Google Webmaster Sitenizi ekleyin
Google Webmaster‘a giriş yapın. Giriş yaptıktan hemen sora ortalarda şu alanı görüceksiniz.
Site ekleyin kısmı sitenizi yazın ve devam diyin.
Google bunu doğrulamamız için 2 seçenek sunuyor 1 meta etiket 2 HTML doğrulama!
Meta Etiket Doğrulama
<head> kodun geliceği yer </head> Google bunu açıklamış ayrıca birde örnek vermiş
HTML doğrulama
Sitenizin ana dizinine boş bir sayfa atıcaksınız o kadar. Boş bir html ismi oluşturun diyor. Sadece ismi benim dediğim olsun sitenin ana dizinine at ve alttaki linki dene eğer linke tıkladığında boş bir sayfa çıkıyorsa doğru yappmışssındır.
Meta ve HTML yöntemlerden ikisinden birisini yapmanız yeterli. Herhangi birini yaptıktan sonra Doğrula deyin ve şöyle yazıcaktır artık
Belirtmeden geçmeyeceğim üsttekilerini doğru yaptığınızı sanıp hala hata alıyorsanız Googlenin bunun hakkında bir makalesi bulunuyor inceleyiniz.
Doğruladıktan sonra
Site yapılandırma kısmına tıklayın ilk seçenek
Site Haritaları
Sitenizde normalde bulamayacağımız sayfaları Google’a bildirmek için bir Site Haritası gönderin. Kısaca sitemap oluşturun diyor Google!
Tarayıcı erişimi
Kısaca robots.txt’den bahsediyor. Sitenizde indexlenmesini istemediğiniz içeriği Google örümceğine indexletmeyebilirsiniz.
Site bağlantıları
Site bağlantılarını sadece Google tarafından oluşturulur. Bu kısımda sadece istemediğiniz site bağlantısı varsa engelleyebilirsiniz. Bu arada söylemeden geçemeyeceğim site bağlantılarını parayla bile yaptıramazsınız Google ne zaman yaparsa 🙂
örnek : yahoo – Google Search
Adres değişikliği
Google’nin bu konudaki yenilikleri takdire şayan 😛
Örneğin: asitesi.com’u bsitesi.com olarak isim değiştirdiniz. Ancak bunu Google’ye nasıl anlatıcaksınız? Adres değişikliği bu işe yarıyor aslında yeni sitenizi oluşturun.
Eski sitenin aldığı tüm trafiği yeni siteye 301 yönlendirmesi ile yönlendirin. Yeni sitenizi Web Yöneticisi araçlarına ekleyin doğruladığınızdan emin olun!
Ayarlar
Coğrafi hedef : Burada bir ülke seçmelisiniz hangi dile hitap ediyorsunuz diye soriyim sizde bana verdiğiniz cevabı oraya geçirin 🙂
Tercih edilen etki alanı : Bu konuda Googlenin’ yazısını okumanızı ve birde benim wordpress seo makalemdeki www yazımı okumanızı tavsiye ederim.
Tarama hızı : Bu kısmı kurcalamayın eğer kendi sunucunuz varda kurcalayabilirsiniz. Google’nin bu konudaki uyarısını dikkate alınız.
Yalnızca sunucunuzda trafik sorunları yaşıyorsanız özel bir tarama hızı ayarlamanızı öneririz.
Web üzerindeki siteniz
En sık yapılan arama sorguları
Google siteniz içeriklerinden kendi arama motorundan en sık aratılan sorguları listeler ve size daha çok hit yapmanız için bir fikirde vermiş olur aslında.
Sitenize giden bağlantılar
Bu tabloda http://siteniz.com/ sayfasına bağlantı sağlayan harici sayfaların bir listesi verilmektedir.
Anahtar Kelimeler
Aşağıda, sitenizi tararken Google tarafından bulunan en yaygın anahtar kelimeler gösterilmektedir. Bu kısım çok önemli örneğin reklam vericeğiniz zaman bu anahtar kelimeleri kullanabilirsiniz veya bu anahtar kelimeler üzerinden giderek daha çok hit yapabilirsiniz.
İç bağlantılar
Siteniz üzerindeki başka sayfalar tarafından bağlantı verilen sayfalar.
Abone istatistikleri
RSS Aboneliklerinizi sıralar ayrıca bunları Site haritası olarakta ekleyebilirsiniz. Eğer varsa aboneniz direkt site haritasına yollarsınız.
Tanılamalar
Tarama hataları
Hatalı tüm sayfalarınızı Google sıralar sizde bunları gördüğünüz an hatalı sayfalarınızı 301 ile yeniden yönlendirin çünkü hatalı sayfaları arama motoru sevmez. Ayrıca hatalı sayfalarınıza mutlaka arama motoru ekleyin veya misafirin 404 sayfasında aradığı şeyi bulmasına yardımcı olun.
Tarama istatistikleri
Günlük taranan sayfa sayısı, Günlük indirilen kilobayt cinsinden miktar, Bir sayfayı indirmek için harcanan zaman Grafik olarak bu 3ünü görebilirsiniz.
Sayfalarınızın Googledeki Pagerank’ıda gösteriliyor.
En yüksek sayfa sıralı sayfanızda listede yer almakta. Benim çoğunluk ana sayfalarım burada listelenir ancak guzelhobiler‘den sonra bu biraz değişti.
HTML önerileri
Googlebot sitenizi taradığında içeriğinizle ilgili bazı sorunlar buldu. Bu sorunlar, sitenizin Google arama sonuçlarında görüntülenmesini engellemeyecek ancak bu sorunların belirtilmesi, sitenizin kullanıcı deneyimine ve performansına yardımcı olabilir. Bu açıklama yeterde artar. Ancak kendimde söyliyim uzun meta açıklaması sitenizde olmasın.
rooteto
Tüm sitelerimi mutlaka Google Webmastera eklerim. Hatalı sayfalarımı düzeltmeme çok yardımcı oluyor. Googlede hangi aramalarda kaçıncı sıradayım. Hit getiren konuların oluşturduğu anahtar kelimeler vs. Siz siz olun mutlaka sitenizi ekleyin.