WordPress site haritası oluşturma – XML Sitemaps 0

Site Haritaları, sitenizde başka türlü bulamayacağımız sayfaları Google’a bildirmenin bir yoludur. En basit ifade ile, bir XML Site Haritası (genellikle Site Haritası olarak adlandırılır, ilk harfleri büyük S ve H olur), web sitenizdeki sayfaların bir listesidir. Site Haritası oluşturup göndererek, Google’ın normal tarama işlemiyle keşfedemeyeceği URL’ler de dahil olmak üzere sitenizdeki tüm sayfalardan haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.

http://s.wordpress.org/extend/plugins/google-sitemap-generator/screenshot-1.gif?r=459469

Google XML Sitemaps

Aslında bu eklentiyi çok uzun zaman önce açmam gerekiyordu ama şimdi kısmetmiş :). Eklenti Google’nin dediği gibi “sitenizde başka türlü bulamayacağımız sayfaları Google’a bildirmenin bir yoludur” Yani sitenizde arama motorunun bulamayacağı bir link olabilir ve bunu bildirmenin en iyi yoluda site haritası oluşturmaktan geçer.

Google XML Sitemaps eklentisi SEO Konusunda çok önemli bir rol oynuyor. Tüm linklerinizin indexlenmesi önemli bir konudur. Google XML Sitemaps Tüm SEO Uzmanları tarafından kesinlikle tavsiye ediliyor. Ayrıca Yıllık en iyi eklenti seçimlerinde kesinlikle yerini alıyor…

Arama motorlarında üst sıralara çıkmak istiyorsanız bu eklentiyi kesinlikle kurun.

Eklentiyi indir: Google XML Sitemaps

http://s.wordpress.org/extend/plugins/google-sitemap-generator/screenshot-2.gif?r=459469

Google XML Sitemaps ayarları

Eklenti kendi özelliği olarak ilk kurulduğunda bazı ayarları otomatik olarak seçili olur. O yüzden onları ellemeden bir kaç değişiklik kendimiz yapıyoruz.

  • Anasayfayı dahil et
  • Blog yazılarını dahil et
  • Çoklu sayfalardan aşağıdakileri dahil et (Bellek kullanımını ve site haritası kurulum süresini uzatır!)
  • Sabit sayfaları dahil et
  • Kategorileri dahil et
  • Arşivleri dahil et
  • Yazar sayfalarını dahil et
  • Etiket sayfalarını dahil et

Bu bölümdeki hepsini kendimiz seçiyoruz. Tüm linkleri eklememiz bizim için faydalı olucaktır.

Eklentide daha aşağıda “Sıklıkla Değiştir” kısmını görüyoruz. O kısımda’da bir değişiklik yapalım.

Yazar sayfaları, Ayın arşivi ve Etiket sayfaları kısmını Aylık yapıyoruz.

Blog yazılarını ise haftada bir veya sunucunuza göre günde bir olarak değiştirin. Ancak haftalık yaparsanız daha iyi olur.

Değiştirilicek başka kısım şimdilik görmedim bu ayarları yapmanız sizin için yeterli olucaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Güvenli Şifre Nasıl Oluşturulur Hemen Öğrenin 0

Tüm dünyada insanlar şifrelerini basit ve kolay belirlemekten vazgeçmiyor. Bizde sizler için şifre nasıl oluşturulur ne kadar uzun olmalı gibi tavsiyelerde bulunacağız.

Bildiğiniz üzere Splash Data‘nın 2015 verilerine göre insanlar kolay şifre belirlemede huylarından vazgeçmiyor. İnsanların genelde “123456” en basit şifreyi ardından “12345678” ve “Password” gibi çok basit şifreler kullanıyor. Türkiyede ise yine “123456” ve “1453” veya “doğum tarihi” gibi şifreleri kulanılıyor. Böyle basit şifreleri kullanmak hacker’lara davetiye çıkarıyor. Bu tarz şifreler hesaplarınızın kolayca ele geçirilebilir.

Bu Kolay Şifreleri Kesinlikle Kullanmayın

Splash Data’nın verilerine göre insanların en çok kullandığı 25 parolayı açıkladı. Siz sakın böyle şifreler kullanmayın.

123456, password, 12345678, qwerty, 12345, 123456789, football, 1234, 1234567, baseball, welcome, 1234567890, abc123, 111111, 1qaz2wsx, dragon, master, monkey, letmein, login, princess, qwertyuiop, solo, passw0rd, starwars

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: WordPress .htaccess ile Wp-login Şifreleme

Facebook, Twitter, Instagram, Gmail, Yahoo, Outlook, WordPress gibi hesap şifrelerinizi belirlemekte zorlanmanıza gerek kalmayacak. Şifrelerinizi tek tuşla belirlemek artık çok kolay.

grey

Peki Güvenli Şifre Nasıl Oluşturulur?

Şifre oluştururken doğum tarihinizi, özel günlerinizi, tarihleri, araba plakasını, cep telefonu’nuzu kesinlikle kullanmayın. Şifrelerinizi belirlerken sadece harf ve rakam değil özel karakterlerde koyarsanız şifreleriniz daha güçlü hale gelecektir. Peki ben bunlarla uğraşamam zor şifre oluşturmakta nasıl bir yöntem izlemeliyim diye soracak olursanız size basit bir şey göstereceğim.

İLGİNİZİ ÇEKEİLİR: En Çok Kullanılan 25 Şifre Belli oldu

Şifrelerinizi belirleme konusunda zorlanıyorsanız ve zor bir şifre belirlemek isityorsanız passcreator.com sitesine girerek kolayca şifre oluşturabilirsiniz. Tek tuşla zor şifreler belirleyerek hesabınızı güvenli hale getirebilirsiniz.

Android için En iyi Hava Durumu Uygulamaları 2

Android için En iyi Hava Durumu Uygulamaları

Android telefonunuza yükleyebileceğiniz en iyi hava durumu uygulamalarını sizler için sıraladık.

Hava durumu artık günlük hayatımzda çok önemli hale geldi. İşimizi gücümüzü havanın durmuna göre ayarlıyoruz. Havanın durumu işimiz çok etkilediği için işimizin aksamaması ve engellememesi gerekiyor. Bunun içinde hava durumunu önceden haberdar olmamız gerekiyor. Bizde sizler için hava durumunu kolaylıkla takip edebileceğiniz uygulamaları sıraladık.

Hava durumunu cebinizden kolaylıkla takip edebilmeniz ve en doğru verileri paylaşan uygulamaları bulabilmeniz için sie yardımcı olacağım. Uygulamalardan herhangi birini yükleyerek ana ekrana widget olarakta atayarak anında güncel bir şekilde takip edebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Android’de ‘Kalkmayan’ Uygulamaları Hemen Kaldırın

Hava durumunu kolaylıkla takip edebileceğiniz uygulamalar ise şöyle:

WeatherBug

grey

WeatherBug hava durumu uygulamasını biraz kullanma fırsatım oldu. Uygulamayı yükledikten sonra bir kaç adımı geçtikten sonra konumunuzu otomatik olarak algılayarak hava durumunu çıkartıyor. Hemen Andorid durum çubuğu oluşturarak anlık hava tahminlerini gösteriyor. Hatta saatlik hava durumunu gösteriyor. Ayrıca 10 günlük hava durumunu göstererek daha ileri hava tahmin raporunuzu görüntüleyebilirsiniz. Hava tahmini uygulaması ile bazı bölgelerdeki kameraları canlı olarak izleyebilirsiniz.

WeatherBug uygulaması herşeyiyle çok güzel bir hava durumu uygulaması ancak türkçe dil desteği mevcut değil. Birde uygulama içinde reklamlarda mevcuttur.

WeatherBug Android GooglePlay İndir

AccuWeather

grey

AccuWeather uygulaması hava durumunu gösteren en güzel uygulamalardan biridir. 15 günlük havara durumunu vermesinin yanında saatlik hava tahminide yapabiliyor. Tüm dünyadaki hava durumunu gösteren videolarıda takip edebiliyorsunuz. Hava durumunda sizi yolda buzlanma var gibi uyarılarda da bulunarak uyarıyor. Tamamen türkçe dil desteğine sahip uygulama Google’ın material tasarımı ile oldukça güzel bir arayüze sahip.

Hiçbir reklam bulunmadığı gibi tüm bu özellikleri ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz.

AccuWeather Android GooglePlay İndir

Yahoo Hava Durumu

grey

Yahoo hava durumu uygulaması diğer tüm uygulamalar arasında en beğendiğimi uygulamadır. Zira görsel efektleri harika güzel bir arkaplan ve hava durumuna göre şekil alan animasyonlarını çok beğendim. Ayrıca 10 günlük ve saatlik hava durumunuda karşımıza çıkartıyor. Hava rüzgarlımı, yağışlımı, karlımı, güneşlimi olduğunu anlık verilerle gösteriyor.

Ayrıca farklı konumlar ekleyerek diğer şehirleride takip edebilirsiniz. Uygulama arayüzünden Flickr, Yahoo mail ve firefox mobil web tarayıcıya bağlanabilirsiniz. veri kullanımı ise kontrollü olarak gerçekleştiriyor. Günlük 1 mb, 5 mb, 10 mb yada sınırsız olarak veri kullanımını değiştirebilirsiniz. Tamamen ücretsiz, reklamsız olarka Yahoo hava durumunu kullanabilirsiniz.

Yahoo Hava Durumu Android GooglePlay İndir

Not: Beğendiğim hava durumu uygulamaları şimdilik bu kadar diğer uygulamaları denedikten sonra burada yazacağım.

Most Popular Topics

Editor Picks