında fotoğraf da çekebiliyorsunuz. Çekilen fotoğraflar renkli ve canlı. Özellikle güneş ışığı, bir telefon kamerası söz konusu olduğunda tabii ki en büyük yardımcı. Aydınlık fotoğraflar Desire X’te de güzel görünüyor. Ancak detaylarda dağılmalar söz konusu. HDR’li fotoğraflarda insan hayal kırıklığına uğruyor; objelerin kenarlarında olmaması gereken hareler dikkat çekiyor. LED flaş beş kademeli olarak otomatik çalışıyor. Ön yüzde ikinci bir kameraya yer verilmemiş.
Bütçe dostu ve giriş seviyesi modellerin üstünde ve One serisinin hemen altında konumlandırıldığını söylemiştik ama açıkçası HTC Desire X’in performansı, One V’den çok daha iyi. Özellikle çoklu görevlerde ve uygulamalar arası geçişlerde gecikmeler yaşadığımız One V’den sonra Desire X’i kullanma fırsatı bulduğumuz için hızlıca kıyaslama yapmaya da vaktimiz oldu. Desire X’in ne kadar hızlı olduğu ve kullanıcıya gecikme yaşatmadığı tartışmasız bir gerçek. Benchmark puanları da ondan daha yüksek zaten. Piyasanın veya kendi markasını en hızlı ve en süper telefonu olmasa da Desire X, nispeten hızlı işlemcisi, hoş tasarımı, 4 inçlik ekranı, son derece kullanışlı arayüzü ve işletim sistemi ile HTC’nin şanının yürümesine yardımcı olan bir cihaz. En güzel kısmı da tüm bu özelliklerin 1.000 TL’den daha uygun bir fiyata sizin olabilecek olması. Üretimde kullanılan malzeme One X’in malzemesiyle benzerlik gösteriyor. Arka kapağın dokusu One X’in yumuşak malzemesine benziyor. Tabii One X’in polikarbon gövdesi tek parçaydı; bizim telefonumuzun arka kapağı çıkıyor. microSD kart ve SIM takmak için pili çıkarmaya lüzum yok; her ikisi için de yuvalar, pille alakasız yerlerde. Telefonun kamerası ve kamerasının etrafındaki bant, görünüm itibarıyla HTV Evo 3D’yi andırıyor.
Müziğe karşı ilgisi “her tür müziği dinlerim” ile “devasa boyutlardaki rengarenk kulaklıklarım olmadan sokağa çıkmam” arasında olanların dostu Beats Audio, Desire X’in can alıcı özelliği. Telefonda dahili olarak bulunan Beats Audio, dinlediğiniz müzikleri güçlü baslarla resmen canlandırıyor. 4 GB’lık dahili belleğine ek olarak neyse ki SD kart kullanma şansınız var; HTC’den daha önce müzik telefonu olup da artırılabilir hafızası olmayan modeller de görmüşlüğümüz var çünkü. Stüdyo kalitesini sizlerle buluşturan Desire X, pek çok formatı destekliyor tabii ki. Müzik dinlemek için kendi listenizden farklı seçenekler de var. Uygulamalar ve çevrim içi radyolardan oluşan bu seçeneklere tek bir noktadan ulaşabilmeniz mümkün. Tüm müzik uygulamaları “Müzik” başlığı altında toplanmış.
HTC Desire X Teknik Özellikleri
Ekran
4 inç
480×800 piksel Super LCD
İşletim sistemi
Android 4.0.4
Arayüz
HTC Sense 4.1
İşlemci
Çift çekirdekli 1 GHz
Qualcomm yonga seti
Bellek
768 MB
Dahili hafıza
4 GB
microSD kart ile 32 GB’a kadar artırılabilir
Kamera
5 megapiksel
LED flaş, otofokus, f2.0 diyafram
Bağlantılar
Wi-Fi, Wi-Fi hotspot, DLNA, Bluetooth 4.0, 3,5 mm kulaklık
Boyutlar / Ağırlık
118,5 x 62,3 x 9,3 mm
114 gram