Evet yanlış duymadınız WordPress’te 5 saniyede sürüm atlamanız için video çektim. 🙂 Bunu çekip göstermemin nedeni WordPress’te biliyorsunuz otomatik sürüm yükseltme sisteminde çıkan sorunlar bizi başka yöntemlere götürüyor. Aslında çok kullanılan diğer sistem manuel ben gene manuel sistem yaptım ama daha hızlısını yaptım. Belki bunu yapan vardır ama yapamayan veya bilmeyenler için gösteriyorum…
5 Saniyede sürüm yükseltme anlatımlı
Aslında yaptığım işlem çok basit biraz düşününce herkez bunu yapabilir. Öncelikle ben kendim FireFTP eklentisini kullandım sizde kendinize bir FTP programı ayarlayın CuteFTP gibi programlar olabilir.
- Web sitenizin FTP’sine 2 sekmeden girin. Kullandığınız FTP programları bunu yapmıyorsa FireFTP kullanabilirsiniz.
- Daha sonra bir klasör oluşturup son sürümü oraya yükleyin. Birde boş bir klasör oluşturun. Son sürümü attığınız klasörün adı : root olsun boş klasörün adıda : zom olsun bu örnek siz başka isimler verebilirsiniz.
- İlk sekmede WordPress’in son sürümünü yüklediğiniz klasör gidin ve oradaki tüm klasörleri CTRL-A ile seçin veya normal yollarda seçin 🙂 o orda beklesin.
- Daha sonra ikinci sekmeye geçip silinecek dosyaları seçip silinmeyecek dosyaları bırakıyoruz.
- İşlem çok basit önce silinecek dosyaları tutup “zom” klasörüne yapıştırın. Daha sonra hemen “root” klasörüne girip (tümü seçiliydi) Kesip ana sayfanıza veya Blog’unuzun kurulu olduğu yere yapıştırın. Bunu 5 saniye içerisinde yapabilirsiniz en kötü 10 saniyede yaparsınız.
- Son olarakta Panele girerken Database güncellemesi yapıyorsunuz ki paneldeki ayarları yapmadanda site açık durumda çalışır halde duruyor. Yani klasörleri atmanız 5 saniye sürsün paneldeki işiniz 10 dakka bile sürse önemli değil. Önemli olan sitenin kapanmaması ve açık durması. Panelde güncelle dediğinizde iş bitiyor. Anlatsamda yeterdi belki ama genede video çekmek istedim…
WordPress sürüm yükseltmeden önce silinmeyecek dosyalar
- wp-config.php (dosya)
- wp-content (klasör) “Burada özel bir durum var; eğer varsa bu klasör içinde bulunan cache dizinini (/wp-content/cache) silmeniz gerekiyor.”
- Kendi oluşturduğunuz dizin ve dosyalar.
WordPress kurulum ve Sürüm yükseltme için diğer makaleme buradan bakabilirsiniz.