Windows İşletim Sisteminde Sabit Diske Nasıl Şifre Koyulur? 0

Windows işletim sistemli bilgisayarımızda ikiye ayırdığımız sabit diskimize şifre koymak oldukça basittir. Koyacağınız şifre ile bilgisayarınızdaki özel dosyalarınızı şifreli sabit diske atarak kişisel verilerinizin güzenliğini artırabilirsiniz.  Böylelikle bilgisayarınızı başkası kullandığı zaman rahat edersiniz.

Bilgisayarına şifre koymak isteyen bilgisayar kullanıcıları windows işletim sisteminde sabit diskine nasıl şifre koyar yakından bakacağız.  Windows 7 Ultimate, Windows 8.1 Pro, Windows 10 Pro işletim sistemine sahip bilgisayar kullanıcıları sabit disklerine Microsoft’un şifreleme yazılımı Bitlocker’ı kullanarak şifre koyabilirler.

grey

Windows 7 Ultimate, Windows 8.1 Pro, Windows 10 Pro işletim sistemine sahip kullanıcılar sabit diskine şifre koymak için yapılması gerekenlere bakarak kolayca şifre koyabilirler;

  1. Bilgisayarım simgesine çift tıklayın ve bilgisayarımı açın.
  2. Hangi sabit diske şifre koynak istiyorsanız sağ tıklayın.
  3. Sağ tıkladığınızda açılan küçük pencerede Bitlocker’ı Aç seçeneğine tıklayın.
  4. Karşımıza çıkan pencerede Sürücü kilidini açmak için bir parola kullan kutucuğuna tıklayın.
  5. Her iki kutucuğa şifrenizi girin ve İleri diyelim.
  6. Daha sonra açılan pencerede karşımıza şifremizi nereye yedekleyeceğimizi soracak.
  • Microsoft hesabına kaydet
  • USB flash sürücüye kaydet
  • Dosyaya kaydet
  • Kurtarma anahtarını yazdır

Bu dört seçeneklerden size en uygun hangisi ise seçin. Bu seçenekler şifrenizi unutursanız sabit diskinizi açmak için  kullanılacaktır. İleri dedikten sonra sabit diskimiz şifrelenecektir. Şifreleme işlemi sabit disk büyüklüğüne göre değişecktir. Lütfen bekleyin ve sabırlı olun dosyalarınız şifrelenerek güvenli hale gelecek.

1.Adım

grey

2.Adım

grey

3.Adım

grey

Not: Şifreleme yapılan sabit disk format atıldıktan sonra bile Bitlocker şifrelemesi ile gelecektir. Şifrenizi unutmayın. Tabiki şifrelediğini sabit diske format atarsanız şifre falan kalmaz. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

IOPS Nedir? Ne İşe Yarar? 0

Bir diskin saniyede maksimum okuma ve yazma sayısına IOPS denir. Özellikle SSD’lerin yaygınlaşması ile ortaya çıkan bu IOPS değeri diskin gerçek okuma ve yazma hızlarını belirler.

IOPS Ne işe Yarar?

IOPS değerinin yüksek olması okuma ve yazma işlemlerinin daha hızlı olmasını sağlar. IOPS’un yüksek olması bilgisayarınızın açılışında, programların yükleme ve açılış hızları, oyunları yüklenmesinde, açılış hızlarında ve bölüm aralarının daha hızlı geçmesini sağlar.

Not: Eğer bir SSD almayı düşünüyorsanız ve sadece 550mb okuma ve 450 gibi yazma değerlerine bakmayın alacağınız SSD’nin üretici firmasının sitesine girerek IOPS değerlerine bakarak almanızı tavsiye ediyorum.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bilgisayarınızı Hızlandırmak için Hangi SSD Alınmalı

Firefox OneTab Eklentisi ile Tüm Sekmeleri Birleştirin 0

Firefox OneTab eklentisi ile açık tüm sekmelerinizi birleştirebilirsiniz. Çok sekme karmaşasından kurtulmak ve daha kolay bir kullanım imkanı yakalamak istiyorsanız bu eklentiyi kesinlikle kullanmalısınız.

Firefox OneTab eklentisi ile açtığınız 30-40-50 ne kadar açık sekmeniz olursa olsun hepsini tek bir sekme altında kapatmadan topluyor. Bir liste halinde karşınıza çıkan sekmelerinizi yönetmek çok daha kolay oluyor. Ayrıca bu eklentinin bir diğer güzel özelliği ise %95 oranında ram kullanımını düşürmesidir. Çok sekme açtığınızda ram kullanımınızda artacaktır. Ancak bu eklenti sayesinde bellek kullanımını da düşürebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Chrome OneTab Eklentisi ile Tüm Sekmeleri Birleştirin

Tamamen ücretsiz olan bu eklentiyi aşağıdaki bağlantıya tıklayarak indirebilirsiniz.

Firefox OneTab İndir

Most Popular Topics

Editor Picks