WordPress CPU kullanımını azaltma! 24

Evet arkadaşlar bu konuda uzun bir yazı yazmanın zamanı geldide geçiyor. Guzelhobiler.com‘u açtığımda iki ay sonra site SEO’su iyi olduğundan hiti artmaya başladı ve ardından sorunlarda artmaya başladı. Site daha çok trafik yemeye başladı aşırı CPU kullanımı RAM’den de yiyordu. O zamanlarda aratıp baya bilgi edinmiştim. Şimdi topladığım tüm bilgileri sizlerle paylaşacağım ve bu konuyu es geçmemenizi tavsiye ederim.

CPU Azaltmaya ilk olarak eklentilerle başlayalım.

Wp Super Cache: Bu eklentiyi kesinlikle kullanmalısınız. Bu eklentinin manuel açıklamasını yapiyim bir sayfayı CTRL-S ile farklı kaydet yaparsınız bilgisayarınıza indirirsiniz. Bu eklentide sayfayı cache klasörüne kaydeder. Yani kaydettiği sayfayı veritabanından değilde cache klasöründeki kaydettiği sayfayı açar ve CPU kullanımı azalır. Veritabanınıda az kullanmış olursunuz hem CPU kullanımınız azalır hemde siteniz daha hızlı açılır. Google hızlı siteleri sever bunuda unutmayın 🙂

Akismet: Bu eklenti spam yorumları engellemek için yapılmıştır. Harika bi eklenti spam yorumları yönetici panelinde görebiliyorsunuz topluca silip kurtulabilirsiniz.

FeedBurner: WordPress FeedBurner eklentisinide kullanmanızı öneririm. RSS’lerinizi FeedBurnera kaydedin FeedBurner size bir link oluşturur ve oradan sizi takip edebilirler. Örneğin rooteto.com’un RSS adreslerine bakabilirsiniz. Ayrıca AdSense üyeliğiniz varsa oradan FeedBurner sayfası oluşturun RSS’lerinizde reklamlarda çıkar RSS’lerinizdende para kazanabilirsiniz.

RSS: RSSTüm yorumlar RSS

Sayaç Eklentisi

Bu eklentiyi kullanmayın CPU kullanımını arttırır. Ben sitemde kullanıyorum siz bana bakmayın 🙂 rooteto.com’da kullanmıyorum CPU kullanımı artmasın diye. Bu tarz sayaç eklentilerinide kullanmanızı önermiyorum.

Tarihleri kaldırın

WordPress’in bazı temaları varki ana sayfada birden fazla tarihi veritabanından çeker örnek vermek gerekirse magazin temalarında her konu farklı tabloya geçtiğinde her konunun tarihi oluyor ve her konu için tarihi veritabanından çekmeside sitenizi yavaşlatır CPU kullanımınıda arttırır. Bu yüzden ya sitenizden tarihleri kaldırın veya sadece konu içinde tarihi barındırın. Ana sayfanızda veya diğer sayfalarınızda birden fazla tarih veritabanından çekmesini engelleyin. Örneğin kullandığınız temada arşive tıkladığınızda her konunun tarihini veritabanından çekerse CPU kullanımınız artar. Guzelhobiler.com örnek vericek olursak ana sayfada her konu için tarih çekiyordu artık çekmiyor yok ettim onları

Yazma Ayarları

Ayarlar -> Yazma kısmına giriniz. Burada Biçimlendirme kısmında “:-) ve :-P” gibi işaretlerin yada şöyle söyliyim sitenizde smilies kullanmayın. Bu küçük smiliesler çok trafik yiyiyor CPU kullanımının artmasında rolleri büyük kendisi küçük ama işi büyük. Benim gibi eklenti ile smilies sitenizde kullanırsanız daha çok CPU yersiniz. Ben kullanıyorum çünkü rooteto.com’un henüz çok hiti yok olursa kaldırırım. Şimdilik kendimi tatmin etmek amaçlı kullanıyorum.

CPU Azaltmak  için Tema düzenleme

Evet bu kısımda çok önemli WordPress herşeyi SQL’den çeker sitenin başlığını bile SQL’den çeker. En ufaktan tutunda en büyük şeye kadar herşeyi SQL’den çeker bu wordpress. WordPress’i kötüleyemiyorum çünkü wordpress’i seviyorum 😀

Bu kısımda bir temayı örnek alarak anlatacağım bu şekilde daha iyi anlayacaksınız bunada inanıyorum.

Şu konudaki ilk tema : 45 Best Free WordPress Themes of All Time

Tema : BloggingPro

Bu temayı örnek aldım ve başlıyorum.

header.php düzenleme.

1) tema dizini

<link rel="shorcut icon" type="image/x-ico" href="<?php bloginfo('template_url'); ?>/favicon.ico" />

Üstteki kısımdan href kısmını aldık.

Aldığımız kısım:

<?php bloginfo('template_url'); ?>

Burada temanın url’sinden yani temanın bulunduğu dizini veritabanından çekiyor. Buraya biz linki direk yazalımki sql den veri çekmesin öyle değilmi?

Tema dizini: http://localhost/big/wp-content/themes/bloggingpro_mt

Düzenlenmiş hali

<link rel="shorcut icon" type="image/x-ico" href="http://localhost/big/wp-content/themes/bloggingpro_mt/favicon.ico" />

2) styles.css linki

<link href="<?php bloginfo('stylesheet_url'); ?>" rel="stylesheet" type="text/css" />

Üstteki kısımda href kısmını gene alıyoruz.

Aldığımız kısım:

<?php bloginfo('stylesheet_url'); ?>

Burada tema klasöründeki styles.css dosyasını çağırıyor. Biz ona direk link olarak vericez (:

styles.css linki: http://localhost/big/wp-content/themes/bloggingpro_mt/style.css

Düzenlenmiş hali

<link href="http://localhost/big/wp-content/themes/bloggingpro_mt/style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />

3) tema dizini

<script type="text/javascript" src="<?php bloginfo('template_url'); ?>/javascript/imghover.js"> </script>

Üstteki kısımda src kısmını alıyoruz.

Aldığımız kısım:

<?php bloginfo('template_url'); ?>

1.de olduğu gibi temanın bulunduğu dizine girmiş oradan istediği dosyanın dizinine girip .js dosyasını çağırmış.

Tema dizini: http://localhost/big/wp-content/themes/bloggingpro_mt

Düzenlenmiş hali

<script type="text/javascript" src="http://localhost/big/wp-content/themes/bloggingpro_mt/javascript/imghover.js"> </script>

4) rss linki

<link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="RSS 2.0" href="<?php bloginfo('rss2_url'); ?>" />

Üstteki kısımda rss linkini çekmiş bizde sitemizden RSS linkimizi alıp oraya direk yapıştırıcaz.

RSS linki: http://localhost/big/feed/

Düzenlenmiş hali

<link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="RSS 2.0" href="http://localhost/big/feed/" />

5) rss .92 linki

<link rel="alternate" type="text/xml" title="RSS .92" href="<?php bloginfo('rss_url'); ?>" />

Üst kısımda titlesinden yani başlığından anlaşıldığı üzere RSS.92 linkini istiyor. Bu linki bilmiyorsanızda sorun yok çünkü sitenize girip RSS linkine tıkladığınızda RSS .92 başlıklı bir tane daha RSS’niz olduğunu görüceksiniz.

RSS .92 linki: http://localhost/big/feed/rss/

Düzenlenmiş hali

<link rel="alternate" type="text/xml" title="RSS .92" href="http://localhost/big/feed/rss/" />

6) Site linki ve başlığı

<h1><a href="<?php echo get_option('home'); ?>/"><?php bloginfo('name'); ?></a></h1>

Bu kısımda sitenin en üstüne sitenin adını yazıp sitenin linkini vermiş <h1> taglarıylada başlığı büyültmüş ki sitenize temayı kurduğunuzda anlarsınız. şimdi burada yapıcağımız 2 şey var birinciden başlıyorum.

<?php echo get_option('home'); ?>

Bu kısım sitenin kurulu olduğu ana dizin yada sitenin adı anlamına gelir. Benim sitemin adı “http://localhost/big/” olduğu için bu kısımda bu linkimi giriyorum.

<?php bloginfo('name'); ?>

Bu kısımda sitenin başlığı kısmıdır. bu kısımı değiştirip direk sitenin başlığını yazınız.

Düzenlenmiş hali

<h1><a href=”http://localhost/big/”>Blogumun başlığı</a></h1>

Buna isterseniz title=”sitenizin başlığı” de ekleyebilirsiniz. Eğer resim koyarsanızda alt=”” kullanmayı unutmayın.

7) Site açıklaması

<?php bloginfo('description'); ?>

Bu kısımda sitenin slogan’ı diyeceğim çünkü wordpress yönetici panelinde Slogan diyor. Yada sitenin açıklaması diyim iyi anlamanız için.

Burada duruyorum 7den sonrası zarar gibi geldi bana. Bu şekilde veritabanından çekilen dosyaların sayısını azaltıp hem siteyi hızlandırıyor hemde CPU kullanım sorununu azaltıyoruz.

Şimdi neden 7 de durduğumu anlatiyim. Verdiğim kodları görünce onların yerine ne yazcağınızı yazarsam daha açıklayıcı olucak vede her temada bunu yapabilicek duruma geliceksiniz. Bunada bi isim verelim kodları türkçeleştir diyelim 🙂

Kodları türkçeleştir

<?php bloginfo('template_url'); ?>

Bu kodu gördüğünüzde temanızın dizinini bulun ve o linki bunun yerine yazın!

<?php bloginfo('stylesheet_url'); ?>

style.css dosyanızın linkini bulun ve bu kodu gördüğünüz yere yapıştırın.

<?php bloginfo('rss2_url'); ?>

RSS beslemeninizin linkini bunun yerine yazın.

<?php bloginfo('rss_url'); ?>

RSS .92 linkini bulun ve bunun yerine yapıştırın.

<?php echo get_option('home'); ?>

Bu sitenin kurulu olduğu dizin eğer ana dizine kurulu ise sitenizin adı demek veya blog’unuzun linki

<?php bloginfo('name'); ?>

Blog başlığınız title yani.

<?php bloginfo('description'); ?>

Sitenizin Slogan’ı yani sitenizin açıklama kısmını buraya yazarsınız.

WordPress Hosting seçimi

Buda önemli bir konu aldığınız hosting paketinde size %2 cpu kullanımı verilir ve %2 geçildiği an sitenizi kapatırlar. Eğer siteniz büyüyorsa hızlı bir şekilde veya hızlıca büyüyeceğini düşünüyorsanız vps server kiralamanızı tavsiye ederim. WordPress hosting seçimi çok önemlidir. Ben host almıştım ancak aşırı hit yapınca server kiraladım.. Aslında getirisi varsa server kiralayın derim sınırsız cpu kullanımı var nede olsa

WordPress CPU azaltmaya çalıştık inşallah başarılı olmuşuzdur. Aklıma yeni fikirler geldikçe sizlerle paylaşacağım. Bu arada tema düzenleme kısmında aslında şey yaptık. Sitenize girdiğinizde CTRL-U ya basın kaynak kodlarınız çıkıcak orada tüm sayfanızın HTML olduğunu görüceksiniz. Veritabanından dosyalar çekilmiş bir halde size sunucak o sayfayı. O sayfayada bakarak temanızı düzenleyebilirsiniz.

24 Comments

  1. Benim sitem http://www.klavyer.com/ ‘da olağan dışı bir PCU kullanımı var, bu yazıda yazanlar bizimi için bir sorun değil ancak öyle bir sorgu geliyor ki kendimize ait dedicated sunucu yetmiyor, normal şartlarda %25’ini kullanması gerekirken sürekli %70 üstü bazen %98’lere ulaşıyor, şu an odluğu gibi, bu konuda bana yardımcı olur musunuz ?

    1. Kullandığın tema çok sorgu çalıştırdığı için cpu kullanımı fazla olabilir. Sorguları azaltıp işlemci kullanımını azaltabilirsin. Hatta şöyle yapabilirsin temayı değiştirip cpu kullanımının devam edip etmediğini deneyebilirsin eğer devam ediyorsa site ile alakalı değil sunucu ile alakalı problem olabilir. Kullandığın dedicated sunucuda sadece bu sitemi var? sunucu özelliklerin tam olarak nedir yazabilirmisin?

      1. Hocam biraz araştırma yaptım sürekli olarak saldırı geliyor bot net tarzında saniyede 50-60 sorgu farklı ip adresleri üzerinden geliyor ve sunucuyu kullanılmaz hale getiriyor ancak bunları bir türlü engelleyemiyorum. shell ve virüs taraması yaptık site temiz sadece index.php’ye sorgu geliyor sürekli olarak, öyle: http://prntscr.com/59h5um ddos kuruması dahi urduk ip’leri banladı ancak saldırı yapanları değil google gibi arama motorlarını ..vs banladı kaldırdık sonra.

        1. Murat, WHM’de cphulkd alanını aktif et, mod securityi aktif edip konfigüre et, birde lightspeed kur servera bu siteni rahat bir şekilde ayakta tutacaktır. Saldırıların önüne geçmek için saldıran ip’nin detaylarını öğrenmen gerekiyor muhtemelen bir program ve bu program’ında saldırırken bazı “açıklamaları” olacaktır. Bu programı direkt olarak engelleyebilirsin, sunucuya ping atımını kapatabilirsin, gerçi saldırı aldığından eminsen hosting firmanla yada dc ile görüş onlar sana detaylı bilgi verirler.

          1. cphulkd aktif, lightspeed lisanslı kurulu, ip adresi yok, feed ler üzerinden sürekli sorgu geliyor, spam şeklinde, feedleri kapattık. cache yapıcaz yakında, hosting firmam biraz sorunlu onlar bende daha az şey biliyorlar gibi geliyor bana 🙁 şu an için sorun ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

          2. Feedleri kapattıysanız feedburner kullanmanızı tavsiye ederim. Cache olması gereken bir şey zaten hem sunucu tarafında hemde wp tarafında cache kullanırsanız siteniz çok hızlı çalışır loadlar yükselmez. Problem devam ederse mutlaka yazın yardımcı olmaya çalışırım 🙂

          3. yok sitede zaten cache var ben feed leri kapsayacak şekilde düzenlenmesinden bahsetmiştim, sürekli gelen sorgu sunucuya yansımak yerine cache den gösterilse yük olmazdı anlamında. tekrar teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.

  2. Selamlar idealsosyalhizmet.com sitesinde cpu sorunu yaşıyorum çoğu kez ne siteye girebiliyorum ne admin paneline, yazı bile yazamadım. Aşırı CPU kullanımından kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü sunucudan yardım istediğimde CPU kullanımınız çok fazla demişti. Site de anlık ziyaretçi 7-8 di siteye giremediğimde. Eklentilerin hepsini deaktif etsemde yine siteye ulaşmakta zorlanıyorum. CPU kullanının neden kaynaklandığnı çok merak ediyorum. Aşırı hitden mi yoksa temadan mı? Temayı da değiştirip denedim ama pek bir şey fark etmedi açıkcası. Bu durum oldukça canımı sıkıyor.

    1. Merhaba Murat, Anlık 7-8 aşırı hit değildir bu yüzden siten çok cpu kullanmaz ama eklentilerden cpu kullanan çok olabilir, sunucu özelliklerin düşük olabilir örnek verirsek sunucu ram’i 2-3 gb ise normaldir kasıp kapanması. Tam olarak neyin cpu kullandığını bulursan problemi çözebilirsin bu yüzden öncelik olarak cache kurma önce problemi öğren daha sonra cache kullan bence.

  3. Ertuğrul hocam merhabalar, güzel bir yazı kaleme almışsınız, sorunlu
    internet sitemiz http://www.GameOis.com, konuda bahsedilen düzenlemeleri hali
    hazırdan önce den gerçekleştirmiştim, artı olarak veritabanında da
    optimizasyonlar yapıldı, anasayfa sorgularını fazlasıyla azaltmış
    olsamda single.php tarafından sorgu sayısı 110+ larda bu oranı azaltmak
    yada CPU kullanımını daha aza indirmek için bu konunuza ek olarak farklı
    söyleyebileceğiniz bir tavsiye var mı ?

    1. Ümit, LiteSpeed bir sunucu da, ortalama 1-3 bin tekille işlemciyi yoruyorsan, bulunduğun hosting’in işlemcisi çok düşüktür. Çünkü gayet iyi optimizasyon yapmış gibi görünüyorsun.

      Ama benim tavsiyem, LiteSpeed sunucu ya xcache kurup, WP Fastest Cache yerine de w3 total cache kurmandır. W3 total cache de “Page Cache” kısmın da xcache yi seç.

      single.php için de 110+ sorgu yok gibi, ama eklentiye bakıp söylüyorsan doğrudur 🙂 O yüzden kendi temanızı yazın yada daha performanslı temalar kullanın diyorum.

      1. İlgin için teşekkür ederim hocam, W3 Total’i eskiden bir sitemde kullanıyordum fakat bu fastest cache ile aralarında bir farkı göremediğim ve daha basit olduğu için tercihimi bundan yana kullandım. W3’de xcache özelliğinin tam olarak artısı nedir? Birde bir yazıda tema panelininde bu CPU kullanımına etki edeceği bilgisi yer alıyordu bu konuda bir tecrübeniz oldu mu? Açıkcası temayı değiştirmek istemiyorum, şuan hali hazırda azaltabileceğimiz bir sorguda kalmadı belki sidebar widgetler silinebilir yerine manuel ekleme yapabilirim fakat çok farkedeceğini sanmıyorum. Tema panelini vs. kaldırsak nasıl olur acaba.

  4. Merhaba Bu şekilde bir tema kodlarında temanın ismi nasıl yazabilirim. DOmain ‘i URL olarak yazınca error veriyor

    // Loads our main stylesheets.

    wp_enqueue_style( THEME_DOMAIN . ‘-font-awesome’, THEME_URL_FONTS . ‘font-awesome/css/font-awesome.min.css’, array(), THEME_VERSION );

    wp_enqueue_style( THEME_DOMAIN . ‘-style’, THEME_URL . ‘/style.css’, array(), THEME_VERSION );

    1. @disqus_V1liRTv5lz:disqus, Font awesome için cdn kullansan daha iyi olur. O satırı komple sil ben örnek 1 resim ekledim şimdi ona göre ekle Font awesomeyi.

      Style.css’e gelince onu nasıl düzelteceğini de anlattım ama düzeltsen bile daha iyisi var aslında. Onu kullanabilirsin.

      Resimde style.css için en alttaki satırdaki kodu kullan. En alttaki stylesheet kodunu header.php de get_header(); kodunun hemen altına yapıştır.

      Söylediğim gibi yaparsan göstermiş olduğun kodları komple silmen gerekecek.

      1. Hocam dediğiniz gibi yaptım ancak menü çubuğu bozuldu renklendirilmesi filan gitti
        kodları şu şekilde header.php’ye ekleyip, theme_options_init.php ‘de olanları da sildim.

          1. Hocam header.php haricinde başka bir dosyadan çağrılıyor olabilir mi? Böyle bir olasılık var mı? çünkü localde değil aktif sitede de denedim. Header.php’nin hangi satırına eklersem ekleyim olmuyor. Hocam bu işlemi yapmak zorundayım çalıştığım hosting CPU fazla diyor. Ben tüm optimizasyonu yaptım ancak onlar hiçbir farkın olmadığını söyleyip duruyorlar.

        1. @disqus_V1liRTv5lz:disqus style.css in yerini header.php de üst sıralara taşı tekrar sayfa yenileyip incele olurmu.

          Style.css sıralamasından dolayı menü bozulmuştur. Yada en kötü şöyle yaparsın, theme_options_init.php de tekrar style.css kodunu koyup aktif edersin. Kaynak kodundan bakarsın hangi satırda, o satıra göre style.css kodunu eklersin olur.

  5. Bİrde sayaçlar var, ben temanın içinde views_count araştırması yaptım ve bununla ilgili çıkan tüm dosyalardaki bu ve benzere satırları resimdeki işaretlediğim gibi komple sildim. o işaretli satırları silmeden sarı ile işaretlediğm kısmı false mi yapmam gerekiyordu yoksa?

    http://i.hizliresim.com/orLpBq.jpg

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

60 Bin TL Fiyatında Render ve Oyuncu Masaüstü Bilgisayarı 0

Oyun bilgisayarı toplamak isteyenlere ilham kaynağı olacak olan 60 Bin TL Fiyatında Masaüstü Bilgisayar karşınızda. Artık en üst seviyeninde üstü diyebileceğimiz bir masaüstü bilgisayar ile karşınızdayız.

Amerikanın en iyi masaüstü bilgisayar toplayıcılarından olan Maingear firması 60.000 Bin TL fiyatında yeni bir bilgisayar ile karşımıza çıkıyor. Bilgisayarı toplama ve tasarımınıda en iyi şekilde hazılayan firma özel ve çok pahalı bilgisayar almak isteyenler için ideal bir firmadır. 60 Bin TL Fiyatında Masaüstü Bilgisayar ile hekesin karşısına çıkan firma bu özel bilgisayrında hangi özellikleri kullanmış yakından bakalım.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR : Android Oyunları ve Uygulamaları PC’de Çalıştırın

60 Bin TL Fiyatında Masaüstü Bilgisayar

60.000 Bin TL Fiyatında Masaüstü Bilgisayar Özellikleri

  • 2 Tane E5-2687W işlemci : 8 çekirdekli bu işlemci 3.8 GHz’da, 20 MB tampon ön bellek ile geliyor. Fiyatı ise 2000 Dolar civarında değişiyor.
  • Asus C602 Anakart : Çift işlemci soketine sahip bu anakart aynı zamanda iş istasyonları için yapılmıştır. Fiyatı 2000 Dolar civarlarında değişmektedir.
  • 4 Adet GeForce GTX Titan Z ekran kartı : Hem oyun hemde iş için kullanacaklar için rüya bir sistem. GTX Titan Z bir adet fiyatı 10.000 dolardır.
  • Ayrıca İşlemci ve Ekran kartları için özel EK sıvı soğutucular kullanılıyor.
  • 10 Terabyte kapasitede Samsung SSD serisi diskler.
  • Corsair AZ1200i güç kaynağı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR : Render İçin Bilgisayar Önerisi

60 Bin TL Fiyatında Masaüstü Bilgisayar

Kısaca özetlemek gerekirse 60 Bin TL fiyatında bir bilgisayarı alabilmek her baba harcın işi değil tabiki toplamakta böylesine bir bilgisayar belki hayalinizde dahi yoktur. 60 Bin TL Fiyatında Masaüstü Bilgisayar aslında hem iş için hemde 4K oyunları rahatça oynayabilmek için toplanmış bir bilgiyardır.

60 Bin TL Fiyatında Masaüstü Bilgisayar

Güvenli Şifre Nasıl Oluşturulur Hemen Öğrenin 0

Tüm dünyada insanlar şifrelerini basit ve kolay belirlemekten vazgeçmiyor. Bizde sizler için şifre nasıl oluşturulur ne kadar uzun olmalı gibi tavsiyelerde bulunacağız.

Bildiğiniz üzere Splash Data‘nın 2015 verilerine göre insanlar kolay şifre belirlemede huylarından vazgeçmiyor. İnsanların genelde “123456” en basit şifreyi ardından “12345678” ve “Password” gibi çok basit şifreler kullanıyor. Türkiyede ise yine “123456” ve “1453” veya “doğum tarihi” gibi şifreleri kulanılıyor. Böyle basit şifreleri kullanmak hacker’lara davetiye çıkarıyor. Bu tarz şifreler hesaplarınızın kolayca ele geçirilebilir.

Bu Kolay Şifreleri Kesinlikle Kullanmayın

Splash Data’nın verilerine göre insanların en çok kullandığı 25 parolayı açıkladı. Siz sakın böyle şifreler kullanmayın.

123456, password, 12345678, qwerty, 12345, 123456789, football, 1234, 1234567, baseball, welcome, 1234567890, abc123, 111111, 1qaz2wsx, dragon, master, monkey, letmein, login, princess, qwertyuiop, solo, passw0rd, starwars

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: WordPress .htaccess ile Wp-login Şifreleme

Facebook, Twitter, Instagram, Gmail, Yahoo, Outlook, WordPress gibi hesap şifrelerinizi belirlemekte zorlanmanıza gerek kalmayacak. Şifrelerinizi tek tuşla belirlemek artık çok kolay.

grey

Peki Güvenli Şifre Nasıl Oluşturulur?

Şifre oluştururken doğum tarihinizi, özel günlerinizi, tarihleri, araba plakasını, cep telefonu’nuzu kesinlikle kullanmayın. Şifrelerinizi belirlerken sadece harf ve rakam değil özel karakterlerde koyarsanız şifreleriniz daha güçlü hale gelecektir. Peki ben bunlarla uğraşamam zor şifre oluşturmakta nasıl bir yöntem izlemeliyim diye soracak olursanız size basit bir şey göstereceğim.

İLGİNİZİ ÇEKEİLİR: En Çok Kullanılan 25 Şifre Belli oldu

Şifrelerinizi belirleme konusunda zorlanıyorsanız ve zor bir şifre belirlemek isityorsanız passcreator.com sitesine girerek kolayca şifre oluşturabilirsiniz. Tek tuşla zor şifreler belirleyerek hesabınızı güvenli hale getirebilirsiniz.

Most Popular Topics

Editor Picks