MySQL server has gone away Hatası 0

Merhaba Arkadaşlar sizlere error_log‘daki bir hatanın çözümünden bahsedicem. Buna sebep olan şey MySQL maksimum paket boyutu yüksek olmamasıdır. Benim aldığım hatada “MySQL server has gone away ” yazıyordu ancak daha sonra farklı bir hata daha “MySQL server during query” yazdı dedim orda dur. 🙂

 

Öncelikle benim sunucum linux ona göre yazıyorum 🙂

SSH ile sunucuya bağlanın nano yada vi hangi editörü aktif kullanıyorsanız ben nano’yu kullanıyorum.

nano -w /etc/my.cnf

Yukarıdaki kod ile SSH üzerinde my.cnf dosyasını açtık daha sonra alttaki kodu my.cnf dosyasında en alta yazıyoruz.

max_allowed_packet=500M

Daha sonra CTRL-X deyip çıkıyoruz çıkarken kaydedilsinmi diye Yes/No soruyor Y tuşuna basıp kaydediyoruz.

Son olarak alttaki kod ile MySQL‘imizi restart ediyoruz problemimiz çözülmüş oluyor.

/etc/init.d/mysql restart

MySQL restart işlemini WHM’dende yapabilirsiniz ama SSH’dayken halledip çıkın derim. 🙂

Şöylede bir durum var sunucunuzun özelliklerine göre bu 500M değişebilir MySQL Performans Optimizasyonu ile ilgilide bir çok makale var her sisteme göre ayrı yapılandırıldığı için dikkat etmenizde fayda var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Google Maps Harita Kodu Alma 0

google maps harita kodu

Google Maps’in tasarımını geçtiğimiz günlerde değiştirdi. Müşterilere site yaparken Google Harita kodu aldığımız “ayar ikonu” da yeni tasarımla birlikte kaldırılmış. Yeni bir yere taşınmış size bunu fotoğraflarla tarif edicem.

Google Maps‘e giriyoruz.

Haritalarda bir arama yapın. (örnek arama)

Arama yaptığınız alanda sol en üstte “Hamburger Menü” alanı var. Alttaki fotoğrafta kırmızı olarak işaretledim. O menüye tıklayın.

https://2.bp.blogspot.com/-XmCPXGBcidM/Vb81YiNXBMI/AAAAAAAAcHs/msihnX_5sjg/s1600/maps-harita-kodu-menu.jpg

Haritalar da sol menü de “Paylaşın veya harita yerleştirin” alanını göreceksiniz. Alttaki resimde kırmızı olarak işaretlediğim alan.

https://2.bp.blogspot.com/-OD4TQ7miXOc/Vb81YA_rQuI/AAAAAAAAcHc/9mTUvQE7TZk/s1600/harita-paylas.jpg

Karşımıza bir pencere geliyor. Üst kısımda 2 sekme bulunuyor. “Haritayı Yerleştir” diyoruz ve kodumuz çıkıyor. Seçenekleri belirleyip Google harita kodumuzu alıyoruz ve sitemize yerleştiriyoruz. Aynı şekilde alttaki resimde işaretledim.

https://1.bp.blogspot.com/-XLljj_2yPgM/Vb81Xwm_EoI/AAAAAAAAcHY/Vy852ts-DYw/s1600/harita-yerlestir.jpg

Google harita kodumuzu başarılı bir şekilde almış olduk. 🙂

Gigabyte'dan 384 Çekirdekli Sunucu Sistemi 0

Gigabyte Computex fuarında Data center’lara özel 384 çekirdekli işlemcisini tanıttı. Gigabyte’ın 384 çekirdekli düşük güç tüketimi ile veri merkezlerine özel olarak yapılmış.

Gigabyte H-270 T-70 ve MY70-HD0 çift anakartlı sunucusunda 384 ARM çekirdekli işlemcisi bulunuyor. 64 bitlik mimariye sahip sunucuda 4 tane bölüm bulunuyor. 4 bölümün her birinde 2 tane ThunderX işlemcisi yer alıyor. Her işlemcide kendi içinde 48 ARM çekirdeği bulunuyor. Gigabyte’ın 4 bölümün her bölüm başına 1 Terabyte‘a kadar 2400MHz DDR4 Ram destekliyor. 64 tane Ram slot bölümleri bulunuyor. Her bölümde de 16 tane slot bulunuyor. Dram kullanılan sunucuda Dram’ler ECC ram’lere göre yüzde 50 bant genişliği ve yüzde 35 enerji tasarrufu sağlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLR : Oyun Hızlandırma Programı GameBooster

grey

Gigabyte sunucuda iki tane Cortina CS4343 40 Gbps Network kontrolcüsü bulunurken 1600 watt’lık 80 plus sertifikalı güç kaynağı bulunuyor. USB 3 bağlantısıda bulunan gigabyte sunucu server detaylı özelliklerine buradan erişebilirsiniz.

Most Popular Topics

Editor Picks