WordPress 3.3 indir (Özellikleri, ekran görüntüleri ve demosu) 0

WordPress 3.3 beta 1 yayınlanmıştı şimdi beta 2’si yayınlandı geç olmadan sizlere bende paylaşmak istiyorum.

WordPress yaptığı açıklamada bu beta sürümü yayında olan web sitenizde kullanmamızı öneriyor eğer bir hata, problem veya açık bulursanız bize bildirin diyor. Tam olarak bittikten sonra yeni sürüm yayınlanıcak.

http://www.bloggingpro.com/wp-content/uploads/2009/12/wordpress_logo.png

WordPress 3.3 indir

Beta olarak yayınlanan WordPress 3.3’ün 2 sürümü bulunuyor.

WordPress 3.3 : Açılır menüler

Yeni sistemde daha iyi düşünülmüş bir açılır menü sistemi yapılmış. Üzerine gelindiğinde değilde tıklama ile açılan menü yapılması daha iyi seçim olmuş. Menüleri daha çok geliştirmek için farklı eklentilerde kullanabilirsiniz ancak artık buna gerek kalmayacağını söyleyebilirim.

Flyout Menus

WordPress 3.3 : Yönetici Bar kısmı

Biliyorsunuz WordPress 3 ile başlayan “Dashboard” yani gösterge paneli yayınlanmıştı. Sitenin en üst kısmında bir yönetici barı oluşturulmuştu şimdi ise bu yönetici barı dahada geliştirilmiş bir şekilde hem açıklayıcı hemde seri bir şekilde ulaşmak istediğiniz yere hemen geçebiliyorsunuz.

Admin Bar

WordPress 3.3 : Daha verimli Medya Uploader

WordPress 3.3 ile gelicek sürümde Upload biraz daha şekil almış ve sürükle bırak sistemi kullanılmış. Çok şık olmuş ve çok profesyonelce düşünülmüş birşey. Daha hızlı ve daha kolay upload edebilme şansına sahipsiniz.

Uploader

WordPress 3.3 : Araç ipuçları

WordPress 3.3’ün yeni bir özellii ise Araç ipuçları bu nedir? WordPress’e eklenen yeni bir özellik olduğu zaman 3.3 araç ipuçlarına ek olarak, kullanıcılar haberdar edilecektir. Bu sistemi son zamanlarda güncellenen WordPress SEO Eklentisi ile Yoast yapmış durumda. Sanırım yeni eklentilerdede bu özellikler artıcaktır. Demedi demeyin araç ipuçları kullanımda sürekli bir artış olucaktır.

Admin Tooltips

WordPress 3.3 : Kalıcı bağlantılar

WordPress SEO Ayarları istediğiniz şekilde yapabiliyorsunuz herkezin kendi fikirleri olabiliyor bunun için özel yapı uyguluyorlar. Yani herkez kalıcı bağlantıları özel yapı şeklinde kullanıyor buda WordPress sitenizin aşırı CPU Kullanmasını sağlıyor. Zamanla Hosting’inizle problem yaşayabiliyor veya Hosting değiştirmeniz gerekiyor.

Bunun içinde bir önlem alınmış bence çok önemli bir özellik WordPress 3.3 kullanmaya başlayan herkez için önericeğim yeni kalıcı bağlantılardaki “Post name” kullanmaları olucaktır.

New Permalink Rule in 3.3

WordPress 3.3 : Yeni sürüm demosu

Bu yeni sürümün demo Halini görmek istersiniz diye düşünüyorum. Ancak kendi sunucunuza ekstradan kurup inceleme şansınada sahipsiniz takdir sizin demoyuda inceleyebilirsiniz kendi sunucunuzada kurabilirsiniz.

Live WordPress 3.3 Demo

Kaynak: Trending: Features coming in WordPress 3.3 (Screenshot & Live Demo)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

WooCommerce Benzer Yazılar Sayısını Değiştirme 0

woocommerce benzer yazilar sayisi

Merhaba arkadaşlar, WooCommerce biliyorsunuz WordPress Eticaret eklentileri arasında en iyisi. Geçen gün bu eklentiyi kullandım ama benzer yazılarda 1 tane çıkıyordu biraz araştıriyim derken bu fonksiyonu buldum.

Temanızın fonksiyon dosyasına alttaki gibi uyarlarsanız benzer yazıların sayısını belirleyebilirsiniz.

Kodda ürün ve kolon sayısı belirliyorsunuz. Örneğin: 10 ürün, 3 kolon yapabiliyorsunuz bu seçenek tamamiyle size kalmış.

Örnek 1) 4 Ürün, 2 Kolon

// Woocommerce eticaret sistemi, benzer ürün sayısı - rooteto.com
 function woocommerce_output_related_products() {
 woocommerce_related_products(4,2);       // 4 ürün, 2 kolon
 }

https://3.bp.blogspot.com/-NAJsLI4L0OE/VMkvLGyvMsI/AAAAAAAAbmQ/V-uyxz4IG-k/s1600/woocommerce-benzer-yazilar-sayisi.jpg

Örnek 2) 4 Ürün, 4 Kolon

// Woocommerce eticaret sistemi, benzer ürün sayısı - rooteto.com
function woocommerce_output_related_products() {
woocommerce_related_products(4,4);   // 4 ürün, 4 kolon
}

https://4.bp.blogspot.com/-WBlh6I37dVI/VMkvKwvvfuI/AAAAAAAAbmM/2wPmiaqt09Y/s1600/woocommerce-benzer-yazilar-related.jpg

Kaynak: Change the Number of Woocommerce Related Products

WordPress Google reCAPTCHA Güvenlik Eklentisi 0

google recaptcha

Google kısa bir süre önce reCAPTCHA‘yı güncellediğini ve yeni bir özellik getirdiğini duyurdu. Karmaşık güvenlik kodları, karakterler ve zor görünen kodlardan bizi kurtarmak için “Ben Robot Değilim” özelliği getirdi.

Sistem teknik olarak nasıl çalışıyor bilmiyorum çok detaylı araştırmadım ama iyi görünüyor. Bir müşteriye kurduğum WordPress site giriş paneline sıkça giriş denemeleri oldu ve ben bu eklentiyi kurduktan sonra artık giriş denemeleri sona erdi. reCAPTCHA bazen onaylasada bazen güvenlik kodu sorabiliyor 🙂

Ama çok şık bir eklenti tavsiye ederim herkese. Ben güvenlik kodlarına “İnsalık Testi” yazdığımda müşteriler hep itiraz ediyordu böyle şeymi olur diye. Google “Ben robot değilim” yazdı bakalım önümüzdeki dönemlerde müşterilerden nasıl bir yorum alcaz. 🙂

Sistem nasıl çalışıyor? “Ben robot değilim” yazısının solundaki onay kutucuğuna tıklıyorsunuz ve robot değilseniz sistem size onay veriyor. Alttaki resimde bunu görebilirsiniz.

https://www.google.com/recaptcha/intro/images/hero-recaptcha-demo.gif

WordPress reCAPTCHA Eklentisi

Bu eklentiyi öncelikle WordPress sitemize kuruyoruz ve aktifleştiriyoruz.

WordPress Eklenti: No CAPTCHA reCAPTCHA

Daha sonra reCAPTCHA sayfasına tıklıyoruz. Alttaki resimdeki gibi alanları dolduruyoruz. Alan adınızı ve bu alan adları topluluğuna bir başlık atıyoruz.

https://1.bp.blogspot.com/-mfG-0mZiFEw/VLwP-3FEglI/AAAAAAAAbfs/7Cxh1d5muH0/s1600/google-recaptcha.jpg

Daha sonra Google bize Site key ve Secret key veriyor.

https://2.bp.blogspot.com/-VdLF8Euf5BQ/VLwP-sr2V9I/AAAAAAAAbfk/Q-_6z6Zgd6U/s1600/sitekey-secretkey.jpg

Bu resimdeki kodları WordPress eklentisindeki boş alanlara giriyoruz.

https://4.bp.blogspot.com/-A5NdJM9emNk/VLwP_bXnDqI/AAAAAAAAbfw/txiqeQT23zc/s1600/wordpress-recaptcha.jpg

Daha sonra kaydediyoruz ve eklentideki alttaki ayarları kontrol edip nerelerde bu sistemin çıkmasını istiyorsanız orayı aktif edip bırakıyorsunuz.

Artık daha güvenlisiniz… 🙂

Most Popular Topics

Editor Picks