Google webmaster Laboratuvar 0

Daha önceden Google WebMaster ile ilgili bir makale yazmıştım şimdi yeni eklenen Laboratuvar hakkında birşeyler yazıcam. Yeni eklendiği için ekstra bir konu açma gereği duydum.

Googlebot gibi Tara özelliği

Googlebot olarak Getir özelliği ile, bir sayfanın Google’a tam olarak nasıl göründüğünü bilebilirsiniz.

Getirmek istediğiniz sayfanın URL’sini yazın veya ana sayfayı getirmek için boş bırakın.

Adsız by you.

Bu yeni özellik GoogleBot’un sitenizi nasıl gördüğünü gösteriyor. Hatalarınız varsa gösterir gerçi hiç hatalı görmediğim için birşey diyemeyeceğim. inşallah hata görmem 🙂

Kötü niyetli yazılım ayrıntıları

Eğer web sitenize kötü niyetli yazılım varsa listeler. Ancak benim sitemde çok şükür olmadığından dolayı göstermiyor. Bende şöyle yazıyor;

Google bu sitede kötü amaçlı hiçbir yazılım tespit etmedi.

Yanlız Googlenin bu yeni bölüm hakkında şöyle bir uyarısı var;

Web Yöneticisi Araçları Laboratuvarları, kullanıma tam anlamıyla hazır olmayan deneysel özelliklerin test edildiği bir yerdir. Bu özellikler değişebilir, bozulabilir veya görünürden kaybolabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Google Drive’ı 1TB Yapmanın Ücretsiz Yolu 0

Google Drive’nızı 1 TB kapasiteye çıkartmanın ücretsiz yolunu sizler için paylaşıyorum.

Google bize sunduğu Google Drive bulut hizmeti depolaması 15 Gb’ta kadar ücretsiz sunuyor. daha yüksek kapasitedeki depolama hizmetleri ücretlidir. Ancak yapacağınız şeylerle Google Drive bulut hizmetini 15 GB’tan tam 1 TB’ta kadar yükseltebilirsiniz. Google’ın 1 TB’ta kadar yükseltebileceğiniz bulut hizmeti için yapacağınız şeyler ise şöyle:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Google Android for Work İş Dünyasına Özel Uygulama

Google haritalar (google maps)‘i hepimiz biliyoruzdur. Tüm dünya haritalarını detaylı olarak çeken Google’ın büyük bir hizmetidir. Google haritalarda fotoğraf paylaşan, soruları yanıtlayan, yer ekleyen, yer düzeltmek amacıyla google haritaları güncelleyen kullanıcılar puanlar kazanıyor.

grey

Kazandığınız her puan sizi Google Drive 1TB‘ta götürüyor. Yaptığınız her işlem 1 puan olarak belirlenirken toplamda 200 puan yaptığınızda size 1TB kazandırıyor. Eğer sizde Google Drive’nızı 1TB yükseltmek istiyorsanız yerel rehberler programına buradan kayıt olabilirsiniz. Daha sonra hangi seviyede olduğunuzu takip etmek için İOS ve Android Google Haritalar yan menüsünde katkılarınız sekmesine tıklayarak görebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Google Maps Harita Kodu Alma

grey

Reklam Linkleri İçin Özel Parametreler Oluşturma, Analytics UTM Parametreleri 0

Merhaba arkadaşlar, Bugün sizlere çok önemli bir konuyu paylaşıcam. AdWords yada diğer reklam hizmetlerini kullanırken, Eposta reklamları da dahil olmak üzere tüm reklam hizmetlerinden faydalanırken dikkat etmeniz gereken önemli bir konu bu. Reklam verirken reklamın istatistiğini de tutmamız gerekiyor buda istatistiğe göre reklama devam etme yada reklamı durdurma gibi işlemler yapmamız için.

Reklam performansı düşük sitelere bir daha reklam vermeyebilirsiniz. Tabi SEO için içeriğiniz eğer benzer ve ortalama bir dönüş alıyorsanız reklamı durdurmayabilirsiniz. Ama trafik veya satış düşünüyorsanız iyi dönüşler elde etmeniz gerekiyor.

Her kampanyayı ayrı değerlendirip ayrı parametrelerle donatmalısınız. Banner reklam, AdWords reklam, Link reklam veya E-posta reklamları olabilir aklıma gelmeyen diğer reklamları da dahil edin. Hepsinde ayrı parametre kullanmanız sizin için olumlu bir davranış olur. Google Analytics sonuçlarında çok daha detaylı bilgiler edinirsiniz.

Şimdi sırayla bunları inceleyelim. Belkide bu tarz kodlar veya bu linkleri görmüşsünüzdür. Artık öğrenmiş olacaksınız 🙂

Özel URL Oluşturucu

Google bu konuda kullanıcılara yardımcı olmak adına online bir kaç araç ve faydalı döküman yazmış.

Özel Parametre Detayları

Yukarıdaki online oluşturucuyu kullanırsanız bunu hızlıca yapabilirsiniz. Ancak diğer sitelerde gördüğünüz ve ne anlama geldiğini bilmediğiniz, yada online oluşturucan aldığınız verilerin ne anlama geldiğini daha iyi anlamak için bunları inceleyebilirsiniz.

Kampanya Kaynağı (utm_source)

Burada kaynağı belirtmek zorundasınız. Burada bir arama motoru yada bir ebülten kaynağı verebilirsiniz.

Örnek: utm_source=hosteva

Kampanya Aracısı (utm_medium)

Burada zorunlu olarak belirtmeniz gereken kısım. Örnek vermek gerekirse tbm, eposta, mail, birsite, blog

Örnek: utm_source=banner

Kampanya Terimi (utm_term)

Ücretli aramalar için kullanılıyor zorunlu bir alan değil. Banner veya eposta aracısı için kullanmazsınız genelde.

Örnek: utm_term=hosting+web+barındırma+ssl

Kampanya İçeriği (utm_content)

Bu gelen içeriğin detayını gösterir aslında. Örneğin banner reklam verirsiniz ama 3 tane banner vardır. solBanner, sagBanner, buyukBanner dersiniz böylece ayrıştırmış olursunuz.

Örnek: utm_content=kategoriBolumu

Kampanya Adı (utm_campaign)

Buda kapmanyanızın alacağı isim. Örneğin baharkampanyası 🙂

Örnek: utm_campaign=bahar2015

Kaynak: Google URL Oluşturucu

Most Popular Topics

Editor Picks