8 tips to enhance your WordPress blog SEO 0

1 – Optimize your title tag

In terms of SEO, the title tag is one of the most important things: In fact, the title appears as a link in search engines results and social bookmarking sites. Unfortunely, most WordPress themes displays the title tag in a non-optimized way. I had recently written a tutorial here at Cats Who Code to obtain a really SEO-friendly title tag.

2 – Create an archive page

In my opinion, all blogs should have an archive page: It allows your readers to quickly browse your blog and find what they’re looking for, and this page is also very good for SEO. Some months ago, I wrote a tutorial on wphacks.com, showing you how you can easily create this kind of page, with or without the help of a plugin.

3 – Use the correct H tag structure (h1, h2, h3..)

When I download free WordPress themes, I’m often scared to see how badly the H structure is used: h2 are everywhere. In order to get the best SEO results possible, you should use the correct structure:

  • h1 for the post title
  • h2 for inside titles
  • h3 for inside subtitles
  • and so on…

4 – Use a good permalink structure

If you’re not using permalinks yet, don’t even ask why do you get so bad results from search engines. Permalinks is a complete must have.
To enable permalinks, go to the “Customize Permalink Structure” page in your WordPress Admin : Dashboard>Options>Permalinks and choose a permalink structure.

In my opinion, you should choose “custom” and use one of the following structures:

/%postname%/%post_id%
/%post_id%
/%category%/%postname%-%post_id%

5 – Increase your Pagerank by leaving comments on other blogs

Having backlinks is really important, in terms of SEO. But, especially if your blog is quite new, having quality backlinks isn’t always easy. The solution is to leave (relevant, of course) comments on blog who don’t use the rel=”nofollow” attribute, or have the Top Commentators widget, or even Comment Luv.
Some times ago, I have compiled a list of 250+ links to get free backlinks. You should definitely check it out, and leave some comments!

6 – Install the “ALL In One SEO Pack” plugin

In my opinion, All In One SEO Pack is one of the best ever WordPress plugins: It allows you to enable meta descriptions and keywords, avoid duplicate content by noindexing pages as such as categories or tags, and tweak titles.

7 – Create a robot.txt file

Duplicate content can really hurt your blog rankings. One of the best things against duplicate content is to create a robots.txt file.
robots.txt is a simple text file, containing instruction for search engines (follow that link, don’t index this directory, and so on…) and uploaded on your server root.
A good robots.txt file can be found here. There’s also a great exemple in Kyle Eslick’s Success With WordPress ebook.

8 – Read WordPress SEO ebooks

As I told you last week, ebooks are a very good way to get and keep useful information. Jai from Blog Oh Blog wrote a whole ebook about WordPress SEO. It is free, so you have no reason not to download it. Also, I recommend Kyle Eslick’s Success With WordPress ebook, which contain a very good chapter about WordPress SEO.

And you, any technic not listed here to get great SEO results? Share your knowledges with us!

Kaynak: 8 tips to enhance your WordPress blog SEO

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

WordPress Gzip Kurma ve Site açılış Hızını %80 arttırmak 6

WordPress kullanıcıları için en iyi Gzip sıkıştırma eklentisini anlatacağım ancak öncelikle Gzip’in ne olduğunundan biraz bahsedicem hatta WordPress Gzip eklentisinide geçip biraz Mod_deflate eklentisinden’de bahsedicem. Gzip’i bugün daha iyi anlayacak ve kavrayacaksınız.

Web sitenizi %80’lere varan sıkıştırma ile daha hızlı açtırıcaksınız ayrıca bir ipucu veriyim bu en önemli SEO tekniklerinden biridir.

https://4.bp.blogspot.com/-k3dad0k2csI/UBWbrj7CGSI/AAAAAAAAI30/SvA7r3smYl4/s1600/wordpress-hacks4+(1).png

Gzip Sıkıştırma Nedir?

Gzip, bir tür sıkıştırma yöntemidir. Web sitemizde bulunan php, js, css, html, jpg vb. dosyaları sıkıştırmaya yarar ve bu şekilde sitenizin daha hızlı açılmasını sağlar. Bir çok özelliği var bunlardan biride Trafik kullanımını azaltmasıdır. Yani örnek verirsek rooteto.com şu anda 91.339 bytes olması gerekirken Gzip sıkıştırma ile 18.675 bytes’e kadar düşürdüm. Ziyaretciler 91 bayt yerine 18 bayt indiriyor ve trafik kullanımını azaltmış oluyorum.

Rooteto’yada günde 200-300 kişi girmiyor binlerce insan giriyor sizin web sitenizede binlerce insan giriyordur yada ilerleyen zamanlarda sizde binlerce kişiye hitap edeceksiniz ve bu durum çok önemli.

Gzip sıkıştırması çok meşakatli bir işlem değildir .htaccess’e eklenen bir kodla sıkıştırmayı etkinleştirebilirsiniz. Ancak şu faktörlerin olması gerekiyor;

  • Sunucunuzda Gzip modülü kurulu olması gerekli.
  • cPanel’den site optimizasyon (Gzip) modülünü etkinleştirmeniz gerekiyor.

Eğer cPanelinizde böyle birşey yoksa zaten sıkıştırmayı yapamazsınız. Hosting’inizle irtibata geçmeniz gerekiyor bu durumda. Yada hiç irtibata geçmeden benim yöntemimle eklenti kurarak sıkıştırma yapabilirsiniz.

Linux Hosting kullanıcıları için söylüyorum eğer WordPress’ten farklı bir sistem kullanıyorsanız alttaki kodu .htaccess kodunu en üste yerleştirin ve kaydedin. Eğer çalışmıyor ise sunucunuzda mod_deflate kurulu değildir bunun kurulumunuda ayrıca anlatağım.

Genede ekleyin htaccess dosyanıza eğer kurulu ise test sitesi üzerinden bakabilirsiniz gzip aktif oldumu diye.


<IfModule mod_deflate.c>
AddOutputFilterByType DEFLATE text/html text/xml text/css text/plain
AddOutputFilterByType DEFLATE image/svg+xml application/xhtml+xml application/xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/rdf+xml application/rss+xml application/atom+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE text/javascript application/javascript application/x-javascript
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-ttf application/x-font-otf
AddOutputFilterByType DEFLATE font/truetype font/opentype
</IfModule>

Gzip Test Sitesi

WordPress Gzip Eklentisi

Konuya WordPress Gzip kurulumunu anlatarak giricektim ancak dahada bilgilenmeniz açısından biraz fazla yazdım sanki 🙂 Neyse devam edelim WordPress kullanıcı iseniz bu eklentiyi kesinlikle kullanmanız gerekiyor bunu bilin.

Eklentimizin adı filofoso fasafiso gibi olsada en iyi çalışan bu 🙂

Eklentiyi indir: Filofoso WordPress Gzip

Eklentiyi indirin wp-content/plugins klasörüne atın ve yönetici panelden etkinleştirin. Yapmanız gereken işlemler bu kadardı Gzip kurdunuz sıra testte Gzip test sitesine gidin ve sitenizi test edin.

Hatta Gzip’ten sonra sitenizin açılış hızınıda Google insights üzerinden konrtol edin ve hızının arttığını görün.

Rooteto’yu takip etmeye devam edin…

SEO ipucu: CSS ve JavaScript Dosyalarınızı birleştirin 0

Bu hem  SEO ipucu hemde bir WordPress eklentisi. WordPress kullanıcılarının çoğu hazır tema kullanmaktadır. Hazır temalarında css ve javascript dosyalarının genelde birden fazla olduğunu biliyoruz. Şimdi anlatıcağım eklenti bunları birleştiriyor ve tek seferde çalıştırıyor. Asıl mantık şu: 5 tane css stiliniz olsun (1.css, 2.css, 3.css, 4.css, 5.css) bunların her biri için bir istekte bulunuyorsunuz esasında ancak hepsi tek 1 .css içerisinde olursa tek istekle herşeyi hallediyorsunuz. Buda sitenizin açılma hızını %70 lere kadar arttırıyor.

https://3.bp.blogspot.com/-nTAQAi4spvM/T_NeP6lLqzI/AAAAAAAAIFo/uers5Rdi_kw/s1600/HTML-SEO-CSS.jpg

WP Minify Eklentisi

Eklenti mantığı tüm css’leri .js’leri tek 1 dosya haline getiriyor. Zaten resimdede uygulandıktan sonraki hızını yani %70’lik bir hızı görebilirsiniz.

Eklentiyi indir: WP Minify

Eklenti Kurulumu

  1. Upload the plugin to your plugins folder: ‘wp-content/plugins/’
  2. Make sure ‘wp-content/plugins/wp-minify/cache’ is writeable by the web server. (try ‘chmod 777 wp-content/plugins/wp-minify/cache’)
  3. Activate the ‘WP Minify’ plugin from the Plugins admin panel.
  1. “wp-content/plugins” klasörüne indirdiğiniz dosyayı yükleyin.
  2. “wp-content/plugins/wp-minify/” klasörü içindeki cache klasörünün chmod ayarını 777 yapın. (yol: wp-content/plugins/wp-minify/cache)
  3. Yönetim panelinden eklentiyi aktifleştirin.

Eklenti Kullanımı

Alttaki kısımdan nasıl kullanıldığı ile ilgili bir resim görüyorsunuz. .js’ler bir yerde .css’ler bir yerde olmak üzere yazıyorsunuz.

http://s.wordpress.org/extend/plugins/wp-minify/screenshot-1.png?r=567083

http://s.wordpress.org/extend/plugins/wp-minify/screenshot-2.png?r=567083

http://s.wordpress.org/extend/plugins/wp-minify/screenshot-3.png?r=567083

Most Popular Topics

Editor Picks