Windows 10 için Ücretsiz Yükseltme Revizyonu 1

Microsoft‘un yeni işletim sistemi bugün itibari ile bazı windows kullanıcıları için ücretsiz yükseltme revizyonu oluşturuyor.

Microsoft Windows 7 / 8 / 8.1 işletim sistemi kullanıcıları için windows 10 hazır olduğunda hemen yüklemeleri için kaydederek 1 yıl boyunca ücretsiz kullanmaları için güncellemeyi yayınlayacak. Windows 10 revizyonu sağ alt tarafta bildirim olarak gelen simgeye tıklayarak E-postamızı kayıt edelim. Windows 10 hazır olduğunda bu kullanıcılar için ücretsiz olarak 3 GB boyutunda yükseltme yapabilecekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR : Windows 10 ile Gelen Tüm Sürümler

Windows 10 çıktığında sadece bildirim alacaklar ve hemen yükleyebilecekler. Temmuz ayında yayınlanması beklenen Windows 10 diğer windows işletim sistemlerine göre daha fazla özelliğe ve hıza kavuşacak. Microsoft bazı kullanıcılar için yayınladığı bildirim revizyonu diğer bildirim almayan kullanıcılar içinde güncelleme yayınlayacak.

grey

1 Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tek Tıkla Büyük Boyutlu Dosyalar Gönderebileceğiniz 15 Web Sitesi 0

Çoğu E-posta hizmeti veren firma dosya gönderme de belirli sınırlamalar getiriyor. Ortalama 25 mb dosya gönderme sınırı koyan bu firmalar ile video göndermek imkansızdır. Ancak internet üzerinden büyük dosyalar paylaşabileceğiniz araçlarda bulunmaktadır.

İnternet üzerinden arkadaşınıza, müşterilerinize veya herhangi birine Gigabyte‘lık dosyalar göndermek çok kolay hale geldi. Büyük boyutlu dosyaları mail olarak yollayabilirsiniz. 3 – 5 – 10 ve 20 GB’ta kadar ücretsiz dosya gönderebilirsiniz. Ayrıca gönderdiğiniz dosyalar şifreleme teknolojisi ile gönderiliyor. Dosyalarınızın kaç gün sonra silineceğini de ayarlayabilir ve şifre koyabilirsiniz. Yüksek boyutlu dosyaları hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde göndermek için paylaştığımız siteleri gezinerek size en uygununu seçin ve kullanmaya başlayın.

Şimdi gelelim sizler için Tek tıkla büyük boyutlu dosyalar gönderebileceğiniz 15 Web sitesi nelermiş? yakından bakalım. Bu web site araçlarını kullanmak ücretsizdir ancak belli sınırlamaları vardır. Yinede ücretsiz hali işinizi görecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Windows 10’u Hızlandırmak İçin 25 İpucu

1- We Transfer

We transfer dosya paylaşımı en kolay olan sitelerden biridir. Ücretsiz olarak kullandığınız takdirde 2 GB‘ta kadar istediğiniz dosyaları gönderebilirsiniz. Siteye girdikten sonra ilk önce kendi e-posta adresinizi daha sonra göndereceğiniz kişinin e-posta adresini yazarak gönderebilirsiniz. Dosya göndermek ve paylaşmak için herhangi bir üye olma kayıt yaptırmanıza gerek yok. Ancak ücretsiz sürümde gönderdiğiniz dosyalarınız belli bir süre sonra siliniyor.Yükleyin ve gönderin.

Ücretli sürümünde ise her bir seferde 20 GB dosya gönderebilirsiniz. 100 GB‘ta kadar da dosyalarınızı saklayabilirsiniz. Birde gönderdiğiniz dosyalara şifre koyabiliyorsunuz.

grey

2- Filemail

Filemail ücretsiz olmasına rağmen tek seferde 30 GB dosya paylaşmamızı sağlıyor. Herhangi bir hesap oluşturmadan kullanabileceğiniz filemail ile dosyalarınız kaç kez indirilmiş görebilirsiniz. Ancak ücretsiz sürümde dosyalarınız 7 gün sonra siliniyor. FTP ve Torrent üzerinden de paylaşılan dosyaları indirebilirsiniz. Ücretsiz sürümde dosya şifrelemesi bulunmuyor.

Normal kullanıcılar için ücretli paketi ve iş amaçlı kullanılmak üzere business paketi bulunmaktadır. Normal kullanıcılar dosya şifreleme ile dosyalarını 30 gün tutabilirken business paketi alanlar dosya şifreleme, çevrim içi destek, https güvenli bağlantı ile dosyalarını 90 gün boyunca tutabiliyor.

grey

3- MailBigFile

En büyük dosya paylaşımı yapabileceğiniz diğer bir web aracı Mailbigfile bu site sizlere tek seferde 2 GB dosya göndermenizi sağlıyor. Aynı anda yalnızca 5 dosya paylaşabilirsiniz. Paylaştığınız dosyalar 10 gün boyunca gönderdiğiniz kişi tarafından indirilebilecek. Ücretli sürümünü ise 1 ay boyunca ücret ödemeden kullanabileceksiniz. Herhangi bir kayıt yaptırmanız gerekmiyor yükle ve gönder.

grey

4- Sendthisfile

Sendthisfile paylaşacağınız herhangi bir dosya için sınırlama getirmek istediğini büyüklükte dosyalarınızı kullanabilirsiniz. Dosyaları 128 bit AES uctan uca şifreleme ile güvenli olarak gönderebilirsiniz. Sendthisfile ile dosya göndermek istiyorsanız üye olmanız gerekmektedir.

grey

5- MediaFire

Kayıt gerektiren Mediafire hizmeti bir bulut depolama hizmeti gibi çalışıyor. Dosyalarınızı açık hale getirip herkese paylaşabileceğiniz bir servistir. 50 GB‘ta kadar depolama yapabileceğiniz bu servisi ile özel bağlantılar oluşturabilirsiniz. Paylaşılan dosyaları indirmek ve paylaşmak istiyorsanız üye olmanız gerekir.

grey

6- FileDropper

Ücretsiz olarak 5 GB dosya paylaşabileceğiniz File dropper web aracı ile dosyalarınız 1 Ay boyunca indirilebilir kalıyor. Paylaştığınız dosyaları açık link olarak istediğiniz yerde arkadaşlarınızla, müşterilerinizle paylaşabilirsiniz.

grey

7- JumboMail

Jumbomail herhangi bir kayıt olmadan 2 GB’ta kadar dosya paylaşabilir. Siteye üye olduktan sonra arkadaşlarınızı davet edip üye yaptırırsanız 5 GB‘ta kadar dosya gönderebilirsiniz. Ancak dosyalarınız 7 içerisinde silinecektir. Ücretli sürümünde 20 GB dosya gönderme 250 GB dosya barındırabilir ve dosyalarınızı şifreli olarak gönderebilirsiniz.

grey

8- TeraShare

Terashare P2P dosya paylaşım ağı diyebiliriz. Burada hemen hemen her şey sınırsızdır. İstenilen büyüklükte dosya paylaşımı yapabilirsiniz. Dosya yüklemek için Terashare programını da indirebilirsiniz. Ayrıca 10 GB boyutunda ücretsiz kullanabileceğiniz depolama alanı sunuyor. İsteyen herkes dosyanızı indirebilir.

grey

9- Transfernow

2 GB’ta kadar hesap açmadan dosya paylaşımı yapabilirsiniz. Dosya paylaşımını 20 kişiye kadar kısıtlanmış. Dosyalarınızda şifreli koruma ile paylaşılıyor. Birde 15 gün süre ile dosyalarınız saklanıyor. Premium bir hesap açarsanız 3 GB dosya yükleyebilir ve dosyalarınızı 21 güne kadar saklayabilirsiniz. Premiumda aktarım yönetici programına da sahip oluyorsunuz.

grey

10- Email Large Files

Bu araç ile günde 5 dosya ve her dosyanın boyutu en fazla 200 MB olmalıdır. Burada paylaştığınız dosyaları 2, 7 ve 15 gün tutma seçeneği de sunuyor. Herhangi bir kayıt gerektirmeden dosyalarınızı şifreli olarak paylaşabilir ve 3 kişiye kadar dosyalarınızı gönderebilirsiniz.

Email large files’da 4 farklı premium hesabı bulunmkatadır. İsterseniz buraya tıklayarak istediğiniz hesabın özelliklerine bakıp size uygununu seçip satın alabilirsiniz.

grey

11- Sendspace

Send space ile üye olmadan en fazla 300 MB dosya gönderebilir ve gönderdiğiniz dosyalar 30 gün boyunca durabilir. Dosyalarınız şifreli olarak korunacaktır. Birde android uygulaması bulunuyor. Senspace android indir.

grey

12- StreamFile

Streamfile ile 300 MB’ta kadar dosya paylaşabilirsiniz. Dosyalarınız 128 bit şifreleme ile korunur. Paylaştığınız dosyalar 1 gün boyunca indirilmeye sunulacaktır. Steamfile’ın ücretli sürümleride bulunmaktadır. 5 TB‘kadar gönderme seçeneği bulunan premium özelliğinide satın alabilirsiniz.

grey

13- pCloud Transfer

Tek sefer de 5 GB büyüklüğünde dosya gönderebilirsiniz. 10 dosya gönderme özelliği sayesinde çoklu dosyalar paylaşabilirsiniz. Dosyalarınızı herhangi bir kayıt olmadan şifreli olarak gönderebilirsiniz.

grey

14- Sendgb

Bu site 4 GB’ta kadar büyük dosya göndermenizi sağlıyor. Kolay, hızlı ve güvenli olan sendgb ile dosyalarınızı sürükle bırak yaparak gönderebilirsiniz. Herhangi bir üyelik gerektirmeden dosyalarınızı şifreli olarak gönderebilirsiniz.

grey

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Windows 10 Otomatik Güncellemeler Nasıl Kapatılır?

15- Zeta Uploader

Zeta uploader arayüzü türkçe bir arayüz ile geliyor. Gönderdiğiniz dosyalar 1,3,4,7 gün kalma seçeneği ile durabilirken dosya barınma süresini de seçebilirsiniz. Dosyalarınızın isterseniz şifre koyabilir yada şifresiz de gönderebilirsiniz.

grey

Not: Sitelere ulaşmak için başlıklara tıklamanız yeterlidir.

Windows 10’u Hızlandırmak İçin 25 İpucu 0

Merhaba arkadaşlar bu sefer sizlere yavaşlayan bilgisayarınızın hızlanması için 25 ipucu göstereceğim. Windows 10 işletim sistemini kullananlar bu paylaşımım da verdiğim 25 ipucunu uygulayarak daha hızlı bir bilgisayar deneyimi yaşayabilir.

Windows 10 işletim sistemini kullananlar belli bir süre sonra bilgisayarı yavaşlayabilir veya hatalar alabilir. Bu tip durumlarda Format atmak yerine göstereceğim bu işlemleri yapmanız yeterli olacaktır. Bilgisayarınızı uzun soluklu kullanmak için bu ayarları uygulamanızı tavsiye ediyorum. Bilgisayarınızda gereksiz kaynak kullanımlarını, gereksiz programları ve tarayıcı eklentilerini, gereksiz dosyaları, efektleri ve animasyonları silerek veya devre dışı bırakarak bilgisayarınız hızlandırabilirsiniz. Sizler için hazırladığım Windows 10’u Hızlandırmak İçin 25 İpucu nelermiş? yakından bakalım.

1- Başlangıçta Çalışan Programları Devre Dışı Bırakın

Bilgisayarınızın açılışını hızlandırmak için açılış sırasında otomatik olarak açılan programları devre dışı bırakarak bilgisayarınızı daha hızlı açabilirsiniz.

  • Görev çubuğuna sağ tıklayın.
  • Görev yöneticisini açın.
  • Başlangıç sekmesine tıklayın.
  • Başlangıçta çalışmasını istemediğiniz programa sağ tıklayın ve devre dışı bırakın.
  • Bilgisayarınızı programsız çok hızlandırmak istiyorsanız kesinlikle SSD kullanın.

grey

2- Efektleri ve Animasyonları Devre Dışı Bırak

Bu işlem ise her formattan sonra yapılması gereken bir işlemdir. Görsel efektleri ve animasyonları kapatarak bilgisayarı programsız hızlandırın. Aşağıdaki kutucukları kendinize işaretleyerek kişiselleştirme yapabilirsiniz. Bilgisayarı çok hızlandırmak istiyorsanız bu ayarı kesinlikle uygulayın.

  • Bilgisayarıma sağ tıklayın ve Özelliklere tıklayın.
  • Açılan pencerenin sol üstünde Gelişmiş sistem ayarlarına tıklayın.
  • Yeni açılan pencerede ise performans ayarlarına tıklayın.
  • Görsel efektlerden En iyi performans için ayarla seçeneğine tıklayın.

grey

3- İstenmeyen Programları Kaldırın

Bu aşamada bilgisayarınıza kurulu olan gereksiz, hiç kullanmadığınız programları kaldırarak bilgisayarınızı hızlandırabilirsiniz. Bir programı yüklerken içinde gereksiz reklam yazılımları yüklenmişse hemen kaldırın. Bu yazılımlar hem sistem kaynağınızı tüketecek hemde bilgisayarınızı hızlandıracaktır.

  • Denetim masasını aç.
  • Program kaldır/değiştire tıkla.
  • Açılan pencereden kaldırılmasını istediğiniz programa sağ tıklayarak kaldır.

grey

4- Performans İzleyicisini Kullanarak Hataları Giderin

Bilgisayarınızın arama bölümünden performans izleyicisini açtıktan sonra System diagnotics klasörüne tıklayarak hataları görüp hemen internette aratarak sorunlarınızı çözebilirsiniz.

  • Arama bölümüne Performans izleyicisi yazın.
  • Açılan pencereden System diagnotics klasörüne tıkla ve hataları gör.

grey

5- Hazırda Bekletme Modunu Etkinleştirin

Bu modu SSD kullanıcılarına öneriyorum. SSD diski olan arkadaşlar Hazırda beklet modunu kullanmaları daha iyi olacaktır. Bilgisayarınızın açık pencereleri, programları, açık bırakıp hazırda beklet modunu seçin. Bilgisayar kendini kapatacaktır. Bilgisayarınızı tekrar açtığınızda tüm pencereleriniz ve programlarınız açık halde yani son bıraktığınız halde gelecektir. Hazırda beklet modu normal mekanik disk kullananlarda yavaş açılabilir. Ancak SSD kullanıcıları açılış hızındaki yavaşlığı 1-2 saniye gecikmeyi hissetmeyecektir.

  • Denetim masasına girin.
  • Güç seçeneklerine tıklayın.
  • Güç düğmelerinin yapacaklarını seçin, sekmesine tıklayın.
  • Üstte: Şu anda kullanılmayan ayarları değiştir seçeneğine tıklayın.
  • Hazırda beklet kutucuğunu işaretleyin.
  • Değişiklikleri kaydedin.

grey

6- Windows (Search) Aramayı Devre Dışı Bırakın

Windows aramayı sık kullanmıyorsanız bu ayarı kapatmanızda fayda var. Zira Windows search sistem kaynağından oldukça fazla kullanır. Bu nedenle bu ayarı kapatmanızı öneririm.

  • Başlat’a tıklayın ve Bilgisayar yönetimi yazın.
  • Açılan pencerede en altta Hizmetler‘e tıklayın.
  • Sağ taraftan açılan pencerede Windows search‘ü bulun ve çift tıklayın.
  • Açılan penceredeki Genel sekmesindeki Başlangıç türünü Devre dışı veya Elle seçeneğini seçin.

grey

7- Tarayıcı Eklentilerini Kaldırın

İnternet tarayıcınıza (Chrome) kurmuş olduğunuz kullanmadığınız veya siz fark etmeden kurulmuş olan tarayıcı eklentilerini kaldırarak bilgisayarınızda daha hızlı bir internet keyfi yaşayabilirsiniz.

  • Web tarayıcınızı açın.
  • Ayarlardan Eklentilere (Uzantılar) tıklayın.
  • Gereksiz eklentileri seçin ve kaldırın.

grey

8- Hard Disklerinizi Temizleyin

Diskinizde bulunan geçici dosyaları, çevrim dışı sayfaları, hata bildirimlerini, geri dönüşüm kutusu gibi geçici dosyaları silerek gereksiz dosyalardan kurtulabilirsiniz.

  • Bilgisayarıma girin.
  • Diskinizin üzerinde sağ tıklayın ve Özelliklere girin.
  • Karşınıza çıkan küçük pencerede Diski temizle butonuna tıklayın.
  • Açılan pencerede silinmesini istediğiniz kutucukları işaretleyin ve tamam butonuna tıklayın dosyaları sile tıklayın.

grey

9- Disk Sürücülerinizi En İyi Duruma Getir ve Birleştir

Bu ayar ise disklerinizi optimize eder ve birleştirir. Parçalanan sabit diskinizi birleştiren ve en iyi duruma getiren ayarla diskinizin ömrünü uzatır ve performansını arttırır.

  • Bilgisayarıma tıklayın ardından herhangi bir diskin üzerine sağ tıklayın ve özelliklere girin.
  • Açılan pencereden araçlar sekmesine girin.
  • En iyi duruma getir‘e tıklayın.
  • Sırasıyla disklerinizin üzerine tıklayın ve disklerinizi en iyi duruma getirin.

grey

10- Hızlı Başlangıcı Açın

Hızlı başlangıç seçeneği PC’nizi kapattıktan sonra tekrar açarken daha hızlı açılmasını sağlar. Hızlı başlatmayı açmak yeniden başlatmayı etkilemez. Bilgisayarınızın açılışı hızlanarak daha hızlı açılmasını sağlayabilirsiniz.

  • Başlat-Denetim masasına tıklayın.
  • Güç seçeneklerine girin.
  • Sol üstte Güç düğmelerinin yapacaklarını seçin‘e tıklayın.
  • Açılan pencerede üstteki Kullanılmayan ayarları değiştir’e tıklayın.
  • Eğer hızlı başlat kutucuğu işaretli değilse işaretlerin ve değişikleri kaydedin.

grey11- Fontları ve Sürücüleri Kaldırın

Bilgisayarınıza kurduğunuz programlar ile gelen bazı yazı tipleri yani fontları ve kullanmadığınız donanımların sürücülerini kaldırın.

  • Başlat-Denetim masasını açın.
  • Yazı tiplerini bulun ve girin.
  • İstediğiniz fontu kaldırmak için sağ tıklayıp kaldır‘ı seçin.
  • Donanımların sürücülerini kaldırmak için PC-aygıt yöneticisine girin.
  • Açılan pencereden kullanmadığınız donanımların sürücülere sağ tıklayıp kaldırın veya devre dışı bırakın.

grey

12- Arkaplan Uygulamalarını Kapatın

Windows 10 mağazası ile birlikte gelen uygulamalar arkaplanda çalışmayı severler. Bu uygulamaların yinelenmesini kapatarak sisteminizi hızlandırmaya ve hızlı kullanmanıza olanak sağlar.

  • Başlat-Ayarlar‘a girin.
  • Gizlilik ayarlarındaki en altta Arkaplan uygulamaları sekmesine girin.
  • İstemediğiniz uygulamaları kapalı yaparak arkaplanda çalışmasını engelleyin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Windows 10 Güncellemeleri Kapatma Resimli Anlatım

grey

13- Sanal Belleği Optimize Edin

Sanal bellek arttırımı en çok mekanik disk kullananların ilgisini çekebilir. Ağır çalışan bilgisayarınızın performansını attırmak istiyorsanız bu ayarları ram’inizin kapasitesine göre değiştirebilirsiniz. Ancak sanal bellekten pek anlamıyorsanız bu ayarı fazla kurcalamayın.

  • Başlat-Denetim masası-Sistem yolunu izleyin.
  • Açılan pencerenin sol üstünde Gelişmiş sistem ayarlarına girin.
  • Burada Performans ayarlarına ve Gelişmiş sekmesine tıklayın.
  • En üstteki onayı kaldırarak sanal bellek ayarlarınızı yapabilirsiniz.

grey

14- Windows İpuçlarını Kapatma

Windows 10’u kullanırken ipuçları ve uyarılar almak istemiyorsanız bu ayarı yapınız. İyi bir bilgisayar kullanıcısı iseniz bu ayarı kapatın.

  • Başlat-Ayarlar-Sistem yolunu izleyin.
  • Bildirim ve eylemlere girin.
  • “Windows kullanırken ipuçları, bilgiler ve önerileri alın seçeneğini kapatın”

grey

15- Otomatik Tema Değiştirmeyi Kapatın

Windows 10’da arkaplan resmine göre temada otomatik renk değiştiriyor. Yani duvar kağıdınızı değiştirdiğinizde windows renge göre tema rengi ayarlıyor.

Bu tema değişikliği kaynak kullanımını arttırır ve performansı azaltır. Bu nedenle bu özelliği devre dışı bırakın. Böylelikle bu özelliği çalıştıran kaynak kullanımını serbest bırakarak tema değişikliğinde yanıt vermesini engellemiş olursunuz.

Otomatik renk uyarlama özelliğini devre dışı bırakmak için aşağıdaki yolları izleyerek değişiklikleri uygulayın.

  • Başlat‘a tıklayın. Ayarlar düğmesine tıklayın. Ayarlar penceresi açılacak.
  • Kişiselleştirmeyi seçin. Açılan pencerede Renkler‘e tıklayın.
  • Sağ tarafta bulunan Arka planımdan otomatik olarak tema rengi seç kutucuğunu kaldırın. Tamamdır.

grey

16- Arkaplan Hizmetlerini Devre Dışı Bırakın

Windows arkaplanda çalışan bir çok hizmet bulunmaktadır. Ara sıra ve hiç kullanmadığınız hizmetleri elle veya devre dışı bırakarak sistem belleğinde yer açabilirsiniz. Sistemi hızlandıran bu özelliği iyi bir pc kullanıcısı değilseniz ellemeyin.

Gerekli adımları izleyerek istediğiniz hizmeti devre dışı bırakın.

  • Başlat’a sağ tıklayın ara sekmesine tıklayın services.msc yazın. Veya Başlat’a tıklayın ve Hizmetler yazın.
  • Açılan hizmetler penceresinden kullanmadığınız hizmetleri devre dışı bırakın.

grey

17- Windows Özelliklerini Kapatın

İnternet explorer, Widows Media player, Telnet, Powershell gibi kullanmadığınız özellikleri kapatarak hem bellekten hemde hard diskinizden yer açabilirsiniz. İstediğiniz özelliği kapatabilir veya açabilirsiniz.

Windows özeliklerini açıp kapatmak için aşağıdaki yönergeleri izlemeniz yeterlidir.

  • Başlata’a sağ tıklayın veya Windows-X tuşlarına basın açılan pencerede Program ve Özelliklere tıklayın.
  • Açılan pencereden Windows özelliklerini aç veya kapat seçeneğine tıklayın.
  • Karşınıza küçük bir pencere çıkacaktır. Burada istediğiniz özelliği kapatabilir ve açabilirsiniz.

grey

18- CCleaner Kullanın

Bu aşamada sizlere bilgisayar hızlandırma programı önereceğim. CCleaner programı bilgisayarınızdaki tüm gereksiz dosyaları, ön bellekleri, çöp kutusunu temizler. Ayrıca şişen kayıt defterini ve hatalarını düzelterek bilgisayarınızı hızlandırır.

  • CCleaner’ı buradan indir.
  • Kurulumu yaptıktan sonra Analiz butonuna basarak bilgisayarınızı taratın.
  • Tarama bittikten sonra size neyin silineceğini detaylı olarak gösterilmiştir.
  • Temizliğe başla butonuna basarak gereksiz dosyaları silin.

grey

19- Hatalı Kayıt Defterini Düzeltin

CCleaner’ın diğer bir özelliği Kayıt defteri’dir. Şişen kayıt defterinizi temizleyerek bilgisayarınızı rahatlatabilirsiniz. Ayrıca kayıt defterindeki hataları bulmak ve bu hatalı sorunları çözmek istiyorsanız hemen kayıt defterinizi düzeltin.

  • CCleaner’ı aç.
  • Sol tarafta Kayıt defterine tıkla.
  • Sorunlar için tara butonuna basın.
  • Tarama bittikten sonra Seçili sorunları çöz‘e tıklayın. Tamamdır.

grey

20- Sorun Giderici’yi Kullanma

Windows 10 işletim sisteminde sorunları otomatik bulan ve bu sorunları otomatik olarak çözen bir araç bulunuyor. PC’nizi etkileyen bu sorunları bulmak ve çözmek oldukça zor olabilir.

  • Denetim Masasına girin.
  • Sorun giderme aracına tıklayın.
  • PC’nizin hangi kısmında sorun var ise hemen düzeltin.
  • İnternette aygıtlarda veya ses problemi varsa sorunu düzelt dedikten sonra işlem bitecektir.

grey

21- Yüksek Performans Seçeneğini Seçin

Güç seçenekleri deki yüksek performans modu ile bilgisayarınızı 7/24 çalıştıran bir moddur. Bilgisayar ilk kullanımda Dengeli mod ile gelmektedir. Bu mod aslında Laptop kullanıcıları için olsa da masaüstü kullanıcılarında da otomatik olarak geliyor. Bilgisayarınızın uyku moduna geçmesini engellemek için Yüksek performans modunu seçin.

  • Denetim masasına girin.
  • Güç seçeneklerine girin.
  • Ek planları göstere tıklayın ve Yüksek Performans modunu seçin.

grey

22- Dosya Gezgini Seçeneklerini Özelleştirin

Dosya gezgini seçeneklerini özelleştirerek bilgisayarınızın kullanım deneyimini arttırabilirsiniz. Bazı ayarları açıp yada kapatarak bilgisayarınızı daha hızlı kullanın.

  • Bilgisayarım simgesine tıklayın.
  • Pencerenin üst bölümünde Görünüm sekmesine tıklayın.
  • Aşağı doğru açılan pencerenin en sağında Seçenekler‘e tıklayın.
  • Hemen altında açılan Klasör ve Arama seçeneklerini değiştir‘e tıklayın.

Karşınıza alttaki küçük pencere açılacaktır. Burada yaptığımız bazı ayarları size göstereceğim. İsterseniz tek tek okuyarak kendinize göre seçenekleri ekleyip/kaldırabilirsiniz. Ayarları yaptıktan sonra Tamam butonuna basın. Eğer eski ayarlara dönmek istiyorsanız yine aynı pencerenin en altındaki “Varsayılanları Geri yükle” butonuna basabilirsiniz.

  • Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle.(İşaretli kutucuğu kaldır)
  • Gizli dosya, klasör ve sürücüleri göster. (Bu seçeneği işaretle)
  • Şifrelenmiş veya sıkıştırılmış NTFS dosyalarını farklı renkte görüntüle.(Kutucuğu işaretle)
  • Benim kullandığım ayarlar bunlar isterseniz kendinize göre ayarları yapılandırabilirsiniz.

grey

23- Harddisk Hatalarını Çözün

Harddiskiniz hasar görmüş yada devamlı hata veriyor olabilir. Diskinizde bir problem olduğunu düşünüyorsanız diskinizdeki hataları gidererek daha performanslı bir PC kullanabilirsiniz. Düzenli olarak bu işlemi yaparsanız verilerinizi kurtarabilirsiniz. Diskinizdeki hata denetimlerini çalıştırmak için aşağıdaki adımları izleyin.

  • Dosya gezginini veya Bilgisayarım simgesine çift tıklayın.
  • Diskiniz üzerinde sağ tıklayıp özelliklere tıklayın.
  • Açılan pencerede Araçlar sekmesine tıklayın.
  • Burada Denetle seçeneğine tıklayın.
  • Karşınıza küçük pencere açılacaktır.
  • Sürücüyü tara dedikten sonra diskinizdeki hatalar taranacak ve düzeltilecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Sabit ve Taşınabilir Hard Disklere Level Format Atma

grey

24- Eşitleme Özelliğini Devre dışı Bırakın

Windows 10, parolalar, tarayıcı ayarları, sistem ve dil tercihleri ​​gibi bir çok ayarı senkronize eder. Sistem kaynaklarını tüketen bu ayarı kapatarak bilgisayarınızı biraz daha rahatlatabilirsiniz.

Windows 10 PC senkronizasyonu özelliğini devre dışı bırakmak için aşağıdaki adımları uygulayın.

  • Başlat-Ayarlar-Hesaplar yolunu izleyin.
  • Açılan pencerede Ayarlarınızı eşitleyin seçeneğine tıklayın.
  • En üstteki Eşitleme Ayarı butonuna basarak tüm senkronizasyon ayarlarını kapatabilirsiniz.

grey

25- PC’nizi Sıfırlayın

Bilgisayarınıza kurulum aracı olmadan yada USB, DVD araçları ile format atmak veya ayarlarınızı sıfırlamak için bu özelliği kullanabilirsiniz.

  • Başlat-Ayarlar-Güncelleştirme ve Güvenlik yolunu izleyin.
  • Karşınıza açılan pencerede sol tarafta ortadaki Kurtarma seçeneğine tıklayın.
  • Burada PC’nizi tamamen sıfırlayabilir yada eski işletim sisteminize geçebilirsiniz.
  • Yada temiz bir kurulum yapmak için USB yada DVD’lerinize yüklü işletim sistemini kurabilirsiniz.

grey

Most Popular Topics

Editor Picks