Bunun ne olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Kısaca açıkliyim verdiğim kodları ekledikten sonra sitenize yazı eklerken vericeğim kısa kod ile istediğiniz web sitenin anlık resmini sitenizde yayınlayabilirsiniz. Örnek: Bir web sitesi tanıtıcaksınız bunun için resmini çek, upload et, sitede yayınla vs. vs. hiç uğraşmadan kendiniz otomatik sitenin resmini çekebilir ve hatta boyutlarınıda hemen ayarlaryabilirsiniz.
Alttaki kodu temanızın functions.php dosyasına ekleyin.
İnternet üzerinden müzik dinleyebileceğiniz farklı servisler bulunuyor. Farklı servisler arasında en iyileri hangileri olduğuna yada bilmediğiniz servisler varsa hemen yakından bakabilirsiniz.
İnternetteki en iyi ve kaliteli içeriğe sahip bir kaç müzik dinleme servisleri ile istediğiniz müzikleri dinleyebilirsiniz. Spotfy, Googleplay müzik, Youtube müzik, Pandora, Amazon müzik ve Plug.dj gibi popüler siteleri ve daha fazla online müzik servisine yakından bakabilirsiniz. Online müzik servisleri ile en iyi müzikleri yüksek kalitede dinleyebildiğiniz gibi son çıkan müzikleride hemen dinleyebilirsiniz.
Google Play Music
Google play müzik android işletim sisteminde ön yüklü olarak geldiği için popüler bir müzik dinleme servisidir. 30 milyonda fazla müzik içeriği bulunan google play müzik servisinde müzikleri 320kbps kalitesinde dinleyebilirsiniz. Google müzik servisine buradan erişebilirsiniz ancak henüz ülkemizde kullanıma açılmadığı için yurt dışından veya VPN gibi çözümlerle Google Play müzik servisine ulaşabilirsiniz.
Spotify
Spotify online ve çevrimdışı müzik dinleme servisi ile en iyi içeriğe sahip olabilirsiniz. Müziklerinizi bilgisayarınıza veya akıllı cihazlarınıza indirerek offline olarak müzik dinlayebilirsiniz. Spotfy müzik dinleme servisine buradan kayıt olarak müziklerinizi dinleyebilirsiniz.
Pandora
İnternet müzik dinlemede İnternet Radyosunu tercih eden pandora tüm dünyadaki radyoları ücretsiz olarak dinleyebilirsiniz. Radyoları yüksek kalitede dinleyebileceğiniz Pandora’ya buradan ulaşabilirsiniz. Yine ülkemize kapalı olan Pandora servisine Zenmate gibi programlarla ulaşabilirsiniz.
Amazon Prime Music
Dünyanın en büyük alışveriş sitelerinden Amazon’un hizmeti Prime music ile milyonlerca şarkıyı buradan edinebilirsiniz.
Plug.dj internet servisi ile istediğiniz müzikleri dinleyebildiğiniz gibi müziğinizi kimler dinliyor anında görebiliyorsunuz. Buradan kolayca üye olarak hemen müzikleri dinleyebilirsiniz.
Youtube Müzik
Youtube müzikle internetteki istediğiniz müzikleri kolayaca dinleyebilirsiniz. İstediğiniz platformdan giriş yaparak dinleyebileceğiniz youtube müzik servisi en iyi seçeneklerden biri olacaktır. Buradan youtube müziklerini dinleyebilirsiniz.
Grooveshark.io
Grooveshark internet sitesinden türkçe ve yabancı müzikleri istediğiniz gibi ücretsiz bir şekilde dinleyebilirsiniz. Buradan ulaşabileceğiniz Grooveshark sitesine üye olmadan hemen müziğinizi aratarak dinleyebilirsiniz.
Dünyanın en populer blog sistemi WordPress’in 2015 yılında en çok kullanılan eklentilerini sizlere derleyip anlatmak istedim. Bu eklentiler sayesinde web sitenize bir çok yeni özellik kazandırabilir, performansı arttırabilir ve arama motorlarında üst sıralara çıkarıp para kazanabilirsiniz.
1) WordPress SEO by Yoast
Yoast WordPress seo makalelerini ilk detaylı yazanlardan biri olduğundan, yazmış olduğu eklentide bir o kadar değerli aslında. Web sitenizi arama motorlarında üst sıralara çıkartmak için web sitenizin başlık, açıklama, anahtar kelime, site haritası gibi alanlarının doğru yapılandırılması gerekiyor. Yoast SEO Eklentisi diğer seo eklentilerinden farklı olarak bir çok özelliği içerisinde barındırıyor.
Yoast’ın makalelerini sürekli takip eden biri olarak kesinlikle tavsiye ederim.
Web sitelerindeki yedekleme işlemini defalarca makale yazarak, video çekerek anlattım. Site yaparken bir çok değişiklik yapıyoruz ve bunlar bazen sitemizi tamamen bozabiliyor. BackupBuddy eklentisi ile eski yedeklerimizi geri yükleyip, sürekli güncel yedek tutabiliyoruz. Eksiksiz yedek alma ile ilgili detaylı yazılarımıda inceleyebilirsiniz.
W3 Total Cache, adından da anlaşıldığı gibi bir cache eklentisi yani önbellekleme eklentisidir. Web sitenizi normalden %70 daha performanslı kullanabilirsiniz. Önbelleğe aldığı içerikleri size göstererek çok hızlı sayfa açılışları görürsünüz. Veritabanınızda daha az sorgu yapıcağınız için siteniz çok rahatlar, serverınıza yüklenmemiş olursunuz.
Sadece eklentinin ayarlarını doğru yapmak gerekiyor, server yapılandırmanız vs. tam olması gerekiyor bunun için iyi bir araştırma yapmanızı öneriyorum.
Gravity sitenizi zenginleştiren en temel eklentilerden biridir. Bu eklenti sayesinde sitenizde, İletişim formu, İnsan kaynakları formu, Satış formu, Talep formu, vs. vs. formlar oluşturabilirsiniz. Özelleştirilebilen form yapısı ile kod bilmeden form oluşturma imkanı sağlıyor.
OptinMonster, Gravity gibi formlar hazırlayabildiğiniz bir üst seviye eklenti aslında. Çünkü her formun ayrı istatistiğini tatabiliyor ve diğer formlarda olmayan pop-up formu gibi özellikleri de var. Zenginleştirmek için ideal ama biraz detaylı olduğu için kafanızı karıştırabilir 🙂
Web sitenizde birden fazla editör çalıştırıyorsanız ve bu editörlere belirli işler verip takip etmek istiyorsanız aradığınız eklenti bu. Editörlerin takibini ve işlerinide kolaylaştıran bir eklenti.
İçeriğinizi zenginleştirmek için en güzel eklentilerden biri. İçeriklerinizde slaytlar oluşturabilir ve bunları içerikleriniz de kullanabilirsiniz. Basit arayüzü ile kullanımı da oldukça kolay.
Sucuri, WordPress altyapısını çok iyi bilen ve güncel bir eklenti. Web sitenizdeki zararlı dosyaları tespit edip size bildirir. Bu sayede siz de sitenizdeki virüsleri temizlemiş olursunuz.
Günümüz de artık sosyal medya sıkça kullanılmaya başlandı ve sitelerimize artık sosyal paylaşım ikonları koymak ta şart oldu 🙂 Bu eklenti sayesinde istediğiniz sosyal medyayı seçip paylaşım yapabiliyorsunuz. Çok şık ve hızlı yapısı ile diğer sosyal medya paylaşım eklentilerinin bir tık üstünde diyebilirim.
En başarılı yorum eklentilerinden biri. Rooteto‘da bu eklentiyi kullanıyoruz. Faydaları say say bitmez. Sunucunuz da yorum trafiğini tamamiyle bitiriyor, yorumların spam olup olmadığını bildiriyor, istediğiniz yorumu onaylayıp, silebiliyorsunuz. Ayrıca yorumlaştığınız kişileri takip edip diğer yorumlarını da takip edebiliyorsunuz.
Eklenti dünya genelinde çok kullanıldığı için spam yorum atanları farkediyor, sitenizde yayınlamıyor. Siz panelden yorumu görüp kaldırabiliyorsunuz. Kullanıcıyı engelleyip silebilirsiniz de.
Sitenizdeki reklamları takip etmek için kullanmanız gereken bir eklenti. Eklenti, belirli alanlar belirliyor ve siz buralara reklam ekleyebiliyorsunuz. Bu reklamların istatistik verileri ve başlangıç, bitiş tarihlerini belirleyebiliyorsunuz.
Soliloquy mantığında başka bir içerik galeri oluşturma eklentisi. Bu eklenti diğerine göre görsellik anlamında daha zengin bir içerik oluşturuyor. İçeriklerinizi daha zengin hale getirmek için kullanabileceğiniz güzel bir galeri eklentisi. Biliyorsunuz seo konusun da zengin içerik çok önemli.
Sitenizin güvenliğini arttırmak, sitenize giriş yapmaya çalışanları tespit edip önlem alabileceğiniz bir eklenti. Biliyorsunuz wordpress’in admin paneli “wp-admin” dir. Hackerlar yada size zarar vermek isteyenler buraya girip kullanıcı adı ve şifre denemeleri yapıcaktır. Bu eklenti sayesinde siz kimlerin hangi ip adresinden kaç defa ve hangi kullanıcı adını denediklerini görebileceksiniz.
Zengin içerik oluşturmak için bazen içeriklerinizde tablolar oluşturup örnekler veriyor olabilirsiniz. Kolay kullanımlı bir eklenti içeriklerinizi dahada iyileştirmenize yardımcı olacaktır.
Mobil kullanım önceki yıllara göre %200 arttığı için artık site sahipleri mobil kullanıcılara hitap etmek için yeni nesil siteler, responsive dediğimiz tarayıcılara uyum gösteren siteler, android veya ios uygulamalar geliştirmeye başladılar.
Bu eklenti sayesinde sitenize mobil kullanıcılar giriş yaptığında sitenizin tasarımı wptouch tasarımı gelecek ve bu tasarımda tamamiyle mobil uyumlu bir tema.
Birde 21 Nisan 2015’de Google mobil güncelleme yapacağını ve onları daha da üst sıraya çıkaracağını duyurmuştu. SEO içinde önemli bir eklenti olduğunu belirtmeden geçmiyim.
Uzun süredir makale yazan bir siteniz ve yüzlerce makaleniz varsa artık kullanıcılarınız için arşiv de oluşturmanız gerekiyor. Aslında WordPress’in böyle bir özelliği var Yıl, Ay, Gün olarak sıralama yapıyor ancak bunları toplu bir yerde gösterim yapmıyor. Bu eklenti sayesinde toplu bir yerde gösterim yapabiliyorsunuz. Ayrıca arama motorlarında üst sıralara çıkmak için hem sitemap hemde arşiv göstermeniz faydalı olacaktır.
WordPress ile gelen standart bileşenlerin çok özelliği bulunmuyor. Kategorilere göre listeleme yapamıyorsunuz veya bazı kategorileri listeden çıkartıp widget olarak ekleyemiyorsunuz. Bu eklenti sayesinde bileşenlerinizi kontrol edip, istediğiniz sonuçları listeletebiliyorsunuz.
Hosting firmaları artık sunucular da phpmail fonksiyonunu kapatıp smtp mail kısmına kullanıcıları yönlendiriyor. Bir de smtp mailler daha az spam listesine düştüğü için wp mail smtp önerdiğimiz eklentiler arasında. Daha önce bu eklenti ile ilgili bir yazı yazmıştım onuda buradan inceleyebilirsiniz: WP Mail Smtp Eklentisi