WordPress kullanıcıları için kullanışlı bir eklenti biliyorsunuz WordPress’te yazılar için ayrı sayfalar için ayrı yorum denetimi yapılmıyor. Bunu eklenti ile çok rahat bir şekilde yapabilirsiniz. 4 farklı seçeneği var.
Yazı içerisinde yorumları kapat, trackbacks‘leri yani geri bağlantıları kapat.
Sayfa içerisinde yorumları ve trackbacks’leri kapat.
No Page Comment
Ben yorumları kapatmak için üye olmadan yorum yapamaz seçeneğini ayarlıyorum. Yada sayfadan comment.php kodlarını kaldırarak yapıyorum ama spam basanlar ID’ye post ettikleri için spam yorumlar gelmeye devam ediyor.
Bu eklentiyi hiç kullanmadım ama bu tamamen kapatıyor olmalı eklenti sayfasından gördüğüm ve incelediğim kadarıyla.
Sayfalarınızda yorum kapatmak istiyorsanız bu eklentiyi tavsiye ederim kod bilmiyorsanız sizin için ideal 🙂
Photoshop, Lightroom ve Aperture fotoğraf düzenleme programlarına bir eklenti gibi entegre oluyor. Bu paket 7 tane güçlü eklenti ile geliyor. 150 dolar fiyatında olan bu eklenti paketi artık ücretsiz olarak kullanılabilir hale geldi.
Google Nik Collection fotoğraf çekip bu fotoğrafları düzenleyenler için harika bir fotoğraf düzenleme eklentisidir. Bu eklenti paketi içinde yetenekli 7 eklenti ile geliyor. Bu güçlü eklentiler ise kısaca şöyle:
Google Nik Collection
Analog Efex Pro: Klasik fotoğraf makinelerinin, filmlerin ve lenslerin görünümünü ve havasını değiştirebileceğiniz eklentidir.
Color Efex Pro: Renk düzeltme ve ilham alabileceğiniz güçlü bir eklentidir.
Silver Efex Pro: Fotoğraflarınızı siyah ve beyaz yapabileceğiniz eklentidir.
Viveza: Fotoğraflarınızın renk tonunu ayarlayabileceğniz eklentidir.
HDR Efex Pro: HDR fotoğrafçılığın sanatsal tüm potansiyelini oluşturan bir eklentidir.
Sharpener Pro: Profesyonellerin tercih ettiği görüntü kesinleştirme seçeneklerini ve gizli ayarlarını ortaya çıkartan eklentidir.
Dfine: Kameranız için uyarlanmış gürültü azaltma özelliği bulunan bir eklentidir.
Google Nik Collection Mac ve Windows uyumlu olarak çalışabilmektedir. Bu güçlü eklenti paketi Nvidia ve AMD eklenti paketleri ile tam uyumlu olarak çalışabiliyor. Eğer sizde Google Nik Collection eklenti paketini ücretsiz olarak kullanmak istiyorsanız alttaki bağlantıdan hemen indirebilirsiniz.
Hard disklerinizi Partition yani bölümlerini yönetebileceğiniz en iyi ücretsiz 5 programı sıraladık. En iyi 5 ücretsiz harddisk bBölüm (Partition) yönetim programı sizlerle.
Hard Disk Partition disk yönetim programları ile harddisk boyutlandırma, bölüm kopyalama, oluşturma, silme, formatlama, dönüştürme, gizleme, bölümleri ayarlama, sürücülerin isimlerini değiştirme, bölümleri kurtarma gibi işlemleri yapabilirsiniz. En iyi 5 ücretsiz harddisk Bölüm (Partition) yönetim programı ile harddisklerinizdeki sorunları giderebilirsiniz.
En iyi 5 ücretsiz harddisk Bölüm (Partition) yönetim programı
1- EaseUS Partition Master Free
Easus Partiton master ücretsiz sürümü ile bölüm oluşturma, silme, dönüştürme, gizleme gibi bir hard disk üzerinde her şeyi yapabilir. Farklı dosya sistemleri üzerinde de çalışabilen program 4 TB’a kadar desteklemektedir. Disk üzerinde GPT bölüm oluşturma, ayarlama yababilirsiniz. Aynı zamanda Linux dosya sistemini tanır. Disk üzerindeki her işlemi yapabilen program EXT 2 ve EXT 3 bölümleri oluşturabilirsiniz. Hard diskinizdeki ayrılmamış kısımları silme ve birleştirme gibi işlemleride kolalıkla yapabilirsiniz.
Mini Tool Partition kullanıcı dostu arayüzü ile programı kullanmasını dahi bilmeyenler için basit bir kullanım deneyimi sunmaktadır. Yine biçimlendirme, oluşturma, silme, boyutlandırma, yeniden boyutlandırma gibi işlemleri yapabilirsiniz. Standart hale gelen bu işlemlerin altında kolaylıkla kalkan yazılım SATA, SCSI, IDE ve tüm USB sürücüleri desteklemektedir.
Veri koruma modu ile dosyalarınızı koruyarak tüm bu işlemleri yapabilirsiniz. Bu mod herhangi bir elektrik kesintisi olduğunda dosyalarınızı bozulmasına ve kaybolmasına karşı koruma yapmaktadır. Bir nevi dosyalarınızı sigortasıdır diyebilirim.
GParted disk partition, programı disk bölümlerini, boyutlandırma, silme, taşıma, oluşturma, kopyalama, dönüştürme, biçimlendirme, gizlemek gibi yapabileceğiniz tüm işlemleri yapabilirsiniz. NTFS, FAT haricinde Linuz EXT2, EXT3, XET4 gibi sistemleride desteklemektedir. Taşınabilir hard disklerede aynı işlemleri uygulayabilirsiniz. Ayrıca kayıp bölümlerdeki verilerinizi korur.
Paragon partition manager programının ücretsiz sürümü mevcut ancak ücretli sürümüde bulunmaktadır. Ancak hard disk’inizde yapabileceğiniz bölüm oluşturma, biçimlendirme, sürücü harfi atama, kullanılan bölümü farklı bir bölüme atmak gibi özellikleri bulunuyor. Gelişmiş özelliklerine sahip olmak istiyorsanız satın almanız gerekiyor.
AOMEI Partition Assistant programı ile diskinizdeki tüm bölümleri kolaylıkla yönetmenizi sağlıyor. Bölüm boyutlandırma, birleştirme, taşıma, biçimlendirme gibi işlemleri kolaylıkla yapabilirsiniz. GPT ve MBR bölümleri oluşturabilirsiniz. Ayrıca bir CD’yi ön yüklenebilir format CD’side yapabilirsiniz. Bu partition manager Windows 7, Vista, XP ve Windows 8.1 işletim sistemlerini desteklemektedir.
En iyi 5 ücretsiz harddisk Bölüm (Partition) yönetim programı
Not: Sizler için yazdığım bu yazımızdaki Partition disklerde bölüm yönetme ve yapılabilecek tüm işlemleri yapabilirsiniz. Programlar Windows 10 ile uyumludur. Disk’inizde herhangi bir sorun çıkarsa endişelenmeyin sizler için paylaştığım Partition bölüm yönetme programlarından birini beğendiğinizi kullanarak verileriniz bozulmadan kurtarabilirsiniz. En iyi 5 ücretsiz harddisk Bölüm (Partition) yönetim programı burada.