Web Sitenizin SEO Analizini bu site sayesinde ücretsiz bir şekilde yapabiliceksiniz. Pear web sitenizi tarıyor ve Google SEO Uzmanı Matt Cutts’un yönergelerine göre durum değerlendirmesi yapıyor. Web sitenizin neleri eksik, neleri tam gösteriyor. Kesinlikle tavsiye ederim.
Pearanalytics
SEO olarak başarılı olup olmadığınızı aslında bir şekilde öğrenmişte oluyorsunuz. Şimdi SEO’daki başlıca dikkat etmemiz gerekenleri yazıcam ve kendi sitemin sonucunu göstereceğim 🙂
Doğrularım;
Site başlığı – Bu 60 karakterden fazla olmayacak. Bunları Matt Cutts diyor bizde bu yönergelere göre gidiyoruz.
Heading etiketi – H1 tagı ekledim site başlığına çünkü heading etiketlerinin SEO’da büyük önemi var aslında. Çoğusu belki bilmez ama h1 ve h2 etiketleri başlıklarda kullanılması gerekenlerdir. Makalelerde başlık h1 ise başlıklar h2 olmalıdır.
Clean URL – Temiz URL Aslında bunu şu şekilde düzeltiyim kafanız karışmasın. Kısa URL’ler daima tercih edilen URL’lerdir.
Robots.txt – Arama motorlarının ilk ziyaret ettiği yer diyebilirim. Site haritamı ve engellemek istediğim linkleri buraya giriyorum. Rahat ediyorum.
+ve Daha fazlası…
Eksiklerim;
Google PageRank – Pagerank Arama motorunda üst sıralara çıkmak için en önemli şeydir aslında. Pagerank’ınız yüksekse her türlü hızlı indexlenir ve Pagerank’ı düşük sitelerde üstte olursunuz. Bazı basit aramalarda olmayabilir ancak PR’nin önemi önemli ve populer aramalardadır.
Page Load Time – Sayfa geç açılıyor ben bunu yapmak zorundayım çünkü sitemde büyük resim göstermeyi seviyorum ufak resimlerle idare etmelerini istemiyorum bu yüzden bu sorun bende sürekli olucak gibi.
Alexa Rank – Alexa sıralamasında hızlıca yükselmek için daha önceden bir yazım olmuştu. Bununla ilgili alexa toolbar adlı yazımı inceleyebilirsiniz. Alexa’dada ilerliyorum çok şükür. SEO Açısından çook önemi yok ancak alexa’da iyi derecede olmak reklamları bir şekilde arttırır.