Google Webmaster ve detaylar 0

Google Webmaster Sitenizi ekleyin

Google Webmaster‘a giriş yapın. Giriş yaptıktan hemen sora ortalarda şu alanı görüceksiniz.

adım 1 by you.
Site ekleyin kısmı sitenizi yazın ve devam diyin.

adım 2 by you.

Google bunu doğrulamamız için 2 seçenek sunuyor 1 meta etiket 2 HTML doğrulama!

Meta Etiket Doğrulama

adım 3 by you.

<head> kodun geliceği yer </head> Google bunu açıklamış ayrıca birde örnek vermiş

HTML doğrulama

adım 3'3 by you.

Sitenizin ana dizinine boş bir sayfa atıcaksınız o kadar. Boş bir html ismi oluşturun diyor. Sadece ismi benim dediğim olsun sitenin ana dizinine at ve alttaki linki dene eğer linke tıkladığında boş bir sayfa çıkıyorsa doğru yappmışssındır.

Meta ve HTML yöntemlerden ikisinden birisini yapmanız yeterli. Herhangi birini yaptıktan sonra Doğrula deyin ve şöyle yazıcaktır artık
adım 4 by you.

Belirtmeden geçmeyeceğim üsttekilerini doğru yaptığınızı sanıp hala hata alıyorsanız Googlenin bunun hakkında bir makalesi bulunuyor inceleyiniz.

Doğrulama hataları

Doğruladıktan sonra

Site yapılandırma kısmına tıklayın ilk seçenek

Site Haritaları

Sitenizde normalde bulamayacağımız sayfaları Google’a bildirmek için bir Site Haritası gönderin. Kısaca sitemap oluşturun diyor Google!

Tarayıcı erişimi

Kısaca robots.txt’den bahsediyor. Sitenizde indexlenmesini istemediğiniz içeriği Google örümceğine indexletmeyebilirsiniz.

Robots.txt nedir?

Site bağlantıları

Site bağlantılarını sadece Google tarafından oluşturulur. Bu kısımda sadece istemediğiniz site bağlantısı varsa engelleyebilirsiniz. Bu arada söylemeden geçemeyeceğim site bağlantılarını parayla bile yaptıramazsınız Google ne zaman yaparsa 🙂

örnek : yahoo – Google Search

Adres değişikliği

Google’nin bu konudaki yenilikleri takdire şayan 😛

Örneğin: asitesi.com’u bsitesi.com olarak isim değiştirdiniz. Ancak bunu Google’ye nasıl anlatıcaksınız? Adres değişikliği bu işe yarıyor aslında yeni sitenizi oluşturun.

Eski sitenin aldığı tüm trafiği yeni siteye 301 yönlendirmesi ile yönlendirin. Yeni sitenizi Web Yöneticisi araçlarına ekleyin doğruladığınızdan emin olun!

301 yönlendirmelerini uygulama (kalıcı olarak taşınan)

Ayarlar

Coğrafi hedef : Burada bir ülke seçmelisiniz hangi dile hitap ediyorsunuz diye soriyim sizde bana verdiğiniz cevabı oraya geçirin 🙂

Tercih edilen etki alanı : Bu konuda Googlenin’ yazısını okumanızı ve birde benim wordpress seo makalemdeki www yazımı okumanızı tavsiye ederim.

Tarama hızı : Bu kısmı kurcalamayın eğer kendi sunucunuz varda kurcalayabilirsiniz. Google’nin bu konudaki uyarısını dikkate alınız.

Yalnızca sunucunuzda trafik sorunları yaşıyorsanız özel bir tarama hızı ayarlamanızı öneririz.

Web üzerindeki siteniz

En sık yapılan arama sorguları

Google siteniz içeriklerinden kendi arama motorundan en sık aratılan sorguları listeler ve size daha çok hit yapmanız için bir fikirde vermiş olur aslında.

Sitenize giden bağlantılar

Bu tabloda http://siteniz.com/ sayfasına bağlantı sağlayan harici sayfaların bir listesi verilmektedir.

Anahtar Kelimeler

Aşağıda, sitenizi tararken Google tarafından bulunan en yaygın anahtar kelimeler gösterilmektedir. Bu kısım çok önemli örneğin reklam vericeğiniz zaman bu anahtar kelimeleri kullanabilirsiniz veya bu anahtar kelimeler üzerinden giderek daha çok hit yapabilirsiniz.

İç bağlantılar

Siteniz üzerindeki başka sayfalar tarafından bağlantı verilen sayfalar.

Abone istatistikleri

RSS Aboneliklerinizi sıralar ayrıca bunları Site haritası olarakta ekleyebilirsiniz. Eğer varsa aboneniz direkt site haritasına yollarsınız.

Tanılamalar

Tarama hataları

Hatalı tüm sayfalarınızı Google sıralar sizde bunları gördüğünüz an hatalı sayfalarınızı 301 ile yeniden yönlendirin çünkü hatalı sayfaları arama motoru sevmez. Ayrıca hatalı sayfalarınıza mutlaka arama motoru ekleyin veya misafirin 404 sayfasında aradığı şeyi bulmasına yardımcı olun.

Tarama istatistikleri

Günlük taranan sayfa sayısı, Günlük indirilen kilobayt cinsinden miktar, Bir sayfayı indirmek için harcanan zaman Grafik olarak bu 3ünü görebilirsiniz.

Sayfalarınızın Googledeki Pagerank’ıda gösteriliyor.

En yüksek sayfa sıralı sayfanızda listede yer almakta. Benim çoğunluk ana sayfalarım burada listelenir ancak guzelhobiler‘den sonra bu biraz değişti.

HTML önerileri

Googlebot sitenizi taradığında içeriğinizle ilgili bazı sorunlar buldu. Bu sorunlar, sitenizin Google arama sonuçlarında görüntülenmesini engellemeyecek ancak bu sorunların belirtilmesi, sitenizin kullanıcı deneyimine ve performansına yardımcı olabilir. Bu açıklama yeterde artar. Ancak kendimde söyliyim uzun meta açıklaması sitenizde olmasın.

rooteto

Tüm sitelerimi mutlaka Google Webmastera eklerim. Hatalı sayfalarımı düzeltmeme çok yardımcı oluyor. Googlede hangi aramalarda kaçıncı sıradayım. Hit getiren konuların oluşturduğu anahtar kelimeler vs. Siz siz olun mutlaka sitenizi ekleyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Google Drive’ı 1TB Yapmanın Ücretsiz Yolu 0

Google Drive’nızı 1 TB kapasiteye çıkartmanın ücretsiz yolunu sizler için paylaşıyorum.

Google bize sunduğu Google Drive bulut hizmeti depolaması 15 Gb’ta kadar ücretsiz sunuyor. daha yüksek kapasitedeki depolama hizmetleri ücretlidir. Ancak yapacağınız şeylerle Google Drive bulut hizmetini 15 GB’tan tam 1 TB’ta kadar yükseltebilirsiniz. Google’ın 1 TB’ta kadar yükseltebileceğiniz bulut hizmeti için yapacağınız şeyler ise şöyle:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Google Android for Work İş Dünyasına Özel Uygulama

Google haritalar (google maps)‘i hepimiz biliyoruzdur. Tüm dünya haritalarını detaylı olarak çeken Google’ın büyük bir hizmetidir. Google haritalarda fotoğraf paylaşan, soruları yanıtlayan, yer ekleyen, yer düzeltmek amacıyla google haritaları güncelleyen kullanıcılar puanlar kazanıyor.

grey

Kazandığınız her puan sizi Google Drive 1TB‘ta götürüyor. Yaptığınız her işlem 1 puan olarak belirlenirken toplamda 200 puan yaptığınızda size 1TB kazandırıyor. Eğer sizde Google Drive’nızı 1TB yükseltmek istiyorsanız yerel rehberler programına buradan kayıt olabilirsiniz. Daha sonra hangi seviyede olduğunuzu takip etmek için İOS ve Android Google Haritalar yan menüsünde katkılarınız sekmesine tıklayarak görebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Google Maps Harita Kodu Alma

grey

Reklam Linkleri İçin Özel Parametreler Oluşturma, Analytics UTM Parametreleri 0

Merhaba arkadaşlar, Bugün sizlere çok önemli bir konuyu paylaşıcam. AdWords yada diğer reklam hizmetlerini kullanırken, Eposta reklamları da dahil olmak üzere tüm reklam hizmetlerinden faydalanırken dikkat etmeniz gereken önemli bir konu bu. Reklam verirken reklamın istatistiğini de tutmamız gerekiyor buda istatistiğe göre reklama devam etme yada reklamı durdurma gibi işlemler yapmamız için.

Reklam performansı düşük sitelere bir daha reklam vermeyebilirsiniz. Tabi SEO için içeriğiniz eğer benzer ve ortalama bir dönüş alıyorsanız reklamı durdurmayabilirsiniz. Ama trafik veya satış düşünüyorsanız iyi dönüşler elde etmeniz gerekiyor.

Her kampanyayı ayrı değerlendirip ayrı parametrelerle donatmalısınız. Banner reklam, AdWords reklam, Link reklam veya E-posta reklamları olabilir aklıma gelmeyen diğer reklamları da dahil edin. Hepsinde ayrı parametre kullanmanız sizin için olumlu bir davranış olur. Google Analytics sonuçlarında çok daha detaylı bilgiler edinirsiniz.

Şimdi sırayla bunları inceleyelim. Belkide bu tarz kodlar veya bu linkleri görmüşsünüzdür. Artık öğrenmiş olacaksınız 🙂

Özel URL Oluşturucu

Google bu konuda kullanıcılara yardımcı olmak adına online bir kaç araç ve faydalı döküman yazmış.

Özel Parametre Detayları

Yukarıdaki online oluşturucuyu kullanırsanız bunu hızlıca yapabilirsiniz. Ancak diğer sitelerde gördüğünüz ve ne anlama geldiğini bilmediğiniz, yada online oluşturucan aldığınız verilerin ne anlama geldiğini daha iyi anlamak için bunları inceleyebilirsiniz.

Kampanya Kaynağı (utm_source)

Burada kaynağı belirtmek zorundasınız. Burada bir arama motoru yada bir ebülten kaynağı verebilirsiniz.

Örnek: utm_source=hosteva

Kampanya Aracısı (utm_medium)

Burada zorunlu olarak belirtmeniz gereken kısım. Örnek vermek gerekirse tbm, eposta, mail, birsite, blog

Örnek: utm_source=banner

Kampanya Terimi (utm_term)

Ücretli aramalar için kullanılıyor zorunlu bir alan değil. Banner veya eposta aracısı için kullanmazsınız genelde.

Örnek: utm_term=hosting+web+barındırma+ssl

Kampanya İçeriği (utm_content)

Bu gelen içeriğin detayını gösterir aslında. Örneğin banner reklam verirsiniz ama 3 tane banner vardır. solBanner, sagBanner, buyukBanner dersiniz böylece ayrıştırmış olursunuz.

Örnek: utm_content=kategoriBolumu

Kampanya Adı (utm_campaign)

Buda kapmanyanızın alacağı isim. Örneğin baharkampanyası 🙂

Örnek: utm_campaign=bahar2015

Kaynak: Google URL Oluşturucu

Most Popular Topics

Editor Picks