En İyi 35 WordPress SEO Eklentileri 3

2013 itibari ile 70 Milyon üzeri WordPress kullanıcı artık bulunuyor. Türkiyedeki tüm SEO uzmanlarının çoğu WordPress alt yapısını kullanmakta. Ben bu yazımda genel olarak en çok kullanılan WordPress SEO Eklentilerini ayırarak anlatacağım.

Bu eklentileri tamamiyle okuyup inceleyin gerekirse localhost’unuza kurup test yapabilirsiniz gerçekten kullanmanız gereken ve şiddetle tavsiye edebileceğim eklentilerde aralarında mevcut. Benim kullandığım çoğu eklenti burada var ve sizlerede bunlardan bahsettim hatta bazı eklentileri daha önceden tanıttığım için oradan okuyup inceleyebilirsiniz.

Genel SEO Eklentileri

 

1. Yoast WordPress SEO

 

https://4.bp.blogspot.com/-YCbOsLia_bE/UPB5oWQDGPI/AAAAAAAAOs0/9GunWlUinig/s1600/yoast-wordpress-seo.jpg

All in one seo pack eklentisinin ömrünü yiyip bitiren bugüne kadar yapılmış en iyi SEO eklentisi aslında budur. Kolay kullanımlı bir eklenti Hızlı bir şekilde XML oluşturuyor, Google ve Bing gibi arama motorlarının verdiği meta kodlarını eklentiye girebiliyorsunuz. Bunlar sadece bazı özellikleri Video SEO ile’de ilgili çok önemli gelişmeler yaptı Yoast. Zaten WordPress SEO deyince ilk olarak herkezin aklına kesinlikle Yoast gelir. Yoast’ı tanımıyorsa WordPress’i henüz araştırmamış incelememişde diyebiliriz.

2012 Yılında büyük bir çıkış yapan eklenti All in one seo pack eklentisini geçicek gibi görünüyor ki 2012 şampiyonu yoast’tır.

 

2. Scribe SEO

 

https://1.bp.blogspot.com/-4rrea1HNnBg/UPB80tvO05I/AAAAAAAAOuA/x75C341Wpfs/s1600/scribe-seo.jpg

WordPress’in gene en populer Genel site ayarları için kullandığımız Scribe SEO Eklentisi diğerlerinden farkı ne derseniz daha çok analiz sunuyor. Örneğin anahtar kelimenizin Google’de kaçıncı sırada olduğunu ve Google’de kaçıncı sıraya geldiğinize kadar veri tutup size sunuyor. Ayrıntılı bir rapordur aslında bu çoğu kişinin aradığı şey..

 

3. All in One SEO Pack

 

https://2.bp.blogspot.com/-UZq7racyEAE/UPB9nrorihI/AAAAAAAAOuM/lWSk15PpORE/s1600/all-in-one-seo-pack.jpg

WordPress kullanıcılarının bu zamana kadar kullandıkları en populer SEO Eklentisi bu. Ama 2012 yıl dediğim gibi Yoast’ın yılıydı ve bu eklenti kendini fazla geliştirmemişti ancak yoast’ın bu baskısı biraz işimize yaradı herşeyi paraya çevirmektense ücretsiz bir kaç tane daha yeni servis çıkarttılar. Yani şöyle canonical bağlantı ve Google analytics gibi sayabileceğim bir kaç tane daha yeni özelliği var dış linkleri kontrolde edebiliyorsunuz vs. Ben bunu kullanıyorum tavsiye ederim.

 

4. HeadSpace2 SEO

 

Basit deriz ya hep işte bu eklenti öyle kafa karıştırmadan basit bir şekilde meta‘ları giriyorsunuz. En iyi yanıda 21 dil özellikli olması. Ama diğer SEO eklentileri ile karşılaştırıldığında kesinlikle kötü ama kötünün iyisi 🙂

 

5. Local Search SEO Contact Page

 

SEO’ya yeni başlayanlar afallayabilir bu ne böyle falan 🙂 Burada iletişim formunu dolduruyorsunuz ve web sitenizeki iletişim formunu buna göre düzenliyorsunuz bu eklentinin size faydası ne? hCard/vCard dediğimiz microformats kullanmaktadır. Microformat kesinlikle SEO’da kullanılması gereken bir teknolojidir. Günümüzde tüm SEO’cular bunu kullanıp web sitelerine yüksek hitler çekmektedir.

 

6. Vibe SEO Pack

 

Bu eklentiyi daha önceden inceleyip anlatmıştım. Bu eklenti diğerlerinden farkı şu SEO’da gerçekten iyi değilseniz sizi yönlendirebiliyor yani buda alternatif dediğimiz eklentilere giriyor ama genede bilmenizde fayda olacaktır. Daha önce yazmış olduğum yazıyada buradan bakabilirsiniz.

 

7. SEO Friendly Images

 

Olaylar olaylar Resim SEO eklentisi ve ben kesinlikle tavsiye ediyorum. WordPress SEO‘da geçilemeyecek bir eklenti varsa yada liderliğini bırakmayacak bir eklenti varsa oda kesinlikle budur diye düşünüyorum.

Bu eklentiyide daha önceden WordPress SEO makalem’de ve ayrı olarak incelemiştim. O makalelerimede alttaki linkten ulaşabilirsiniz.

İçerik Optimizasyonu için Eklentiler

 

1. WordPress SEO by Yoast

 

İçerik optimizasyonuna önem veriyorsanız Yoast‘ın SEO eklentisini kesinlikle öneriyorum çünkü Yoast’ın eklentisi çok gelişmiş bir şekilde optimizasyon yapıyor. Nasıl yani? İçeriklerde odaklandığınız kelimeleri belirleyip link verebiliyorsunuz bununda SEO’da çok faydalı olduğunu biliyorsunuzdur.

 

2. Scribe SEO

 

İçerik optimizasyonunda All in one seo pack yerine Scribe SEO evet neden biliyormusunuz? Çünkü içerik optimizasyonu konusunda bu daha başarılı. Size içerik eklerken seo’da ne kadar etkili olduğunuzu hemen % olarak gösteriyor.

 

3. SEO Content Control

 

Bu eklenti içeriklerinizi kontrol etmenizi ve en az hiti olanları belirlemenizi sağlar. Bu şekilde çok düşük olan anahtar kelimeleri tespit edip web sitenizden bu kelimeleyi çıkartmanızı sağlar. Bulduğunuz en dandik kelimeleri tespit edip inceleyin ve daha sonra onları sitenize bir daha eklemeyin ve daha önceden eklemiş olduklarınızıda %100 eleyin demiyorum ama %50 eleyin diyebiliyorum. 🙂

WordPress Site Haritaları

 

1. Google XML Sitemaps

 

https://3.bp.blogspot.com/-uVDi681dpyo/UPCCeohnKaI/AAAAAAAAOwY/TfpEDcebHeM/s1600/google-xml-sitemaps.jpg

WordPress Sitmap deyince kesinlikle ilk olarak kullanmanızı söyleyeceğim eklenti budur. Bugüne kadar oluşturulmuş en iyi eklenti ve SEO‘da olmazsa olmaz bir eklentidir. Yoast kensi eklentisine ne kadar Sitemap oluşturmayı eklesede XML Sitemap‘ı geçiceğini sanmıyorum.

Bu eklentiyida daha önceden incelemiştik isterseniz daha önceden yazmış olduğum yazıyıda buradan inceleyebilirsiniz.

 

2. WordPress SEO by Yoast

 

Yoast’ın eklentisinde Sitemap olduğunu söylemiştim ancak ekstradan XML Sitemap‘da olmayan bir özelliği var Yoast’ın eklentisinin. Video site haritası oluşturabiliyorsunuz bu eklenti gerçekten çok kullanılır diyeceğim ama 89$’dan satılıyor o yüzden çok kullanılır demiyorum. 🙂

Ama WordPress’te Video sitemap ile ilgili çok sıkıntı var bu yüzden bunu satın alırsanız bu sıkıntıyı aşmış olursunuz.

 

3. Google XML Sitemap for Videos

 

Web sitenizde video yayınlıyorsanız bu eklentiyi kullanmanızı öneririm. Ancak az video paylaşımı yapıyorsanız önermem WordPress ile video sitesi açtıysanız önerebilirim. Bu eklentininde binlerce kullanıcısı var bu yüzden Video site haritası eklentilerinden en populer olanlardan biride bu.

 

4. Google XML Sitemap for Images

 

Aslında tam benim eklentim ama hala kullanmıyorum. 🙂 Resimler için site haritası eklentisi buda. Resimlerinizi site haritası yaparak Google, Bing gibi arama motorlarına ekleyip daha hızlı indexletebilir ve daha üste çıkarabilirsiniz. Bu sayede arama motorlarından daha çok hit çekebilirsiniz.

Link Araçları ve Raporlama Eklentileri

 

1. SEO Rank Reporter

 

https://2.bp.blogspot.com/-tK-0ZtR5jqo/UPCGZQd-pkI/AAAAAAAAOxk/AlSjlvz1Hfw/s1600/seo-rank-reporter.jpg

Wada güzel bir eklenti kullanıyorum inceliyorum. Google’nin tüm domainleri listeli sunulmuş seçtiğiniz Google domainine göre arama yapıyor misal Türkiye‘yi seçiyorsunuz tüm aramaları ona göre listeliyor. Eklenti yazdığınız anahtar kelimeyi kaydediyor normalde siz hiç güncellemezseniz 3 günde bir güncelliyor ama her gün eklentiye girip sizde check ranking yapabilirsiniz yani güncelleme yapabilirsiniz.

 

2. SEOmoz Widgets

 

Bu eklenti SEOmoz‘un 2 yıldır güncellemediği gelen bağlantıları bileşenler aracılığı ile gösterebileceğiniz bir eklenti. Çok fazla kullananı olmasada bir raporlama aracı olarak bakabilirsiniz.

 

3. Comment Contact Exporter by Seer Interactive

 

Spam yorumlardan kurtulmak için kullanabileceğiniz gene az kullanılan bir SEOmoz eklentisi. Eklenti ile yorum yazanların web sitelerinin ve sayfalarının populerliklerini görebiliyorsunuz. Önerirmisiniz hayır önermem ama raporlama eklentisi 🙂

 

4. Majestic SEO Dashboard Widget

 

Doğrudan admin panele backlink çeker ve Backlink‘lerinizin ne kadar arttığını oradan takip edebilirsiniz.

 

5. Google Analyticator

 

Bu eklenti size Yönetim panelinizde Google Analytics verilerinizi görmenize yarar. Panelden tüm istatistiklerinizi görüp bileşen olarak siteyede ekleyebilirsiniz. Ama kesinlikle Analytics verilerinizi kimseyle paylaşmanızı önermem bunuda tekrardan söyliyim.

 

6. Googlyzer

 

Bu eklentide yönetim panelinizde Analytics verilerinizi listelemeye yarar. Ama ben bunları kullanmanızdan yana değilim açıkcası Google Analytics üzerinden direkt bunlara bakarsanız daha mantıklı diye düşünüyorum. Ama bu eklentiyi kullananda olduğu için yok saymıyorum yani.

404 Hata , İç Bağlantılar , Kanonik Bağlantılar ve Daha Fazlası

 

1. Stallion WordPress SEO Plugin

 

İsyana dayalı çıkmış bir eklenti bu aslında. Adam içinde biriktirmiş biriktirmiş yazmış çizmiş ama en sonunda demiş yani ben bir eklenti yazıcam ve hepsinin en önemli hatasını söyleceğim demiş.

Harbiden adam doğru diyor misal Yoast SEO noindex kullanıyor ücretli eklentilerinde bunları kullanmıyorlar. Bu eklenti sahibi ise tüm bunlardan sizi arındırıp en kalitelisini çıkartmış. 🙂

 

2. Simple 301 Redirects

 

Çok gelişirilmemiş bir 301 yönlendirme eklentisi. SEO’cular 301 yönlendirme ne kadar önemli bilirler bu yüzden bu tarz eklentilere ihtiyaç var. Böyle sade eklentiler çok kullanılıyor. Redirection eklentisini ben tavsiye edeceğim ama o da çok log tutuyor vs. vs. ama gelişmiş yani kötülemek amacıyla söylemedim. 🙂

301 ile ilgili makalelerimide incelemeyi unutmayın.

 

3. Yet Another Related Posts Plugin

 

https://4.bp.blogspot.com/-d051iGXu8jU/UPCOWV8VseI/AAAAAAAAOyw/Q3t5KlIhtdE/s1600/yet-anorher-related-post-seo.jpg

WordPress‘in vazgeçilmez eklentileri vardırya işte o eklenti burada karşınızda yem yeşil 🙂 Tüm sitelerinize kurun ve kesinlikle kurmadıysanızda kurun. Başka benzer eklentilere ihtiyaç duymayın en populeri ve en kullanışlısı bu.

 

4. Search and Replace

 

Bu program ile veritabanında arama yapıp aradığınız kelimeleri değiştirebiliyorsunuz. Veritabanınızda istemediğiniz kelimeler vardır bu şekilde rahatlıkla sql sorgusu çalıştırmadanda yapabilirsiniz.

 

5. Automatic SEO Links

 

Daha önceden tanıttıpta kesinlikle kullanmanız gereken dediğim bir program. Şu anda kullanmıyorum çünkü genele hitap ediyorum nasıl yani? Sadece Seo ile ilgili bir siteniz varsa bu eklenti ile tüm seo geçen kelimelere otomatik link atabiliyorsunuz. Yani içeriklere özel olarak tek tek link verme ihtiyacını azaltıyor.

Eski konumuda bir inceleyin ama dediğim gibi genele hitap eden sadece 1 içeriğe yönlenmeyen bir sitneiz varsa tavsiye etmem onun için farklı bir eklenti var oda Simpletags eklentisi.

 

6. Yoast Breadcrumbs

 

Yoast eklentisini geliştiriyor demiştim. Daha önceden Breadcrumbs yani sayfalar içinde navigasyon eklentisiydi bu yoast bunları tek bir eklentiye topladı. Ama All in one seo pack kuran arkadaşlar bu eklentiyide kurmak zorunda kalcak falan 🙂 Bu eklentiyi kullanmak yerine gene bu eklentiyi ama ayrıştırılmış halinde indirmenizi tavsiye ederim. Yada yoast’ın seo eklentisini kullanıyorsanız ekstra alttaki linkimi indirmeyin. All in one seo pack kullanıyorsanız kesinlikle alttaki daha önceden yazmış olduğum makaleyi okuyun daha sonra o eklentiyi indirip kurun.

Sosyal Medya Eklentileri

Sosyal Medya‘nın SEO’da çok büyük etkisi olduğunu artık biliyorsunuzdur. SEO’ya yeni başladıysanız veya daha tam olarak kavrayamadıysanız bunuda unutmayın gerçekten Sosyal Medya SEO‘da büyük rol oynamaya başladı. Artık dahada etkin olacak 🙂

 

1. Share Buttons by Lockerz / AddToAny

 

Büyük büyük iconlar olmasın, çok fazla yer kaplamasın gibi düşünceniz varsa bu eklentiyi öneririm. Çok ufak bir yer kaplama alanı var ve üzerine geliğindiğinde menüsü açılıyor şık bir eklenti sitenizin tasarımına uyuyorsa kullanın.

 

2. Sociable

 

1 Milyonu aşmış kullanıcıya sahip bir eklenti bu. İstediğiniz sosyal paylaşım platformunu seçerek iconları içeriğinize dahil edebilirsiniz. Kullanışlı ve dediğim gibi çok kullanılan bir eklenti.

 

3. Sharebar

 

Bu eklentide 2012 yılından beri iyice yaygınlaşan bir eklenti. Eklenti içeriğe girdiğinizde sol kısımda tab menü olarak iconları listeliyor ve sizin daha hızlı erişmenizi sağlıyor. Kullanıcı aşağı indikçe ikonlarla birlikte indiği için ikon aramak zorunda kalmıyor. Aslında daha çok paylaşmasını sağlayabilecek bir eklenti.

 

4. ShareThis: Share Buttons and Sharing Analytics

 

https://1.bp.blogspot.com/-0YrzvBkdTIM/UPFfOIVxNUI/AAAAAAAAO0E/b3NhTzGC2hA/s1600/sharethis.jpg

1 Milyonu aşkın çok populer bir eklenti. Bu eklenti Sharebar‘ın yaptıklarını ve daha fazlasınıda yapabilyior. Bir çok eklentinin parça parça yaptığı işi tek bir eklentidede yapabilirsiniz.

 

5. Shareaholic | email, bookmark, share buttons

 

https://3.bp.blogspot.com/-VS5ciHIB5cY/UPFfLKL0v0I/AAAAAAAAOz8/_prjEr3FbxI/s1600/shareaholic-seo-social.jpg

Buda benim eklentim 🙂 Herkezin sabit sürekli kullandığı eklentiler vardır. İşte benim eklentimde bu sosyal paylaşım eklentisi dedinizmi kesinlikle Shareaholic‘ten başka düşünmem. Ama siz farklı eklentilerde kullanabilirsiniz o tamamiyle size kalmış bir olay. Bu eklenti ilede daha önceden bir yazı yazmıştım. İsterseniz daha detaylı bilgi almak için o yazımıda okuyabilirsiniz.

 

6. Social Media Counters

 

Sadece içeriklerde sayaç tarzı sosyal paylaşım butonları istiyorsanız sadece bu eklentiyi kurmanızda size yeterli olacaktır. Shareaholic eklentiside aslında bunu yapıyor ama onda 3 tane site var Google, Facebook ve Twitter. Ama Media Counters eklentisinde ise 7 tane falan farklı site var. Yani daha çok seçenek ve tek işlevi olan bir eklenti daha detaylısına gerek yok diyorsanız kullanın.

 

7. Social Media Tabs

 

Sosyal Medya‘daki sayfalarınızı tab halinde web sitenizde sergileyebilirsiniz. Bu şekilde daha çok beğeni alabilirsiniz bunuda şöyle düşünebilirsiniz sayfanızı beğenmeyen kişi arkadaşını sayfada görünce dahil olacaktır diye düşünüyorum. 🙂

 

8. Most Shared Posts

 

Sosyal Medyada en çok paylaşılan yazılarınızı bileşenler kısmından sitenizin sağ kısmına ekleyebilirsiniz. Bu şekilde web sitenizdeki en çok beğenilen sayfayıda göstermiş olursunuz. En çok yorumlanan yada en çok hit yapan yerin en çok sosyal medyada paylaşına içeriğinizin üstte durması hem yenilikçi olur hemde yazınız sitenin yan menüsünde olduğundan tüm sayfalarda görünür. Arama motorunda üst sırada yerini korur ve daha çok hit yapmanızı sağlar.

 

9. Social Metrics

 

Yazı içerisinde 6 populer sosyal paylaşım sitesinin sayaçlı ikonunu görüyorsunuz. Bu eklenti ile yazı içerisinde bunlardan istediğinizi seçerek ekleyebilir daha çok paylaşılmasını sağlayabilirsiniz.

Rooteto ve Son

Evet geldik yazının sonuna 3 gündür yazıyorum bitmeyecek gibi iyice gözümde büyütmeden bugün uğraştım bitirdim. 🙂

Bu yazıyı yazarken aslında şu yazıyı baz aldım. Ama tabiki yazıların hepsini tamamiyle ben yazdım eklentilerin çoğunu biliyorum ve daha önceden bazıları ile ilgili makalelerde yazmıştım. Bilmediklerimizi araştırıp öğrendim ve 1 tane daha önceden görmediğim kullanmam gereken 1 eklenti buldum. Güzel bir yazıydı hem kendimi daha çok bilgilendirdim sizede faydam olmuştur inşallah.

Bu yazıdan sonra ne olucak diyorsanız? SEO‘yu tam olarak anlatmasamda WordPress SEO ile ilgili gereken eklentileri artık tamamladığımızı düşünüyorum. SEO‘da epeyce yol almış olmalısınız artık tabiki daha önceden açmış olduğum SEO makalelerini incelediyseniz artık sizde uzmanlaşıyorsunuz demektir. Bundan sonra sadece web sitenizi teknik olarak yönetmek kalıyor oda sizin beceriniz olacak..

3 Comments

  1. Merhaba hocam yazınız yine harika benim şöyle bir sorum olacak ikinci sıradaki Scribe SEO eklentisi bize zarar vermez mi çünkü daha önce kelimelerin google de kaçıncı sırada olduğu ile ilgili bir eklenti kullanmak istemiştim Ama söz konusu sitede yorum kısmında herkes bu eklenti size zarar verir çünkü sürekli googleden sitenizle ilgili arama yaparak veriler alıyor malesef googlede bu tarz şeyleri pek sevmiyor diye yazıyordu. Yani bize zarar vermez mi sürekli sitemizin googlede kaçıncı olması google için sorgu çekmek şimdiden cevabınız için teşekküler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

WooCommerce Benzer Yazılar Sayısını Değiştirme 0

woocommerce benzer yazilar sayisi

Merhaba arkadaşlar, WooCommerce biliyorsunuz WordPress Eticaret eklentileri arasında en iyisi. Geçen gün bu eklentiyi kullandım ama benzer yazılarda 1 tane çıkıyordu biraz araştıriyim derken bu fonksiyonu buldum.

Temanızın fonksiyon dosyasına alttaki gibi uyarlarsanız benzer yazıların sayısını belirleyebilirsiniz.

Kodda ürün ve kolon sayısı belirliyorsunuz. Örneğin: 10 ürün, 3 kolon yapabiliyorsunuz bu seçenek tamamiyle size kalmış.

Örnek 1) 4 Ürün, 2 Kolon

// Woocommerce eticaret sistemi, benzer ürün sayısı - rooteto.com
 function woocommerce_output_related_products() {
 woocommerce_related_products(4,2);       // 4 ürün, 2 kolon
 }

https://3.bp.blogspot.com/-NAJsLI4L0OE/VMkvLGyvMsI/AAAAAAAAbmQ/V-uyxz4IG-k/s1600/woocommerce-benzer-yazilar-sayisi.jpg

Örnek 2) 4 Ürün, 4 Kolon

// Woocommerce eticaret sistemi, benzer ürün sayısı - rooteto.com
function woocommerce_output_related_products() {
woocommerce_related_products(4,4);   // 4 ürün, 4 kolon
}

https://4.bp.blogspot.com/-WBlh6I37dVI/VMkvKwvvfuI/AAAAAAAAbmM/2wPmiaqt09Y/s1600/woocommerce-benzer-yazilar-related.jpg

Kaynak: Change the Number of Woocommerce Related Products

WordPress Google reCAPTCHA Güvenlik Eklentisi 0

google recaptcha

Google kısa bir süre önce reCAPTCHA‘yı güncellediğini ve yeni bir özellik getirdiğini duyurdu. Karmaşık güvenlik kodları, karakterler ve zor görünen kodlardan bizi kurtarmak için “Ben Robot Değilim” özelliği getirdi.

Sistem teknik olarak nasıl çalışıyor bilmiyorum çok detaylı araştırmadım ama iyi görünüyor. Bir müşteriye kurduğum WordPress site giriş paneline sıkça giriş denemeleri oldu ve ben bu eklentiyi kurduktan sonra artık giriş denemeleri sona erdi. reCAPTCHA bazen onaylasada bazen güvenlik kodu sorabiliyor 🙂

Ama çok şık bir eklenti tavsiye ederim herkese. Ben güvenlik kodlarına “İnsalık Testi” yazdığımda müşteriler hep itiraz ediyordu böyle şeymi olur diye. Google “Ben robot değilim” yazdı bakalım önümüzdeki dönemlerde müşterilerden nasıl bir yorum alcaz. 🙂

Sistem nasıl çalışıyor? “Ben robot değilim” yazısının solundaki onay kutucuğuna tıklıyorsunuz ve robot değilseniz sistem size onay veriyor. Alttaki resimde bunu görebilirsiniz.

https://www.google.com/recaptcha/intro/images/hero-recaptcha-demo.gif

WordPress reCAPTCHA Eklentisi

Bu eklentiyi öncelikle WordPress sitemize kuruyoruz ve aktifleştiriyoruz.

WordPress Eklenti: No CAPTCHA reCAPTCHA

Daha sonra reCAPTCHA sayfasına tıklıyoruz. Alttaki resimdeki gibi alanları dolduruyoruz. Alan adınızı ve bu alan adları topluluğuna bir başlık atıyoruz.

https://1.bp.blogspot.com/-mfG-0mZiFEw/VLwP-3FEglI/AAAAAAAAbfs/7Cxh1d5muH0/s1600/google-recaptcha.jpg

Daha sonra Google bize Site key ve Secret key veriyor.

https://2.bp.blogspot.com/-VdLF8Euf5BQ/VLwP-sr2V9I/AAAAAAAAbfk/Q-_6z6Zgd6U/s1600/sitekey-secretkey.jpg

Bu resimdeki kodları WordPress eklentisindeki boş alanlara giriyoruz.

https://4.bp.blogspot.com/-A5NdJM9emNk/VLwP_bXnDqI/AAAAAAAAbfw/txiqeQT23zc/s1600/wordpress-recaptcha.jpg

Daha sonra kaydediyoruz ve eklentideki alttaki ayarları kontrol edip nerelerde bu sistemin çıkmasını istiyorsanız orayı aktif edip bırakıyorsunuz.

Artık daha güvenlisiniz… 🙂

Most Popular Topics

Editor Picks