Sabit ve Taşınabilir Hard Disklere Level Format Atma 0

Tüm sabit ve taşınabilir hard disklerinize Level format atmak istiyorsanız size önereceğimiz program ile Level format atabilirsiniz.

Level format atmak Nedir?

Level format atmak hard disk‘inizdeki tüm verileri siler yani dosya kurtarma programları ile verilerinizi geri getiremezsiniz. Level format disklerinizi bir anlamda biçimlendirme’yede yarar. Ancak bu işlem çok üzün sürmektedir. Program disk’inizin yüzeyini tamamen sileceği için artık dosyalarınız hiç bir şekilde geri getiremezsiniz imkansızdır. Flash ve USB belleklerinizi dahi Level format atmaya yarayan program tüm disk üreticilerini desteklemektedir.

Hangi Program ile Level Format Atılır?

Level formatı HDD guru firmasının ürettiği HDD Low Level Format ile atabilirsiniz. Tamamen ücretsiz olan programın kullanımıda oldukça basittir. Kullanımını resimli olarak anlatacağım. Alttaki bağlantı’dan programı indirin ve kurun.

HDD Low Level Format İndir

HDD Low Level Format Tool Kullanımı Resimli Anlatım

İlk önce HDD Low Level programını açıyoruz. Karşımıza bilgisayarımızda bulunan tüm sabit ve taşınabilir diskler çıkıyor. Biz taşınabilir hard disk’imize Level format atacağız. 1.5 TB kapasitede bir hard disk’imize format atacağız. Toshiba 1.5 TB hard disk’imizi seçerek Continue yani İleri butonuna tıklıyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: CrystalDiskMark: Hard Disk Performansı Ölçme Programı

grey

İleri dedikten sonra üstteki Low-Level Format sekmesine tıklıyoruz. Burada altta Format This Device yani bu cihazı formatla yazan butona tıklıyoruz. Buradaki butona tıkladığımız an formatlama işlemi başlayacaktır. Formatlama işleminden sonra verileriniz bir daha asla geri getirilemeyecektir.

grey

Formatlama işlemi bitmiştir. 1.5 TB büyüklüğündeki taşınabilir diskimiz 15-20 saat arasında bir Level format atılmıştır. Disk formatlama süresi diskinizin büyüklüğüne ve hızına göre değişmektedir.

grey

Formatlama işlemi bittikten sonra Bilgisayar yönetiminden Disk yönetimine girelim. Buraya girdikten sonra otomatik olarak diskimiz için uyarı gelecektir. MBR Ana ön yükleme kaydı oluşturarak diskimizi kullanılır hale getirecektir. Diskimiz MBR bölümü oluştuktan sonra Diskimizin formatını belirlememiz gerekecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: En iyi 5 Ücretsiz Harddisk Bölüm (Partition) Yönetim Programı

grey

Diskimizi kullanmak için diskimizin üzerine sağ tıklayarak Yeni Basit Birim seçeneğini tıklayarak yönlendirmeleri izleyerek diskimizi formatlıyoruz.

grey

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Android Telefonlar için USB Windows Sürücüleri İndir 0

Android Telefonlar için USB Windows Sürücüleri İndir

Merhaba arkadaşlar sizlere bugün tüm akıllı telefonlar için USB windows sürücülerini paylaşacağız. Android telefonunuzla usb hata ayıklama ve modifikasyon yapmak istiyorsanız windows sürücülerinizi yüklemeniz gerekmektedir.

Telefonunuzu windows bilgisayarınıza bağladığnızda windows update otomatik olarak indirip kuruyor ancak indirme ve kurulum bitene kadar biraz zaman geçiyor. USB sürücüleri kendiniz indirip, yüklemek ve sürücüleri internette aramak istemeyip tek tıkla indirmek isteyenler için indirme bağlantılarını altta paylaşıyorum.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone ve iPad’e Android Cihazlardan Dosya Aktarma Uygulaması

Resmi USB Driver İndirme Bağlantıları

Resmi bağlantılarda belli aşamaları geçtikten sonra indirme yapabiliyorsunuz. Bazılarını direkt olarakta indirebilirsiniz.

Direkt İndirme Bağlantıları

Direkt indirme bağlantıları ise bağlantı linkine tıkladığınızda USB sürücüyü indirebilirsiniz.

IOPS Nedir? Ne İşe Yarar? 0

Bir diskin saniyede maksimum okuma ve yazma sayısına IOPS denir. Özellikle SSD’lerin yaygınlaşması ile ortaya çıkan bu IOPS değeri diskin gerçek okuma ve yazma hızlarını belirler.

IOPS Ne işe Yarar?

IOPS değerinin yüksek olması okuma ve yazma işlemlerinin daha hızlı olmasını sağlar. IOPS’un yüksek olması bilgisayarınızın açılışında, programların yükleme ve açılış hızları, oyunları yüklenmesinde, açılış hızlarında ve bölüm aralarının daha hızlı geçmesini sağlar.

Not: Eğer bir SSD almayı düşünüyorsanız ve sadece 550mb okuma ve 450 gibi yazma değerlerine bakmayın alacağınız SSD’nin üretici firmasının sitesine girerek IOPS değerlerine bakarak almanızı tavsiye ediyorum.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bilgisayarınızı Hızlandırmak için Hangi SSD Alınmalı

Most Popular Topics

Editor Picks