Merhaba arkadaşlar 1 saat önce aldığım bir mailde bir arkadaşım benden bu konuda yardım istemişti bende hem ona yardım hemde sizlere lazım olur diye bu konuyu açma gereği duydum. Eklentiyi kurdum kullandım hoşuma gitti 🙂
Öncelikle eklentiyi yazmadan şunları söylemek istiyorum. WordPress’te biliyorsunuz misafiriniz üye olmak istediğinde kullanıcı adı ve mail adresi giriyor. Daha sonra mail adresine şifresi ve panel giriş linki yollanıyor. Site sahipleri için sıkıntılı bir durum müşterisi veya ziyaretcisinin eziyet çekmesini istemiyor 🙂
Bunun için çok çılgın bir eklenti yapılmış yanlız tek sorun ingilizce eklentiyi türkçeleştiriyim dedim .po dosyası olmayınca uğraşmadm açıkcası 🙂 Ama türkçeleştirmeniz gereken bazı yerler var onlar içinde yardım edicem inşallah.
Pie Register
Eklentiyi indir: Pie Register
Bu eklenti ile üyelik sistemini değiştirebilirsiniz. Şimdi eklentinin özelliklerini sayıcam. Gerçi resime bakarak herşey anlaşılıyor ama olsun ayarları fazla olduğundan açıklamam lazım. Resime bakarak aldanmayın eklentiyi kurduktan sonra resimdekilerin hepsini üye olurken istemeyecek. Siz hangisini işaretlerseniz o kayıt formunda görünücek 🙂
Üye olurken;
- Password: Şifrelerini direkt girebilirler.
- Custom Logo: Üyelik sisteminizdeki WordPress logo’sunu değiştirebilirsiniz.
- Paypal ile alakalı bir kısım var ne olduğunu anlamış değilim anlamak içinde çok çaba harcamadım gereksiz 🙂
- Email Verification: E-mail aktive sistemini açabilirsiniz. Mail onayıyla sisteme giriş yaparlar. Gün belirlersiniz belirlediğiniz gün içinde aktive etmelerini beklersiniz. Belirlediğiniz günü geçerse üyelik silinir.
- Admin Verification: Üye olurlar ama yönetici onayı beklerler sisteme girmek için.
- Invitation code: Bu kısım en çok hoşuma giden:) Sisteme bir kod yazıyorsunuz o kodu yazarak sadece sisteme üye olabiliyorlar. Tabi kodu bilmeyenler yol alıyor. Birden fazla kod girebiliyorsunuz. Sitenizin içeriğinde bu kodu verebilirsiniz. Sonuçta sitenizde takılan bir kişi bu kodu farkedicektir.
- CAPTCHA: Güvenlik kod sistemi 3 seçenek var ilki kapatmak. Diğer ikiside Simple Capthca ve reCapthca. Tabi bunları aktive edebilmeniz için public ve private anahtarlarınızı girmeniz gerekiyor. Public key kısmında en sağda “Sign up” yazıyor türkçesi kayıt ol demek. Tıklayın kayıt olup kodu alın ve oraya yapıştırın.
- Disclaimer: Bu kısımda yasal uyarı yazabilir ve kabul etmesini beklersiniz. Kabul etmezse yol alır 🙂
- License Agreement: Kullanım koşullarını yazabilir kabul etmesini beklersiniz.
- Privacy Policy: Gizlilik ilkeniz hakkında biraz yazı yazarsınız olur biter.
- Allow Existing Email: Bu kısımdada daha önceden tescil edilmiş mail adresi kullanın diyor. Tam olarak anlamadım bence anlamak için kafada yormayın gereksiz 🙂
- Additional Profile Fields: Bu kısımda işte adı, soyadı, sitesinin adı, yaşı, cep numarası vs. vs. gibi şeyler isteyebiliyorsunuz. Tabi sarı renkli olmadığından zorunlu bir istek olmadığını anlayabilirsiniz. Bence nufusunuza geçirmeyecekseniz bunları istemenin bi anlamı yok.
- User Defined Fields: Bu kısımdada zorunlu alanlar oluşturabiliyorsunuz. Örneğin: Sitemizi nerden buldunuz? gibi sorular sorup cevap ararsınız veya daha başka şeyler içeriğinize göre değişir. Altta tarih ayarlarını yapabilirsiniz.
- Daha aşağısında ise üye olunduğunda e-posta istiyorum gibi seçenekler var. İşte kayıt formunu özelleştirebilmeniz için css kodlar için bir yer ayrılmış.
WordPress üyelik sistemini değiştirme işlemi işte bu kadar basit… 🙂
WordPress üyelik sistemi özelleştirin
Şimdi bu kısımda en üstte dediğimi yapıcam. Bu eklenti tamamen ingilizce tabi çoğu site sahibi bunu takmaz kodlara girip türkçeleştirmeyi bilir ama ben genede anlatiyim bilen var bilmeyen var 🙂
Notepad++ bilgisayarınıza indirip açın.
Eklenti klasörü içerisindeki şu 4 php dosyasını açın.
captcha.php, dash_widget.php, pie-register.php, recaptchalib.php
Gerçi tüm ingilizce yazılar pie.register.php de yazıyor ama olsun açın. Daha sonra notepad++’da CTRF-F yapın yani arama penceresini açın. Türkçeye çevirmek istediğiniz ingilizce yazıyı arama kısmına yazın ve “Bütün açık olan belgelerde hepsini ara” seçeneğine tıklayın o hepsinde arar ve size nerde olduğunu gösterir.
Yanlız şunuda unutmayın türkçeleştirirken türkçe karakterler girmeyin göze hoş olmayan şeyler görünür. İngilizce kelimeler kullanarak türkçeleştirin. Gerçi ufak tefek özellik aktifleştiricekseniz bunun bir sorun olucağını sanmıyorum.
Eklenti sahibi: Pie-Register